1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout.
2
2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek vymažte máslem.
3
3. Mouku, kakao, sůl a polovinu cukru smíchejte a 4x prosejte, aby směs byla lehká a nadýchaná.
4
4. Bílky (o pokojové teplotě) vyšlehejte do polotuha, přidejte vanilkový extrakt a po lžících zašlehejte i zbytek cukru.
5
5. Vzniklý lesklý a pevný sníh zapracujte do moučné směsi.
6
6. Těsto nalijte do formy a uhlaďte. Pečte 25 minut.
7
7. Po upečení ihned obraťte a nechte vychladnout.
8
8. Otevřete konzervu s kokosovým mlékem, které předem nechte přes noc ztuhnout v lednici. Do mísy seškrábněte pouze tuhou část - bez kokosové vody. Přidejte cukr a rozmíchejte dohladka.
9
9. Vychladlý korpus podélně prořízněte, spodní část prolijte grepovým sirupem a potřete většinou kokosového krému. Přiklopte a zbytkem potřete celý dort. Nejlépe několikrát, vždy nechte krém trošku vychladit a pak naneste další vrstvu.
10
10. Hotový dort můžete ozdobit například kokosovými hoblinami, pusinkami nebo sušeným grepem.