• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-karamelový zákusek

autor: Karkulin
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-karamelový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks bílek
    • 280
      g moučkový cukr
    • 230
      g kokos strouhaný
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 250
      g máslo změklé
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kostka ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře pečeme při 180 °C asi 20 minut (do růžova).
2
Krém: salko vařime 2 hodiny (aby zkaramelizovalo, otevíráme ho až vychladne). Metlami ušleháme maslo a postupně k němu přidáváme zkaramelizované salko (krém vyšleháme do hladka a natíráme na vychladlý korpus).
3
Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji chvilku zchladnout (trochu ztuhne) a pak ji natíráme na krém.
4
Celý zákusek pak dáme do ledničky a krájíme teplým nožem (aby se nám čokoláda nelámala).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový dort

Karamelový dort

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Karamelový flan

Karamelový flan

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akninam | 28. 3. 2019 19:41

    Na jak velkém plechu pečete? Klasický velký?

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:43

    ...nejsem autorem,ale foto mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:42

    1*

  • recepty 73 | 9. 6. 2010 16:52

    Čokoládou jsem jen pocákal,protože v tomhle teple bych musel roztírat kosmickou rychlostí :-)) , korpus jsem i rozkrojil a natíral i uvnitř.Musím říct,že je to velice povedený zákusek.Posílám velkou jedničku!Jiří

  • Ivana Samcová | 22. 3. 2007 08:14

    Sice na mě dost sladké, ale výborné! Už rozdávám reept. Díky za recept.Ivana

  • Di | 1. 9. 2006 09:30

    Přestože si na pečivo mažu většinou másla rostlinná (Zlatá Hana, Rama Bon jour), tak do krémů dávám zásadně pravé máslo, nejen kvůli chuti, ale také kvůli konzistenci. Maximálně doplňuji kouskem Hery - na 200 g másla, 50 g Hery. Je to lety vyzkoušené a mnohem lepší než když použijete tuk, který kombunuje pravé a rostlinné máslo.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:22

    Síso,kamarádce taky 1x vytékal tento krém,ale nepoužila pravé máslo, teď je spousta druhů, jeden někdy neví, které bude to pravé. Já krém zrovna včera dělala,ale na jiný recept. Zákusky mám v lednici,tak je krásně tuhý, ale když je dýl na stole, tak krém trochu "změkne", ale neteče.Jenže s tímto krémem se všechno sní tak rychle, že téct by prostě ani nestihl.

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:38

    Pridajte malilinko želatíny.

  • Sísa | 31. 8. 2006 10:33

    Timto krémem jsem na vánoce plnila trubičky.Stejný poměr másla, ale krém mi vytékal. Neporadí někdo fígl? Jinak je krém výborný. Díky

  • Lenka Zavřelová | 30. 8. 2006 21:41

    Tohle bude asi hóóódně dobré. Jako když spojím 2 naše oblíbené recepty-karamelové a kokosové řezy dohromady. Ten karamelový krém je úžasný-před vařením, po uvaření, i s tím máslem je Salko výtečné.

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:45

    Marsí, doporučuji Vám krém z receptu "Domino v oplatce" od Terezky Jarčuškové. Není přeslazený a je velmi dobrý. Jen množství budete muset snížit, je to z litru mléka, to je na tyto řezy moc.

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 12:43

    Marsí, ten krém môžete nahradiť ľubovoľným karamelovým krémom, ako zvyknete robiť.

  • Marsí | 30. 8. 2006 11:01

    Tak tohle určo vyzkouším..kokos ten já můžu...akorát ten krém...holky nemůžu tomu furt přijít na chuť, je to pro mně moc sladké,říkám tomu " lepiksicht"..ale proti gustu...je mi jasné, že každý má rád něco jiného...

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 10:51

    Krém je akurát, koláč robievam a je výborný. Akurát do polevy dávam 1 lyžicu oleja, potom sa čokoláda pri rezaní neláme ( dávam olej do polevy vždy ).

  • Kateřina Maršálková | 30. 8. 2006 10:21

    není to moc sladké? myslím hlavně ten krém...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Kokos Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Makové koláčky

Makové koláčky

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

86
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Citronová babeta
Citronová babeta
19
Čína s vepřovým
Čína s vepřovým
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Claudii Cardinalové (†87) muži leželi u nohou, ale… Nikdy nebyla pořádně vdaná!

Claudii Cardinalové (†87) muži leželi u nohou, ale… Nikdy nebyla pořádně vdaná!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-medová roláda
Kokosovo-medová roláda
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact