• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč inspirován tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Koláč inspirován tiramisu

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mascarpone
    • 250
      g ricotta
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g salko slazené nebo 200 g (komu chutna vic sladke)
    • hnědý rum 1 stamprle
    • kakao
  • Krehke testo
    • 300
      g hladká mouka
    • 170
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžička mletá káva
    • prášek do pečiva 1 lzicka

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout do lednice na minimálně 30 minut.
2
Do mísy přes jemné sítko propasírujeme ricottu, přidáme mascarpone, salko, rum a rozšlehaná vejce. Vymícháme jemný krém.
3
Na pečícím papíru rozválíme těsto (pokud se nám špatně vyvaluje, tak jej přikryjeme mikrotenovým sáčkem či pečícím papírem a takto vyválíme, sáček potom odstraníme). Těsto i s pečícím papírem přeneseme do koláčové formy (28 cm), měli bychom mít vytvořeny i okraje. Dno propícháme vidličkou, na těsto nalijeme krém a dáme upéct do předehřáté trouby na 170-190°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme částečně vychladnout a hustě posypeme kakaem. Koláč je dobré nechat rozležet do druhého dne. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Bazalkové tiramisu

Bazalkové tiramisu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 19. 3. 2012 08:29

    Vypadá úžasně, zkusím. <:-)

  • pippiva
    pippiva | 20. 9. 2011 15:06

    Prosim o opravu ingredienci u testa. Patri tam vejce 2 kusy, ne 2 lzicky, pres editaci me to nechtelo pustit :-\ . Diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Mascarpone Máslo Mletá káva Prášek do pečiva Ricotta Salko slazené Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

9
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
8
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
8
Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
Nivový dip (nejen) s…
8
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
7
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Koláč "Dobrota"
Koláč "Dobrota"
Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč Cholera
Koláč Cholera
Koláč Ladovy babičky
Koláč Ladovy babičky
Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
  • Recepty.cz
  • Koláč inspirován tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact