Dortovou formu nebo vyšší misku či pekáček vymažeme změklým máslem. Použít můžeme i pomazánkové přírodní máslo. Vymazanou formu bohatě vysypeme kokosem a na její dno naskládáme první vrstvu piškotů, na kterou naneseme vrstvu jogurtu nebo zakysané smetany (tu můžeme zředit mlékem, pokud je hodně hustá).
Jogurt nebo zakysanou smetanu nesladíme, piškoty jsou sladké a navíc budeme dávat marmeládu /džem, které jsou sladké dost. Pokud máme marmelády /džemy méně sladké, můžeme udělat i více vrstev.
3
Jogurtovou vrstvu posypeme kokosem, naskládáme další vrstvu piškot, kterou zakryjeme další vrstvou jogurtu (zakysanky), posypeme kokosem, naneseme vrstvu rozmíchané marmelády /džemu (můžeme zředit rumem, likérem nebo čajem), poklademe piškoty, jogurtem, kokosem...
Konečná vrstva by měla být z jogurtu (zakysanky), kterou posypeme kokosem a dáme do chladna proležet nejlépe přes noc.
5
Marmeládu / džem používáme dle vlastní chuti, meruňkovou, višňovou, borůvkovou, jahodovou... Pokud máme marmelád (džemů přebytek, toto je další typ, jak je rychle a chutně upotřebit.