• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-karamelový zákusek

autor: Karkulin
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-karamelový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks bílek
    • 280
      g moučkový cukr
    • 230
      g kokos strouhaný
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 250
      g máslo změklé
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kostka ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře pečeme při 180 °C asi 20 minut (do růžova).
2
Krém: salko vařime 2 hodiny (aby zkaramelizovalo, otevíráme ho až vychladne). Metlami ušleháme maslo a postupně k němu přidáváme zkaramelizované salko (krém vyšleháme do hladka a natíráme na vychladlý korpus).
3
Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji chvilku zchladnout (trochu ztuhne) a pak ji natíráme na krém.
4
Celý zákusek pak dáme do ledničky a krájíme teplým nožem (aby se nám čokoláda nelámala).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový dort

Karamelový dort

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Karamelový flan

Karamelový flan

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akninam | 28. 3. 2019 19:41

    Na jak velkém plechu pečete? Klasický velký?

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:43

    ...nejsem autorem,ale foto mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:42

    1*

  • recepty 73 | 9. 6. 2010 16:52

    Čokoládou jsem jen pocákal,protože v tomhle teple bych musel roztírat kosmickou rychlostí :-)) , korpus jsem i rozkrojil a natíral i uvnitř.Musím říct,že je to velice povedený zákusek.Posílám velkou jedničku!Jiří

  • Ivana Samcová | 22. 3. 2007 08:14

    Sice na mě dost sladké, ale výborné! Už rozdávám reept. Díky za recept.Ivana

  • Di | 1. 9. 2006 09:30

    Přestože si na pečivo mažu většinou másla rostlinná (Zlatá Hana, Rama Bon jour), tak do krémů dávám zásadně pravé máslo, nejen kvůli chuti, ale také kvůli konzistenci. Maximálně doplňuji kouskem Hery - na 200 g másla, 50 g Hery. Je to lety vyzkoušené a mnohem lepší než když použijete tuk, který kombunuje pravé a rostlinné máslo.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:22

    Síso,kamarádce taky 1x vytékal tento krém,ale nepoužila pravé máslo, teď je spousta druhů, jeden někdy neví, které bude to pravé. Já krém zrovna včera dělala,ale na jiný recept. Zákusky mám v lednici,tak je krásně tuhý, ale když je dýl na stole, tak krém trochu "změkne", ale neteče.Jenže s tímto krémem se všechno sní tak rychle, že téct by prostě ani nestihl.

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:38

    Pridajte malilinko želatíny.

  • Sísa | 31. 8. 2006 10:33

    Timto krémem jsem na vánoce plnila trubičky.Stejný poměr másla, ale krém mi vytékal. Neporadí někdo fígl? Jinak je krém výborný. Díky

  • Lenka Zavřelová | 30. 8. 2006 21:41

    Tohle bude asi hóóódně dobré. Jako když spojím 2 naše oblíbené recepty-karamelové a kokosové řezy dohromady. Ten karamelový krém je úžasný-před vařením, po uvaření, i s tím máslem je Salko výtečné.

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:45

    Marsí, doporučuji Vám krém z receptu "Domino v oplatce" od Terezky Jarčuškové. Není přeslazený a je velmi dobrý. Jen množství budete muset snížit, je to z litru mléka, to je na tyto řezy moc.

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 12:43

    Marsí, ten krém môžete nahradiť ľubovoľným karamelovým krémom, ako zvyknete robiť.

  • Marsí | 30. 8. 2006 11:01

    Tak tohle určo vyzkouším..kokos ten já můžu...akorát ten krém...holky nemůžu tomu furt přijít na chuť, je to pro mně moc sladké,říkám tomu " lepiksicht"..ale proti gustu...je mi jasné, že každý má rád něco jiného...

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 10:51

    Krém je akurát, koláč robievam a je výborný. Akurát do polevy dávam 1 lyžicu oleja, potom sa čokoláda pri rezaní neláme ( dávam olej do polevy vždy ).

  • Kateřina Maršálková | 30. 8. 2006 10:21

    není to moc sladké? myslím hlavně ten krém...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Kokos Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Pizza na plech

Pizza na plech

Arabská rýže

Arabská rýže

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

135
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
89
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
77
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
75
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
55
Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Salát a la Tabouleh s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-medová roláda
Kokosovo-medová roláda
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact