kompotované ovoce
nebo čerstvé dle chuti do rolády, případně na dozdobení při servírování
Postup přípravy receptu
1
Těsto:
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut, vyzkoušíme špejlí. Těsto nesmíme přesušit, aby se nám při rolování nelámala, musí zůstat vláčná.
3
Ještě teplou roládu zarolujeme a necháme zchladnout. Pak rozvineme, opatrně sundáme papír a potřeme větší polovinou krému. Na krém můžeme naskládat ovoce dle chuti a opět pevně zarolujeme. Zbylým krémem potřeme celou roládu posypeme kokosem, případně i trochou strouhané čokolády, pro barevný efekt a dáme do chladna proležet a vychladit.
4
Pak nakrájíme na plátky silné 1-1,5 cm a podáváme.
5
Krém:
6
Tvaroh vyšleháme s cukrem a kokosem, pak vmícháme ušlehanou smetanu. Pokud použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, můžeme použít ztužovač šlehačky.
Na poprvé a má velký úspěch a to nejsem žádná cukrářka! děkuji za recept!
Nany
|19. 7. 2015 15:31
Rolada super, trvanlivost 30 minut tak muzu delat dalsi.
Jana Dolejší
|4. 8. 2014 21:18
Děkuji za recept, je to paráda a vubec nic složitého, jak jsem si myslela :-\ .
Veronika
|20. 5. 2014 12:07
Já jsem do rolády ovoce vůbec nedala, protože žádné nebylo po ruce a i tak je roláda bez chybičky. Taky jsem byla dost překvapená, že to nebylo nic až tak těžkého a jak se mi povedla. Moc děkuji za recept. V.