• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kokosový suk
Napište svůj komentář k receptu

Kokosový suk

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosový suk
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao nebo trochu teplé čokolády na vaření
    • potravinářské barvivo červený cukrářský breton
    • kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny a rozdělíme na 3 stejné díly. Do jednoho dílu vmícháme lžíci kakaa, do druhého trošku červeného barviva rozmíchaného ve lžičce vody, třetí necháme bílý. Z každého dílu utvoříme stejně dlouhý váleček, pak všechny tři válečky vezmeme a spojíme válením v jeden. S hmotou se dobře pracuje.
2
Pak nasypeme trošku kokosu na vál nebo podložku a vyválíme v kokosu, aby se na něj nalepil. Nakrájíme buď na suky jak dlouhé chceme, já balím do alobalu a po ztuhnutí krájím na šikmé plátky.
3
Je to poměrně levné - když počítáme Salko za 30,- kokos za 20,- cukru a kakaa je jen trocha a je toho hodně. Pokud vám stačí dvě barvy, rozdělte jen na dva díly a přidejte kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Kokosový dort s vaječným koňakem

Kokosový dort s vaječným koňakem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • simona | 6. 12. 2014 18:49

    ako mam robit valecky,ked je ta hmota tekuta?

  • Vojta | 10. 11. 2013 06:54

    no kolik toho kokosu prosím :-)

  • Kokos | 2. 1. 2013 20:46

    Vážení, mezi ingrediencemi chybí hlavní surovina, a to KOKOS - je uveden pouze při použití "na posypání". Jak se vám kokosový suk, :-\ bez kokosu podařilo udělat?

  • Marie L. | 21. 6. 2010 14:25

    Na obarvení jednoho dílu hmoty jsem použila dvě lžičky jahodového Tangu. Vznikla krásná červená a chuťově výrazná kombinace.

  • zdenka supolova | 13. 6. 2010 16:15

    Tenhle recept se tu neměl objevit:-)Teď jsem zase dělala, dala jsem kapku rumu a mňáám i se líp dělá.Mám 12 asi 10cm dlouhých ,krásných válečků.Kokos ve Sparu za 9.90,Salko v akci za 29.90 a cofeta za 10kc.A hotový koupený stojí dvacku.Jsem nadšená a omlouvám se za tu samochválu.

  • zdenka supolova | 9. 6. 2010 18:09

    Tak uděláno a taky snědeno.Místo cukru jsem ale dala cofetu do kávy a jsem ráda,měla jsem totiž obavu,že budou suky moc sladké a nemá to chybu.Výborně se s tím pracuje,doporučuji spíš kratší a tlustší válečky,vypadá to pak úplně jako kupované.A ještě lepší je to po pořádném ztuhnutí v ledničce.Příště (a bude to brzy) dám pro chuť kapičku rumu.

  • Irena Simonová | 14. 12. 2009 14:38

    no, sušené mléko s cukrem (v poměru 1:1), buď s bílkem, nebo i jen s vodou je vlastně normální modelovací cukrářská hmota, a za pomocí "namoučených" rukou v solamylu, se z toho tvaruje dobře. Co to udělá s kokosem- vyzkouším. A s tou mou hustotou je to asi přesně tak, jak píšete, paní Zdenko. díky

  • zdenka supolova | 11. 12. 2009 11:57

    Maruško,moc Vám děkuji,v jednoduchosti je krása,mě by to ,bohužel,nenapadlo.Teď mám zas dilema,známá dává místo cukru sušené mléko,tak co teď. . .

  • Marie Svobodová | 10. 12. 2009 18:12

    Paní Zdence, já bych vážené suroviny přepočetla koeficientem k váze kokosu a salka dala méně odhadem a dle konzistence hmoty. Snad Vám to pomůže

  • zdenka supolova | 10. 12. 2009 17:27

    Já myslím,Irenko,že toho kokosu je tam právě už moc,spíš bych přidala trošičku nějaké tekutiny,mléka nebo vody.Já mám zas problém ten,že u nás mají jen 200gr. balení kokosu a kvůli 50gr.kupovat dvě,když ho celý rok pak nepotřebuji se mi nechce.Poradíte mi?

  • Irena Simonová | 10. 12. 2009 15:26

    Nějak nejsem schopná doladit hustotu. Když chci vytvarovat váleček, tak se mi uprustřed rozpadne, přitom mám pocit, že už jsem přidala kokosu ažaž nad plán... Poraďte. Jinak chuť je výborná a já to chci udělat!!! jen už mi tečou nervy. Co dělám blbě? Zkoušela jsem to už loni, a vybouchla jsem stejně.Díky

  • Lenka Čeřovská | 18. 4. 2009 17:48

    Moc dobré. Snesla bych méně sladké takže příště vynechám cukr. Přípravu z většího množství jsem si usnadnila použitím potravinové fólie.

  • milena kubikova | 16. 12. 2007 12:18

    no....uz su vianoce.....a kde su slubene fotky??????

  • Vladkka Nováková | 30. 9. 2007 18:14

    Tak jsem dnes zkusila tento recept a už z ochutnávání musím říci, že je výborný. Udělala jsem dvě barvy a nějak nedomyslela, že se mi ním bude v tom množství hůř pracovat, proto ostatním doporučuji raději rozdělit na menší porce a pak je spojit.Zdá se mi to praktické i z hlediska následující konzumace. Ale jinak mňam, mňam....a rychlé.

  • Anonym | 27. 9. 2007 08:05

    Z tohoto těsta? lze udělat i kokosky, jen nedávám cukr.Jen kokos a salko dle potřeby ,aby to bylo husté.Pak na plech kopečky a upečeme,pak namáčíme do čokolády..Jsou hned měkké.A při jedné práci máme 2 druhy cukroví.;-))PS

  • Jolana Janková | 26. 9. 2007 14:52

    No prča to je, to je pravda, ale taky to rychle mizí. Ale co, hlavně, že jim chutná.

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 14:09

    Taky říkám , že cukroví je nejlepší před Vánocemi.Peču hodně a nebráním našim žroutům , aby si na něj chodili,i návštěvám a sourozencům dávám na stůl k posezení ,potom je přes Vánoce už každý přeslazený a přežraný z domu i z návštěv , a tak si Vánoce člověk prodlouží.To musí být prča,jak u vás koušou ty kokosové kusy....

  • Anonym | 26. 9. 2007 13:57

    Právě u nás jsou to kokosové kmeny, takže krájíme na plátky. Ale abych pravdu řekla, že pokud je nedělám utajeně na vánoce, tak každý si vezme kus do ruky a kouše.... a to je super. Jana

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 12:04

    Vidíš Jani,to mě nenapadlo s čokoládou .A jak krájíš? Na plátky jako já, nebo děláš klasické suky?

  • Anonym | 26. 9. 2007 11:01

    A politý čokoládou je super! Jana

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 10:48

    Díky Marsí za jedničku,teď jsem se vrátila z pekárny a musím říci , že suky co do podoby byly úplně stejné jako ten náš.Višňová nebo domácí šťáva bude supr , ale já domácí nemám , a kupovaná je také chemie.Ale když také děláš stejně , tak znáš , jak malinko toho bretonu je na celou dávku.Opravdu jen na špičku nože.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:37

    Mohu potvrdit, že toto je opravdu výborné, dělám již několik let o vánocích a také barvím bretonem, ale myslím, že ta višňová domácí šťáva nebo možná kapka griotky by nebyla špatná...:-)já dávám za 1

  • Jana Nesvadbová | 22. 9. 2007 15:43

    Breton bych nepoužila- zase chemie, té je všude dost- dávám i do růžových polev na moučníky i do tohoto výborného kokosového suku - podle potřeby na obarvení domácí malinovou nebo višnovou štávu-barva je dokonalá i výborná chuť

  • Šárka Tkáčová | 22. 9. 2007 14:20

    Jani,breton je barvivo- dala jsem to za pomlčku.

  • Oskarka Nová | 22. 9. 2007 12:04

    taky to musím zkusit, moje dcera ho miluje

  • Jana Remková | 22. 9. 2007 11:42

    Co to je cukrářský breton? Já to taky miluji a zase se najdou lidi,kteří řeknou,že je to příliž sladké! Ale kokosový kmen je skrátka sladký a já to chci zkusit!Jana

  • Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:19

    jéje to musim zkusit, manžel to miluje, to se bude oblizovat...teda, jestli se to povede :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Syrové Vánoce Výjimečný den Oslava Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kokos Moučkový cukr Potravinářské barvivo Salko slazené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
21
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

  • Recepty.cz
  • Kokosový suk
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact