• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kokosový krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Kokosový krémeš

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosový krémeš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      g kokos
  • Krém
    • 1,50
      dl mléko
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      ks máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, tuk, práškový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na těsto natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, propícháme vidličkou a upečeme. Na vychladlý krémeš natřeme krém a posypeme strouhanou čokoládou.
2
Náplň: bílky s cukrem vyšleháme nad parou, přidáme kokos a promícháme.
3
Krém: v mléce rozmícháme mouku, žloutky a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo, práškový a vanilkový cukr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • madzia
    madzia | 18. 4. 2014 16:46

    No, recept jsem vyzkoušela, ale moc mi nechutnal a chutně ani nevypadal :-$

  • Julka | 10. 10. 2011 13:54

    Kolac som vyskusala a urobila. Bohuzial, presne ako je uz tu spomenute, kolac je velmi suchy a hnede cesto vobec nezmekne ani po noci v chladnicke. Vyzera krasne, ale ocakavala som od neho nieco viac "jedle".

  • Týna | 13. 11. 2010 16:28

    Dobrý den, dlouho jsem se odhodlávala k tomuto receptu, dneska jsem to zkusila. Začala jsem tím pro mne nejsložitějším - šleháním sněhu nad parou. Přestože jsem po internetu sháněla různé rady, jak dlouho se má šlehat (okolo 20 minut) a jak to poznám, že je sníh našlehaný, nepovedlo se mi to! Jsem velice zklamaná, nevím, jak vypadá našlehaný sníh, mně se začal odlepovat od krajů kastrolu už po sedmi minutách šlehání, tak jsem šlehala ještě dále, sníh nebyl lesklý, spíš mi přišel jak kdyby hrudkovitý, po 15 minutách jsem odstavila sníh a přidala 200 g kokosu - a to už se s tím nedalo dělat vůbec nic. Vmíchávala jsem vařečkou, nespojilo se tu, zkusila jsem šlehačem, to už vůbec ne. Získala jsem drobivou hmotu, která nejde spojit, tak jsem vzala plech, vyložila pečicím papírem a dala do trouby sušit - nevím, jestli to vůbec bude k dalšímu využití.... Jsem z toho velmi smutná a myslím, že mne to důkladně odradilo od přípravy všech moučníků s vařeným sněhem. Najde se někdo, kdo "polopaticky" krok za krokem vysvětlí?? Nebo mi holt tyto moučníky navždy souzeny nebudou.....

  • Táňa K. | 12. 2. 2009 18:15

    Tak jsem krémeš včera upekla a dnes jsme ho nakrojili. Dle předpokladu se placka na kokosu při pečení trochu vydula, ale to tyhle vyvalované placky s kypřícím práškem dělají rády, i když těsto před pečením propícháte. Přemohla jsem svou netrpělivost se šleháním sněhu nad parou :-) a povedlo se, všechno pěkně drží. Jediné, co bych mohla vytknout, je to, že i po rozležení je kakaové těsto tvrdé. Trochu jsem si myslela, že se to stane, proto příště opravdu zkusím dát krém rovnou na upečenou náplň a přikryju to druhou samostatně upečenou plackou, jak jsem zmiňovala ve svém předchozím komentáři, aby vlhkost z krému prostoupila do náplně i do horní placky. Nebo po upečení moučníku potřu vrchní placku před nanesením krému nějakou tekutinou (rumem, kávou), aby to dobře navlhlo a pěkně změklo. Jinak chuťově je krémeš lahodný a na řezu velmi hezky vypadá.

  • Táňa K. | 10. 2. 2009 20:34

    Děkuji za radu, Terezko, už jsem bez obav.:-) Recept vyzkouším a podělím se o zážitek.

  • Tereza J. | 10. 2. 2009 20:13

    Tánička, cesto sa od náplne neodlepuje, ten rožtek na tom kúsku vľavo sa nadvihol pri krájaní :))) Bieka nestačí ušľhať bez pary, nebudú pevne držať s kokosom, ale uľahčíte si prácu tak, že vyšľaháte bielky klasicky a nad paru dáte vyšľahať, kým nebude pena dostatočne teplá a vyšľahaná. Kľudne koláč upečte podľa popisu, nič nepečte zvlášť, uvidíte, že sa podarí :)))

  • Táňa K. | 10. 2. 2009 19:45

    Terezko, ráda bych vyzkoušela tento recept, ale chci se nejprve zeptat, zda je nutné bílky s cukrem do náplně šlehat nad parou, nebo by stačilo jen klasicky ušlehat sníh bez tepelného zpracování. A podle obrázku soudím, že se těsto při pečení trochu nafoukne a od náplně odlepí. Nemáte tu zkušenost, že by se upekla nejprve jedna placka s náplní, ta se pak potřela krémem a nakonec přilepila druhá samostatně upečená placka, jak se to dělá například u Královských stoletých řezů? Děkuji za odpověď.

  • recepty 73 | 6. 2. 2009 13:36

    Tohle je zajímavé.Zakládáme a určitě někdy zkusíme.

  • Věra | 15. 11. 2006 10:14

    Barborko jsi lepš,í já mám dole jen 1 kilo, ti ale teda moc zááááávidím :-)) Připadá mi, že když si přečtu tento krémeš, tak zase to kilo naberu :-((

  • Barbora Polakova | 14. 11. 2006 23:05

    Vieri,nejsi sama uz 4 dni bastim psenicu tiez, vazne je celkom dobra ja som ju mala dnes s tuniakom uz mam 3 kilecka dole.

  • Věra | 14. 11. 2006 08:27

    Terezko, ale ta pšenka je taky dobroučká, udělala jsem si ji s cibulkou a houbami, česnekem, majoránkou a je to ňamka....dávám si to s cuketovým zelím a připravuji se váhově na vánoce a přitom hltám vánoční recepty .. Děkuji za mailik :-))

  • Tereza Jarčušková | 14. 11. 2006 07:21

    Zdenka, žĺtky idú tak ako povedala Vierka, do krému. Vierka, pšenička vám prospeje a podom si dáte nejaký mls :)))

  • Věra | 13. 11. 2006 14:01

    Zdeno žloutky se vmíchají do krému já si to čtu už po pátééééé to jako k tééé méééé pšenici :-))

  • Zdena z JM | 13. 11. 2006 13:55

    Co s těmi žloutky?Zamíchat je do našlehaného sněhu?

  • Věra | 13. 11. 2006 13:44

    Teda Terezko... a já teď baštím pšenici a vy takovou dobrotu tady , tak si to dávám do pořadníku a zatím si to budu číst mám pak pocit jako bych to jedla :-))

  • Airan | 13. 11. 2006 13:38

    Recept vypada dobre, kremese mam moc rada. Tery, chtela bych se zeptat, na Slovensko se delaji takove obycejne kremese s krupise, nekde jsem mela recept ale ztratila jsem ho. Pani, co mi davala povidala. ze se to kdysy delalo na vesnici ze setrneho duvodu. a ze to ma od sve babicky. Budu rada jestli neco takoveho znas - vim, ze u nas vsem chutnalo, bylo malo tucne.

  • Hana Rožníčková | 13. 11. 2006 10:18

    Hm, tak to bude určitě dobré, dávám do oblíbených. Hi,hi - tady vše prošlo, nemám žádnou otázku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hladká mouka Hrubá mouka Kakao Kokos Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

132
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
29
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
28
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
26
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Deník Aha! 10.5.2025

Deník Aha! 10.5.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Kokosový koláč
Kokosový koláč
Kokosový koláč s pudinkem
Kokosový koláč s pudinkem
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort
Kokosový nepečený dort s marmeládou / džemem
Kokosový nepečený dort s marmeládou /…
Kokosový piškot - korpus
Kokosový piškot - korpus
  • Recepty.cz
  • Kokosový krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact