Těsto: v míse smícháme máslo s jedním žloutkem a špetkou soli, pak přidáváme postupně mouku s "zvlažujeme" po trošce vlahým mlékem. Z těsta uděláme kouli, kterou necháme odpočinout půl hodiny v ledničce. Pak těsto vyválíme a "složíme" jako ručník (tzn. podobně jako domácí listové těsto) a dáme na dalších 15 minut do ledničky (toto není úplně nutné, ale těsto je pak opravdu lepší)
2
Náplň: povařit pórky deset minut v osolené vodě, scedit a nakrájet na kolečka, poté je podusit na 30 g másla s půl naběračkou zeleninového vývaru a půl sklenkou bílého vína asi 10 minut. Mezitím v kastrolku rozpustíme 30 g másla a přidáme 30 g hladké mouky, do toho vlijeme horký zeleninový vývar, osolíme a opepříme (je to vlastně bešamel, ale trošičku řidší). Povaříme asi 5 minut, vmícháme 2 žloutky a parmezán a necháme vychladit. Nakonec lehce vmícháme ze dvou bílků sníh.
3
Vyválíme těsto (nesmí být příliš na tenko), vložíme do vymazané koláčové formy, těsto trochu popícháme vidličkou, na to dáme pórky, zalijeme zeleninovým bešaelem a posypeme šunkou nakrájenou na kostičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Podáváme vlažné nebo studené.