tento recept je z časopisu mám ho doma vystřižený a vubec se mi dort nepovedl :-(
Panebože,už jste Diano někdy viděla dort z 750 g mouky a 100 g cukru?Jakou to máte doma formu? :-D
Prosím Vás, když už napíšete, že to má být asi zřejmě 750g mouky. Máte vůbec představu co Vám vznikne za hmotu, když by jste dala na 2 véjce 750g mouky? Opravdu je lepší někdy přemýšlet.
Peču ráda, peču často, ale tohle je naprosto odporné. Krém je řídký, korpus nízký, poměry nesprávné....ani to nemusíté zkoušet :(
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
Při tomhle množství surovin opravdu korpus vyšší nebude - to je tak položit jeden plát na dno. Někde jsem už tento recept viděla, myslím ve staré Vlastě. Někdo ho opsal, aniž by vyzkoušel nebo alespoň popřemýšlel.
Hlasí se nezkušená kuchařka.Neletěla jsem!Jestli to byl nečí záměr,tak se Vám to opravdu povedlo!Korpus jsem zkusila přesně podle recpetu dvakrát..a pokaždé max.2 cmm výška :( Nebudu se moc rozepisovat,neb jedu na narozeniny a jeste stíhám náhradu.......
Cukru ma byt urcite 100 g? V tom pripade mate urcite v receptu tu chybu, neb tam mate 10 g...
Množství mouky je určitě správné 75 g,je tam ještě 50 g Solamylu,cukru má být určitě 100 g.
No, vypadá to nádherně, ale v tom těstě musí být zaručeně chyba. Autorka si zřejmě plete gramy s dekagramy.Takže já osobně bych opravila ingredience do těsta na 100 g cukru a 750 g polohrubé mouky.Jinak by z toho přece nemohl být korpus na takhle vysoký dort!Autoři receptů by si měli svůj recept po sobě přečíst, aby tam nebyly žádné chyby, protože pak mystifikují ostatní a především pro začínající kuchaře a kuchařky je to pak velké zklamání!!!
VYPADÁTO PĚKNĚ
Když se dívám na to množství surovin-není tam chyba? 1 dkg cukru, nebo 7,5 dkg mouky - zdá se mi to málo na celý dort.