• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosový suk
Napište svůj komentář k receptu

Kokosový suk

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosový suk
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao nebo trochu teplé čokolády na vaření
    • potravinářské barvivo červený cukrářský breton
    • kokos na posypání

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny a rozdělíme na 3 stejné díly. Do jednoho dílu vmícháme lžíci kakaa, do druhého trošku červeného barviva rozmíchaného ve lžičce vody, třetí necháme bílý. Z každého dílu utvoříme stejně dlouhý váleček, pak všechny tři válečky vezmeme a spojíme válením v jeden. S hmotou se dobře pracuje.
2
Pak nasypeme trošku kokosu na vál nebo podložku a vyválíme v kokosu, aby se na něj nalepil. Nakrájíme buď na suky jak dlouhé chceme, já balím do alobalu a po ztuhnutí krájím na šikmé plátky.
3
Je to poměrně levné - když počítáme Salko za 30,- kokos za 20,- cukru a kakaa je jen trocha a je toho hodně. Pokud vám stačí dvě barvy, rozdělte jen na dva díly a přidejte kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Kokosový dort s vaječným koňakem

Kokosový dort s vaječným koňakem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • simona | 6. 12. 2014 18:49

    ako mam robit valecky,ked je ta hmota tekuta?

  • Vojta | 10. 11. 2013 06:54

    no kolik toho kokosu prosím :-)

  • Kokos | 2. 1. 2013 20:46

    Vážení, mezi ingrediencemi chybí hlavní surovina, a to KOKOS - je uveden pouze při použití "na posypání". Jak se vám kokosový suk, :-\ bez kokosu podařilo udělat?

  • Marie L. | 21. 6. 2010 14:25

    Na obarvení jednoho dílu hmoty jsem použila dvě lžičky jahodového Tangu. Vznikla krásná červená a chuťově výrazná kombinace.

  • zdenka supolova | 13. 6. 2010 16:15

    Tenhle recept se tu neměl objevit:-)Teď jsem zase dělala, dala jsem kapku rumu a mňáám i se líp dělá.Mám 12 asi 10cm dlouhých ,krásných válečků.Kokos ve Sparu za 9.90,Salko v akci za 29.90 a cofeta za 10kc.A hotový koupený stojí dvacku.Jsem nadšená a omlouvám se za tu samochválu.

  • zdenka supolova | 9. 6. 2010 18:09

    Tak uděláno a taky snědeno.Místo cukru jsem ale dala cofetu do kávy a jsem ráda,měla jsem totiž obavu,že budou suky moc sladké a nemá to chybu.Výborně se s tím pracuje,doporučuji spíš kratší a tlustší válečky,vypadá to pak úplně jako kupované.A ještě lepší je to po pořádném ztuhnutí v ledničce.Příště (a bude to brzy) dám pro chuť kapičku rumu.

  • Irena Simonová | 14. 12. 2009 14:38

    no, sušené mléko s cukrem (v poměru 1:1), buď s bílkem, nebo i jen s vodou je vlastně normální modelovací cukrářská hmota, a za pomocí "namoučených" rukou v solamylu, se z toho tvaruje dobře. Co to udělá s kokosem- vyzkouším. A s tou mou hustotou je to asi přesně tak, jak píšete, paní Zdenko. díky

  • zdenka supolova | 11. 12. 2009 11:57

    Maruško,moc Vám děkuji,v jednoduchosti je krása,mě by to ,bohužel,nenapadlo.Teď mám zas dilema,známá dává místo cukru sušené mléko,tak co teď. . .

  • Marie Svobodová | 10. 12. 2009 18:12

    Paní Zdence, já bych vážené suroviny přepočetla koeficientem k váze kokosu a salka dala méně odhadem a dle konzistence hmoty. Snad Vám to pomůže

  • zdenka supolova | 10. 12. 2009 17:27

    Já myslím,Irenko,že toho kokosu je tam právě už moc,spíš bych přidala trošičku nějaké tekutiny,mléka nebo vody.Já mám zas problém ten,že u nás mají jen 200gr. balení kokosu a kvůli 50gr.kupovat dvě,když ho celý rok pak nepotřebuji se mi nechce.Poradíte mi?

  • Irena Simonová | 10. 12. 2009 15:26

    Nějak nejsem schopná doladit hustotu. Když chci vytvarovat váleček, tak se mi uprustřed rozpadne, přitom mám pocit, že už jsem přidala kokosu ažaž nad plán... Poraďte. Jinak chuť je výborná a já to chci udělat!!! jen už mi tečou nervy. Co dělám blbě? Zkoušela jsem to už loni, a vybouchla jsem stejně.Díky

  • Lenka Čeřovská | 18. 4. 2009 17:48

    Moc dobré. Snesla bych méně sladké takže příště vynechám cukr. Přípravu z většího množství jsem si usnadnila použitím potravinové fólie.

  • milena kubikova | 16. 12. 2007 12:18

    no....uz su vianoce.....a kde su slubene fotky??????

  • Vladkka Nováková | 30. 9. 2007 18:14

    Tak jsem dnes zkusila tento recept a už z ochutnávání musím říci, že je výborný. Udělala jsem dvě barvy a nějak nedomyslela, že se mi ním bude v tom množství hůř pracovat, proto ostatním doporučuji raději rozdělit na menší porce a pak je spojit.Zdá se mi to praktické i z hlediska následující konzumace. Ale jinak mňam, mňam....a rychlé.

  • Anonym | 27. 9. 2007 08:05

    Z tohoto těsta? lze udělat i kokosky, jen nedávám cukr.Jen kokos a salko dle potřeby ,aby to bylo husté.Pak na plech kopečky a upečeme,pak namáčíme do čokolády..Jsou hned měkké.A při jedné práci máme 2 druhy cukroví.;-))PS

  • Jolana Janková | 26. 9. 2007 14:52

    No prča to je, to je pravda, ale taky to rychle mizí. Ale co, hlavně, že jim chutná.

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 14:09

    Taky říkám , že cukroví je nejlepší před Vánocemi.Peču hodně a nebráním našim žroutům , aby si na něj chodili,i návštěvám a sourozencům dávám na stůl k posezení ,potom je přes Vánoce už každý přeslazený a přežraný z domu i z návštěv , a tak si Vánoce člověk prodlouží.To musí být prča,jak u vás koušou ty kokosové kusy....

  • Anonym | 26. 9. 2007 13:57

    Právě u nás jsou to kokosové kmeny, takže krájíme na plátky. Ale abych pravdu řekla, že pokud je nedělám utajeně na vánoce, tak každý si vezme kus do ruky a kouše.... a to je super. Jana

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 12:04

    Vidíš Jani,to mě nenapadlo s čokoládou .A jak krájíš? Na plátky jako já, nebo děláš klasické suky?

  • Anonym | 26. 9. 2007 11:01

    A politý čokoládou je super! Jana

  • Šárka Tkáčová | 26. 9. 2007 10:48

    Díky Marsí za jedničku,teď jsem se vrátila z pekárny a musím říci , že suky co do podoby byly úplně stejné jako ten náš.Višňová nebo domácí šťáva bude supr , ale já domácí nemám , a kupovaná je také chemie.Ale když také děláš stejně , tak znáš , jak malinko toho bretonu je na celou dávku.Opravdu jen na špičku nože.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:37

    Mohu potvrdit, že toto je opravdu výborné, dělám již několik let o vánocích a také barvím bretonem, ale myslím, že ta višňová domácí šťáva nebo možná kapka griotky by nebyla špatná...:-)já dávám za 1

  • Jana Nesvadbová | 22. 9. 2007 15:43

    Breton bych nepoužila- zase chemie, té je všude dost- dávám i do růžových polev na moučníky i do tohoto výborného kokosového suku - podle potřeby na obarvení domácí malinovou nebo višnovou štávu-barva je dokonalá i výborná chuť

  • Šárka Tkáčová | 22. 9. 2007 14:20

    Jani,breton je barvivo- dala jsem to za pomlčku.

  • Oskarka Nová | 22. 9. 2007 12:04

    taky to musím zkusit, moje dcera ho miluje

  • Jana Remková | 22. 9. 2007 11:42

    Co to je cukrářský breton? Já to taky miluji a zase se najdou lidi,kteří řeknou,že je to příliž sladké! Ale kokosový kmen je skrátka sladký a já to chci zkusit!Jana

  • Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:19

    jéje to musim zkusit, manžel to miluje, to se bude oblizovat...teda, jestli se to povede :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Syrové Vánoce Výjimečný den Oslava Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kokos Moučkový cukr Potravinářské barvivo Salko slazené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Bublanina II.

Bublanina II.

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Květákové řízky

Květákové řízky

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

79
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
19
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
19
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Kokosový suk
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact