Máslo utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli, pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidáme ještě mléko. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho dáme čokoládu a do druhého kokos. Na plech (na pečicí papír nebo jen vymazat a vysypat) dáme čokoládové těsto, na ně kokosové a navrch natlačíme mandarinky. V předem vyhřáté troubě upečeme.
Koláč je moc dobrý, vláčný. Neměla jsem mandarinky, dala jsem broskve. Místo čokolády jsem použila kakao a pekla jsem v normálním plechu a vysoký byl dost. Hodnotím 1 určitě ho budu péct znovu.
Ahoj !
Buchta je fakt dobrá, takže jestli jste ji ještě neochutnali - je nejvyšší čas :-) .
Mám pro Vás pár tipů: do druhého těsta (čokoládového) můžete místo čokolády nastrouhat margotku a přidat trochu práškového kakaa, aby dostalo barvu. Navrch se opravdu hodí různé ovoce- zkoušela jsem broskve i ananas. Pokud se Vám bude zdát, že je těsta málo - nebojte se, v troubě se nafoukne ( pečte přibližně na 190°C). Takže díky za recept a zase někdy nashledanou :)
Makrelka
|16. 4. 2011 20:20
Tahle buchta je vazne vyborna, mnam! Pekla jsem ji na 180-200 stupnu a za chvili byla hotova. Jen to chce mensi pekac, at je trochu do vysky :)
Tak tahle buchta mě absolutně nadchla. Jednoduchá na přípravu, ne přeslazená, ne suchá, vážně dobrá. Chutnala celé rodině, včetně tchýně :-))))
Dan
|8. 12. 2010 00:00
Milé Dámy,
peču pro přítelkyni tuto buchtu, ale nevim na kolik sem mel troubu nahřát a tak sem to zkusil na 200°C spodní i vrchní spirálu zapnutou. Doufám ze se nespálí, protože ani nevím jak dlouho tam má být. Prosím vás, abyste příště tuto informaci uváděly. Sem jenom muž.
Děkuji
Marsí
|11. 5. 2006 10:10
Ivo díky...je to od vás milé...ale myslím, že to zvládnu....:o)))
Ivana
|10. 5. 2006 15:27
Pro Marsí: já mám rebarbory plnou zahradu, pokud byste bez ní nemohla žít, tak Vám ji klidně pošlu.
Marsí
|10. 5. 2006 13:29
Tak tohle také vyzkouším, musí to být dobrůtka.Jinak holky...neblázněte furt s tou rebarborou...u nás je drahá a na balkoně mi sotva vyroste...:o)))
jitka Mal.
|10. 5. 2006 13:07
Ovoce se může dát jakékoliv, recept jsem napsala jak zněl v originále, ale takhle přesně jsem ho i pekla, ale příště bych určitě dala dvoje mandarinky, nebo zkombinovala mandarinky s jahodami. Chuť má jako lepší bublanina, je vláčnější, není suchá, prostě buchta výborná na víkend k čaji nebo kávě.
Pavlína Svitáková
|10. 5. 2006 12:20
No právě - jsem si v legraci rejpla:-))).
Jaroslava Oumarová
|10. 5. 2006 12:00
:-))))))) Pavlínko, já bych to nechala raději, jak to je. Už takhle je rebarbora skoro v každém z posledních receptů...
Pavlína Svitáková
|10. 5. 2006 11:53
Slibný recept a určitě bude fajn.Možná by buchta šla upéct i s rebarborou !!!:-)