čerstvé ovoce
nebo okapané kompotované, dle chuti: jablka, hrušky, švestky, ananas...
skořicový cukr
nebo vanilkový
rozinky
dle chuti, nejsou nutné
mandle
nebo ořechy, nejsou nutné
Postup přípravy receptu
1
Cukr smícháme s vejci, přilijeme kefír, olej a promícháme. Přidáme mouku s kypřidlem a kokosem, dobře promícháme a těsto nalijeme na máslem vymazaný a kokosem nebo hrubou moukou vysypaný plech. Část těsta můžeme obarvit kakaem a udělat koláč mramorovaný.
2
Na rovnoměrně rozetřené těsto poskládáme očištěné pokrájené čerstvé ovoce nebo můžeme použít i kompotované, dobře okapané. Dle druhu ovoce volíme i ostatní ingredience: rozinky, lupínky mandlí či kokosu, posekané ořechy... Nakonec koláč posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova a do odlepení okrajů od plechu, vyzkoušíme špejlí.
3
Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat nebo dle příležitosti dozdobit kopečkem zakysané smetany či šlehačky a kouskem ovoce.