• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč "Dobrota"
Napište svůj komentář k receptu

Koláč "Dobrota"

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč "Dobrota"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      jablka 6-7
    • 2
      hrnek švestky
    • 40
      g máslo
    • 4
      skořice 3-4
    • 5
      cukr krupice 4-5
  • spodnít ěsto
    • 100
      g brambory
    • 100
      g hera
    • 120
      g cukr
    • 1
      vejce
    • 4
      lžíce kokos
    • 275
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
    • sůl
  • vrchní těsto
    • 3
      vejce
    • 200
      g cukr
    • 8
      voda
    • 0,75
      ks prášek do pečiva
    • 160
      ml rostlinný olej
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mák mletý 100-150

Postup přípravy receptu

1
Okrájená jablka zbavená jadřinců nakrájíme na větší kostičky a nasypeme je do hrnce s rozehřátým máslem, přidáme k nim i napůlené švestky či blumy, skořici, cukr, promícháme a asi 5 minut pod pokličkou podusíme. Pak hrnec s ovocem necháme chladnout a připravíme spodní těsto tak, že smícháme dohromady všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto, které pak vytlačíme do vymazaného,vysypaného plechu po celé ploše. Poté se pustíme do vrchního těsta. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mletý mák. Na spodní těsto rozložíme vychladlé ovoce, nalijeme na něj vrchní těsto a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme při 180 °C cca 50 minut, ke konci pečení ale teplotu snížíme tak na 160 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí dobrota na víkend

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Daranská | 3. 11. 2008 13:58

    Paní Terezo,děkuju za to "otestování"receptu;-)))Jsem ráda,že chutí:)Já jsem o víkendu zase pekla vaši jablečnou roládu a musím říct,že se po ní jen zaprášilo,moc dobrá:-)

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 13:27

    Vlaďka chutil a určite nie posledný raz :)))

  • Vlaďka Daranská | 2. 11. 2008 19:03

    Děkuju!:)Jsem ráda,že vám chutná.

  • Ivana Samcová | 2. 11. 2008 16:08

    Koláč jsem pekla na neděli. Je moc dobrý. Neměla jsem švestky, dala jsem tedy k jablkám malou sklenici kompotovaných meruněk. Vynikající! Paní Vlaďko, posílám velkou jedničku.

  • Tereza J. | 31. 10. 2008 18:19

    Dnes som koláč upiekla. Je chutný, ovocie v ňom je osviežujúce a mak tomu dáva bodku. Možno sa zdá, že je tam toho veľa, ale je to dobré. Chutilo, je to za 1 :)))

  • Tereza J. | 24. 10. 2008 08:48

    Mne sa ten recept páči:))) Že sa kombinujú rôzne druhy ciest, je vcelku bežné. A receptov, do ktorých sa pridávajú zemiaky, je tiiež dosť. Aj ja som tu nejaké dala. Takže sa mi to nevidí ako problém. Každopádne to urobím a potom napíšem:)))

  • Vlaďka Daranská | 24. 10. 2008 08:19

    Oldřichu,vždyť je to prkotina,ani řádek se snažit nemusíte:-)Docela jsem se nakonec pobavila.Nevím,jaký názor na kombinaci těch dvou těst v receptu mají ostatní kuchařky a ty zkušenější a už zkušené,třeba paní Tereza na kterou dám,ale tenhle koláč chutnal všem/jedlo ho 7 lidí) a břicho nás nezabolelo ani jednou:-))A to doma nemám žádné kontejnery,kterým by bylo fuk,co jedí a jak co chutná,právě naopak:-))

  • Jarka O. | 24. 10. 2008 07:39

    Vlaďko, nahlašte to Kovářovým, oni by mohli mít pravomoc s tím kopírováním něco udělat.

  • Petule B. | 24. 10. 2008 00:33

    Já si tou myší klidně hodím. A když není recept mým dílem, připíšu odkud pochází. To pokládám za férové, stejně jako přidání receptu, který jsme sice sami nevymysleli, ale je dobrý a tak se o něj podělíme a uvedeme zdroj. Také už jsem na Chytré ženě zanechala oné ´umělkyni´vzkaz. Nicméně to je asi tak všechno co můžem udělat. Hlavně, že v tom máme jasno tady :o)))))

  • Oldřich Gargulák | 24. 10. 2008 00:15

    Vlaďko, asi by se slušelo napsat 5řádků omluv,ale to neumím,takže: z toho receptu jsem měl pocit, jako by to byl dort, co vařili ti dva Čapkovi domácí mazlíčci...Ta dvě těsta můj pocit potvrzují. Tím ale nechci říci ...atd.atd.

  • Oldřich Gargulák | 23. 10. 2008 23:58

    Má detektivní agentura potvrzuje, že nějaká chytrá žena pod nikem VEROKA drze kopíruje na CHYTROU ŽENU (to jsou paradoxy,co?). Při zběžné rekognoskaci zjištěny 4 (čtyři) okopírované recepty: Koláč dobrota,Květák rychleji,Biftek falešný,Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou. Pro Veroku nechán vzkaz...Ale vážení, kdo to nedělá podobně, ať hodí myší...

  • Vlaďka Daranská | 23. 10. 2008 23:16

    a nebo to asi Oldřich myslel jinak ,...v podstatě,když čtu znovu jeho komentář,tak napsal,že z Receptů.cz to někdo okopíroval na Chytrou ženu a ne opačně.My ženy ale umíme,co?:-))

  • Petule B. | 23. 10. 2008 23:01

    asi ta sůl... :o)))))

  • Vlaďka Daranská | 23. 10. 2008 22:57

    už to vidím a fakt že jo,úplně přesně okopčené.S tím ale bohužel nenaděláme nic,když někoho baví krást nápady jiných:-( já mám svědomí čisté a to mi asi musí stačit.Ale stejně,Oldřichu,proč jste napsal,že se toho receptu trošku bojíte,co se vám nezdá?

  • Oldřich Gargulák | 23. 10. 2008 22:40

    http://www.chytrazena.cz/vareni/moucniky/kolac_dobrota-100737.html

  • Petule B. | 23. 10. 2008 22:13

    Musím se Vlaďky zastat, já jsem totiž také objevila svůj recept na Chytré ženě, a to opsaný slovo od slova, jak jsem ho uveřejnila tady, ani se dotyčná/ý nenamáhal pozměnit text. Takže sem asi někdo chodí na kukačku a pak to práská pod svým jménem na jiné stránky!

  • Vlaďka Daranská | 23. 10. 2008 22:09

    každopádně prosím,Oldřichu,o odkaz ,na tento recept na stránkách,jež jste uvedl,protože pokud je opravdu doslovný,tak to bude dost zajímavé.alespoň pro mě,protože jaká je pravděpodobnost,že se někdo vyjadřuje v psaném textu přesně,jako já?Děkuji:)

  • Vlaďka Daranská | 23. 10. 2008 22:00

    Oldřichu,na váš komentář koukám překvapeně,protože jsem ho neokopírovala,jen jsem si minulý týden vzala k ruce sešit,kam si vypisuju osvědčená těsta a přemýšlela,co s ovocem.Baví mě experimentovat a vymýšlet v kuchyni.Dala jsem dohromady dvě různá těsta,použila oblíbenou úpravu jablek a takhle to vzniklo.Toť celé.Hájím se tu,ale fakt jste mě zaskočil.

  • Vlaďka Daranská | 23. 10. 2008 21:59

    Oldřichu,jak můžete s jistotou tvrdit,že je recept okopírován? Na váš komentář koukám překvapeně,protože jsem ho neokopírovala,jen jsem si minulý týden vzala k ruce sešit,kam si vypisuju osvědčená těsta a přemýšlela,co s ovocem.Baví mě experimentovat a vymýšlet v kuchyni.Dala jsem dohromady dvě různá těsta,použila oblíbenou úpravu jablek a takhle to vzniklo.Toť celé.Hájím se tu jak malá holka,ale fakt jste mě zaskočil.

  • Oldřich Gargulák | 23. 10. 2008 20:56

    Recepty cz mají váhu: tento recept už je doslova okopírován na Chytré ženě (ledaže by tu byl společný necitovaný zdroj :-) až to někdo vyzkoušíte, dejte vědět. Já se trošku bojimbojim...

  • Jana Řezníčková | 23. 10. 2008 07:39

    Mno, to bude určitě dobrota. Švestky ještě jsou na stromech - ten zbytek - tak by bylo dobré to vyzkoušet. Uvidíme. Díky za recept a ukládám si jej.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Oběd Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr Cukr krupice Hera Jablka Kokos Mák mletý Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Švestky Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Italské kuře

Italské kuře

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

35
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
34
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
30
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
29
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
28
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Deník Aha! 26. 5. 2025

Deník Aha! 26. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
Koktejl mint vibe
Koktejl mint vibe
Koláč ''fabbricato''
Koláč ''fabbricato''
Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč Cholera
Koláč Cholera
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
  • Recepty.cz
  • Koláč "Dobrota"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact