• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-grepový dort
Napište svůj komentář k receptu

Kokosovo-grepový dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosovo-grepový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo na vymazání
    • 1
      špetka sůl
    • 110
      g hladká mouka
    • 10
      ks bílek
    • 30
      g kakao
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 200
      g cukr krupice
  • Krém
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 600
      ml kokosové mléko konzervované
  • Sirup
    • 125
      ml šťáva (čerstvá z červeného grepu)
    • 65
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout.
2
2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek vymažte máslem.
3
3. Mouku, kakao, sůl a polovinu cukru smíchejte a 4x prosejte, aby směs byla lehká a nadýchaná.
4
4. Bílky (o pokojové teplotě) vyšlehejte do polotuha, přidejte vanilkový extrakt a po lžících zašlehejte i zbytek cukru.
5
5. Vzniklý lesklý a pevný sníh zapracujte do moučné směsi.
6
6. Těsto nalijte do formy a uhlaďte. Pečte 25 minut.
7
7. Po upečení ihned obraťte a nechte vychladnout.
8
8. Otevřete konzervu s kokosovým mlékem, které předem nechte přes noc ztuhnout v lednici. Do mísy seškrábněte pouze tuhou část - bez kokosové vody. Přidejte cukr a rozmíchejte dohladka.
9
9. Vychladlý korpus podélně prořízněte, spodní část prolijte grepovým sirupem a potřete většinou kokosového krému. Přiklopte a zbytkem potřete celý dort. Nejlépe několikrát, vždy nechte krém trošku vychladit a pak naneste další vrstvu.
10
10. Hotový dort můžete ozdobit například kokosovými hoblinami, pusinkami nebo sušeným grepem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grepový salát

Grepový salát

Nepečený grepový koláč

Nepečený grepový koláč

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Leden Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Kokosové mléko Máslo Moučkový cukr Šťáva Sůl Vanilkový extrakt
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

88
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
85
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
61
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
61
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
47
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli
Kokosovo-ananasový dort / řez na…
Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami
Kokosovo-čokoládová buchta s…
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-datlový koláč
Kokosovo-karamelový zákusek
Kokosovo-karamelový zákusek
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kávový dezert
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
Kokosovo-kefírový koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Kokosovo-grepový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact