ks
ztužovač šlehačky
pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku
marmeláda
dle chuti (není nutná)
Postup přípravy receptu
1
Krém: tvaroh vyšleháme s cukry do pěny, pak zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Pokud máme nízkoprocentní smetanu, přidáme do ní ztužovač.
2
Korpus: kokos opražíme na pánvi dorůžova, necháme vychladnout.
3
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme kokos, aroma, mouku, prášek do pečiva a řádně promícháme. Nakonec vmícháme do těsta zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a kokosem(moukou) vysypané dortové formy(22cm) a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
4
Hotový korpus necháme vychladnout, pak prokrojíme, spodní díl potřeme marmeládou, částí krému a přiklopíme. Zbylým krémem potřeme vršek korpusu(můžeme i boky) a dáme vychladit a proležet, nejlépe do druhého dne.
5
Dozdobit můžeme ještě strouhanou čokoládou, strouhaným kokosem, čerstvým ovocem... .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Steklá
|18. 8. 2015 15:07
Děkuji za recept. Marmeládu bych určitě nevynechávala, protože se s tvarohovým krémem výborně doplňuje a ladí, prostě nemá chybu.
Helena
|18. 9. 2013 13:16
Nesouhlasím s váa děvčata... ten dort byl užasnej.. a ne jen dobreejj )
Tereza
|18. 9. 2013 13:15
Souhlasím s Tebou Lubko.. ten dort mohly moje dcery sníst naposezení.. :-))
Tereza
|18. 9. 2013 13:15
Souhlasím s Tebou Lubko.. ten dort mohly moje dcery sníst naposezení.. :-))
Lubka
|18. 9. 2013 13:11
Takže tenhle dort Fakt doporučuju.. jeto fakt užasnej dort kterej má výbornou chut.. předtim jsem tam dala marmeládu a bylo to fakt užasný.. byla jsem s tim na 100 :-)) %spokojená.. ted ovšem dělám bez marmelády tak uvidím jak to bude chutnat moje dcery ten dort mohly sníst na posezení P
Lubka
|20. 12. 2012 09:01
také jsem použila pekáček a je to moooc dobré :-))
Nechanická
|7. 5. 2012 12:04
Výborné a svěží, do tvarohu jsem přidala navíc ještě trochu kokosové moučky a dělala do hranaté formy jako řez.