• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-karamelový zákusek

autor: Karkulin
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-karamelový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      ks bílek
    • 280
      g moučkový cukr
    • 230
      g kokos strouhaný
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      plechovka salko slazené
    • 250
      g máslo změklé
  • Poleva
    • 1
      ks čokoláda na vaření
    • 1
      kostka ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře pečeme při 180 °C asi 20 minut (do růžova).
2
Krém: salko vařime 2 hodiny (aby zkaramelizovalo, otevíráme ho až vychladne). Metlami ušleháme maslo a postupně k němu přidáváme zkaramelizované salko (krém vyšleháme do hladka a natíráme na vychladlý korpus).
3
Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji chvilku zchladnout (trochu ztuhne) a pak ji natíráme na krém.
4
Celý zákusek pak dáme do ledničky a krájíme teplým nožem (aby se nám čokoláda nelámala).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový dort

Karamelový dort

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Karamelový flan

Karamelový flan

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Akninam | 28. 3. 2019 19:41

    Na jak velkém plechu pečete? Klasický velký?

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:43

    ...nejsem autorem,ale foto mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 | 16. 10. 2010 22:42

    1*

  • recepty 73 | 9. 6. 2010 16:52

    Čokoládou jsem jen pocákal,protože v tomhle teple bych musel roztírat kosmickou rychlostí :-)) , korpus jsem i rozkrojil a natíral i uvnitř.Musím říct,že je to velice povedený zákusek.Posílám velkou jedničku!Jiří

  • Ivana Samcová | 22. 3. 2007 08:14

    Sice na mě dost sladké, ale výborné! Už rozdávám reept. Díky za recept.Ivana

  • Di | 1. 9. 2006 09:30

    Přestože si na pečivo mažu většinou másla rostlinná (Zlatá Hana, Rama Bon jour), tak do krémů dávám zásadně pravé máslo, nejen kvůli chuti, ale také kvůli konzistenci. Maximálně doplňuji kouskem Hery - na 200 g másla, 50 g Hery. Je to lety vyzkoušené a mnohem lepší než když použijete tuk, který kombunuje pravé a rostlinné máslo.

  • Lenka Zavřelová | 1. 9. 2006 09:22

    Síso,kamarádce taky 1x vytékal tento krém,ale nepoužila pravé máslo, teď je spousta druhů, jeden někdy neví, které bude to pravé. Já krém zrovna včera dělala,ale na jiný recept. Zákusky mám v lednici,tak je krásně tuhý, ale když je dýl na stole, tak krém trochu "změkne", ale neteče.Jenže s tímto krémem se všechno sní tak rychle, že téct by prostě ani nestihl.

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:38

    Pridajte malilinko želatíny.

  • Sísa | 31. 8. 2006 10:33

    Timto krémem jsem na vánoce plnila trubičky.Stejný poměr másla, ale krém mi vytékal. Neporadí někdo fígl? Jinak je krém výborný. Díky

  • Lenka Zavřelová | 30. 8. 2006 21:41

    Tohle bude asi hóóódně dobré. Jako když spojím 2 naše oblíbené recepty-karamelové a kokosové řezy dohromady. Ten karamelový krém je úžasný-před vařením, po uvaření, i s tím máslem je Salko výtečné.

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:45

    Marsí, doporučuji Vám krém z receptu "Domino v oplatce" od Terezky Jarčuškové. Není přeslazený a je velmi dobrý. Jen množství budete muset snížit, je to z litru mléka, to je na tyto řezy moc.

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 12:43

    Marsí, ten krém môžete nahradiť ľubovoľným karamelovým krémom, ako zvyknete robiť.

  • Marsí | 30. 8. 2006 11:01

    Tak tohle určo vyzkouším..kokos ten já můžu...akorát ten krém...holky nemůžu tomu furt přijít na chuť, je to pro mně moc sladké,říkám tomu " lepiksicht"..ale proti gustu...je mi jasné, že každý má rád něco jiného...

  • Tereza Jarčušková | 30. 8. 2006 10:51

    Krém je akurát, koláč robievam a je výborný. Akurát do polevy dávam 1 lyžicu oleja, potom sa čokoláda pri rezaní neláme ( dávam olej do polevy vždy ).

  • Kateřina Maršálková | 30. 8. 2006 10:21

    není to moc sladké? myslím hlavně ten krém...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Kokos Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

31
Pomerančový džem (marmeláda)
Pomerančový džem …
24
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
22
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
19
Pstruh na másle
Pstruh na másle
17
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-grepový dort
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-medová roláda
Kokosovo-medová roláda
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-karamelový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact