Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme změklé máslo, pomerančovou kůru, kakao a mouku s kypřidlem. Nakonec pomerančovou šťávu - množství dle hustoty těsta a to by mělo být dobře roztíratelné, ale né tekuté). Hladké těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C). Během pečení vyšleháme z bílků sníh, do kterého vmícháme cukr a kokos dle hustoty (hmota by se měla dobře roztírat).
2
Asi 5-7 minut před dopečením koláč vyndáme, potřeme kokosovou hmotou a dáme dopéct dorůžova.
3
*Koláč je pečený velmi rychle, je určený k pečení na klasickýém plechu a není vysoký.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Nekolná
|16. 1. 2016 23:00
Moooooooc dobrý, děkuji.
Jitka Nekolná
|16. 1. 2016 22:59
Moooooooc dobrý, děkuji.
Tom
|6. 10. 2015 18:46
Jdu to zkusit, ale píšete "přesně" 5-7 min před dopečením, ale není udáno jak dlouho celkové pečení trvá.
Týna
|13. 5. 2015 21:28
Výborný :-* připoměl mi chuť kokasušenek, které zbožňuji.
vrtule
|12. 11. 2013 19:35
moc dobry a rychly
Feixová
|3. 11. 2012 10:01
Bohužel jsem měla jen jeden pomeranč, tak jsem použila kůru, trochu té šťávy a zbytek doplnila mlíkem. Taky jsem měla obavu, aby nebylo kokosu navrch málo, ale vyšlo to akorát. Výsledek výborný a za naší rozmlsanou rodinu můžu doporučit. :-)