• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-karamelový zákusek

autor: Karkulin
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-karamelový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks bílek
    • 280
      g moučkový cukr
    • 230
      g kokos strouhaný
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 250
      g máslo změklé
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kostka ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře pečeme při 180 °C asi 20 minut (do růžova).
2
Krém: salko vařime 2 hodiny (aby zkaramelizovalo, otevíráme ho až vychladne). Metlami ušleháme maslo a postupně k němu přidáváme zkaramelizované salko (krém vyšleháme do hladka a natíráme na vychladlý korpus).
3
Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji chvilku zchladnout (trochu ztuhne) a pak ji natíráme na krém.
4
Celý zákusek pak dáme do ledničky a krájíme teplým nožem (aby se nám čokoláda nelámala).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový dort

Karamelový dort

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Karamelový flan

Karamelový flan

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akninam | 28. 3. 2019 19:41

    Na jak velkém plechu pečete? Klasický velký?

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:43

    ...nejsem autorem,ale foto mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:42

    1*

  • recepty 73 | 9. 6. 2010 16:52

    Čokoládou jsem jen pocákal,protože v tomhle teple bych musel roztírat kosmickou rychlostí :-)) , korpus jsem i rozkrojil a natíral i uvnitř.Musím říct,že je to velice povedený zákusek.Posílám velkou jedničku!Jiří

  • Ivana Samcová | 22. 3. 2007 08:14

    Sice na mě dost sladké, ale výborné! Už rozdávám reept. Díky za recept.Ivana

  • Di | 1. 9. 2006 09:30

    Přestože si na pečivo mažu většinou másla rostlinná (Zlatá Hana, Rama Bon jour), tak do krémů dávám zásadně pravé máslo, nejen kvůli chuti, ale také kvůli konzistenci. Maximálně doplňuji kouskem Hery - na 200 g másla, 50 g Hery. Je to lety vyzkoušené a mnohem lepší než když použijete tuk, který kombunuje pravé a rostlinné máslo.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:22

    Síso,kamarádce taky 1x vytékal tento krém,ale nepoužila pravé máslo, teď je spousta druhů, jeden někdy neví, které bude to pravé. Já krém zrovna včera dělala,ale na jiný recept. Zákusky mám v lednici,tak je krásně tuhý, ale když je dýl na stole, tak krém trochu "změkne", ale neteče.Jenže s tímto krémem se všechno sní tak rychle, že téct by prostě ani nestihl.

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:38

    Pridajte malilinko želatíny.

  • Sísa | 31. 8. 2006 10:33

    Timto krémem jsem na vánoce plnila trubičky.Stejný poměr másla, ale krém mi vytékal. Neporadí někdo fígl? Jinak je krém výborný. Díky

  • Lenka Zavřelová | 30. 8. 2006 21:41

    Tohle bude asi hóóódně dobré. Jako když spojím 2 naše oblíbené recepty-karamelové a kokosové řezy dohromady. Ten karamelový krém je úžasný-před vařením, po uvaření, i s tím máslem je Salko výtečné.

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:45

    Marsí, doporučuji Vám krém z receptu "Domino v oplatce" od Terezky Jarčuškové. Není přeslazený a je velmi dobrý. Jen množství budete muset snížit, je to z litru mléka, to je na tyto řezy moc.

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 12:43

    Marsí, ten krém môžete nahradiť ľubovoľným karamelovým krémom, ako zvyknete robiť.

  • Marsí | 30. 8. 2006 11:01

    Tak tohle určo vyzkouším..kokos ten já můžu...akorát ten krém...holky nemůžu tomu furt přijít na chuť, je to pro mně moc sladké,říkám tomu " lepiksicht"..ale proti gustu...je mi jasné, že každý má rád něco jiného...

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 10:51

    Krém je akurát, koláč robievam a je výborný. Akurát do polevy dávam 1 lyžicu oleja, potom sa čokoláda pri rezaní neláme ( dávam olej do polevy vždy ).

  • Kateřina Maršálková | 30. 8. 2006 10:21

    není to moc sladké? myslím hlavně ten krém...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Kokos Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marináda

Marináda

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

155
Klasické lečo
Klasické lečo
109
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
87
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
41
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-medová roláda
Kokosovo-medová roláda
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact