• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-grepový dort
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-grepový dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-grepový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g hladká mouka
    • 10
      ks bílek
    • 30
      g kakao
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 200
      g cukr krupice
  • Krém
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 600
      ml kokosové mléko konzervované
  • Sirup
    • 125
      ml šťáva (čerstvá z červeného grepu)
    • 65
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout.
2
2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek vymažte máslem.
3
3. Mouku, kakao, sůl a polovinu cukru smíchejte a 4x prosejte, aby směs byla lehká a nadýchaná.
4
4. Bílky (o pokojové teplotě) vyšlehejte do polotuha, přidejte vanilkový extrakt a po lžících zašlehejte i zbytek cukru.
5
5. Vzniklý lesklý a pevný sníh zapracujte do moučné směsi.
6
6. Těsto nalijte do formy a uhlaďte. Pečte 25 minut.
7
7. Po upečení ihned obraťte a nechte vychladnout.
8
8. Otevřete konzervu s kokosovým mlékem, které předem nechte přes noc ztuhnout v lednici. Do mísy seškrábněte pouze tuhou část - bez kokosové vody. Přidejte cukr a rozmíchejte dohladka.
9
9. Vychladlý korpus podélně prořízněte, spodní část prolijte grepovým sirupem a potřete většinou kokosového krému. Přiklopte a zbytkem potřete celý dort. Nejlépe několikrát, vždy nechte krém trošku vychladit a pak naneste další vrstvu.
10
10. Hotový dort můžete ozdobit například kokosovými hoblinami, pusinkami nebo sušeným grepem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grepový salát

Grepový salát

Nepečený grepový koláč

Nepečený grepový koláč

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Kokosové mléko Máslo Moučkový cukr Šťáva Sůl Vanilkový extrakt
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

185
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
52
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli
Kokosovo-ananasový dort / řez na…
Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-karamelový zákusek
Kokosovo-karamelový zákusek
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-grepový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact