Těsto: Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Vejce rozšleháme ve 3 lžících vlažné vody, přisypeme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se úplně nerozpustí. Do pěny přisypeme kakao, škrobovou moučku, mouku a kypřící prášek. Pečlivě vymícháme tak, aby nikde nebyly žádné hrudky. Těsto nalijeme do formy a pečeme 25 minut. Hotové je necháme vychladnout a teprve potom opatrně sejmeme okraj formy. Korpus překrojíme na dva pláty a vrchní přeneseme.
2
Náplň: Želatinu rozpustíme ve vodě. Kokosovou moučku nasucho opražíme. Utřeme tvaroh spolu s vaječným koňakem, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Do krému vmícháme dvě třetiny kokosu. Do tvarohového krému nejprve vmícháme 2 lžíce želatiny a potom i zbytek. Našleháme tuhou smetanu a lehce ji vmícháme do želírujícího krému.
3
Dokončení: Spodní korpus potřeme rybízovou zavařeninou (pokud je hustá, rozehřejeme ji) a nasadíme okraj formy. Na korpus rozetřeme větší část tvarohové náplně a uložíme do chladničky. Asi po 15 minutách by měl být dostatečně ztuhlý, abychom mohli sejmout okraj. Navrch položíme druhý korpus a celý povrch potřeme zbylým krémem. Oloupeme kiwi a nakrájíme je na plátky silné asi 5 mm. Obložíme jimi dort a dozdobíme opraženým kokosem.
Panebože,už jste Diano někdy viděla dort z 750 g mouky a 100 g cukru?Jakou to máte doma formu? :-D
Blanka
|18. 2. 2013 11:30
Prosím Vás, když už napíšete, že to má být asi zřejmě 750g mouky. Máte vůbec představu co
Vám vznikne za hmotu, když by jste dala na 2 véjce 750g mouky? Opravdu je lepší někdy přemýšlet.
Katka Cheb
|13. 2. 2013 19:23
Peču ráda, peču často, ale tohle je naprosto odporné. Krém je řídký, korpus nízký, poměry nesprávné....ani to nemusíté zkoušet :(
Renata
|26. 11. 2012 11:02
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :)
http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
Di -
|11. 1. 2009 11:41
Při tomhle množství surovin opravdu korpus vyšší nebude - to je tak položit jeden plát na dno. Někde jsem už tento recept viděla, myslím ve staré Vlastě. Někdo ho opsal, aniž by vyzkoušel nebo alespoň popřemýšlel.
Tereza
|18. 11. 2006 17:12
Hlasí se nezkušená kuchařka.Neletěla jsem!Jestli to byl nečí záměr,tak se Vám to opravdu povedlo!Korpus jsem zkusila přesně podle recpetu dvakrát..a pokaždé max.2 cmm výška :( Nebudu se moc rozepisovat,neb jedu na narozeniny a jeste stíhám náhradu.......
kv.
|28. 3. 2006 17:34
Cukru ma byt urcite 100 g? V tom pripade mate urcite v receptu tu chybu, neb tam mate 10 g...
Zdeňka z O. Svačinová
|5. 2. 2006 12:19
Množství mouky je určitě správné 75 g,je tam ještě 50 g Solamylu,cukru má být určitě 100 g.
Diana
|5. 2. 2006 09:44
No, vypadá to nádherně, ale v tom těstě musí být zaručeně chyba. Autorka si zřejmě plete gramy s dekagramy.Takže já osobně bych opravila ingredience do těsta na 100 g cukru a 750 g polohrubé mouky.Jinak by z toho přece nemohl být korpus na takhle vysoký dort!Autoři receptů by si měli svůj recept po sobě přečíst, aby tam nebyly žádné chyby, protože pak mystifikují ostatní a především pro začínající kuchaře a kuchařky je to pak velké zklamání!!!
Anonym
|16. 1. 2006 14:48
VYPADÁTO PĚKNĚ
Hana Vařeková
|16. 1. 2006 12:40
Když se dívám na to množství surovin-není tam chyba? 1 dkg cukru, nebo 7,5 dkg mouky - zdá se mi to málo na celý dort.