Máslo utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli, pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidáme ještě mléko. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho dáme čokoládu a do druhého kokos. Na plech (na pečicí papír nebo jen vymazat a vysypat) dáme čokoládové těsto, na ně kokosové a navrch natlačíme mandarinky. V předem vyhřáté troubě upečeme.
Koláč je moc dobrý, vláčný. Neměla jsem mandarinky, dala jsem broskve. Místo čokolády jsem použila kakao a pekla jsem v normálním plechu a vysoký byl dost. Hodnotím 1 určitě ho budu péct znovu.
Ahoj !
Buchta je fakt dobrá, takže jestli jste ji ještě neochutnali - je nejvyšší čas :-) .
Mám pro Vás pár tipů: do druhého těsta (čokoládového) můžete místo čokolády nastrouhat margotku a přidat trochu práškového kakaa, aby dostalo barvu. Navrch se opravdu hodí různé ovoce- zkoušela jsem broskve i ananas. Pokud se Vám bude zdát, že je těsta málo - nebojte se, v troubě se nafoukne ( pečte přibližně na 190°C). Takže díky za recept a zase někdy nashledanou
Makrelka
|16. 4. 2011 20:20
Tahle buchta je vazne vyborna, mnam! Pekla jsem ji na 180-200 stupnu a za chvili byla hotova. Jen to chce mensi pekac, at je trochu do vysky
Tak tahle buchta mě absolutně nadchla. Jednoduchá na přípravu, ne přeslazená, ne suchá, vážně dobrá. Chutnala celé rodině, včetně tchýně :-))))
Dan
|8. 12. 2010 00:00
Milé Dámy,
peču pro přítelkyni tuto buchtu, ale nevim na kolik sem mel troubu nahřát a tak sem to zkusil na 200°C spodní i vrchní spirálu zapnutou. Doufám ze se nespálí, protože ani nevím jak dlouho tam má být. Prosím vás, abyste příště tuto informaci uváděly. Sem jenom muž.
Děkuji
Marsí
|11. 5. 2006 10:10
Ivo díky...je to od vás milé...ale myslím, že to zvládnu....:o)))
Ivana
|10. 5. 2006 15:27
Pro Marsí: já mám rebarbory plnou zahradu, pokud byste bez ní nemohla žít, tak Vám ji klidně pošlu.
Marsí
|10. 5. 2006 13:29
Tak tohle také vyzkouším, musí to být dobrůtka.Jinak holky...neblázněte furt s tou rebarborou...u nás je drahá a na balkoně mi sotva vyroste...:o)))
jitka Mal.
|10. 5. 2006 13:07
Ovoce se může dát jakékoliv, recept jsem napsala jak zněl v originále, ale takhle přesně jsem ho i pekla, ale příště bych určitě dala dvoje mandarinky, nebo zkombinovala mandarinky s jahodami. Chuť má jako lepší bublanina, je vláčnější, není suchá, prostě buchta výborná na víkend k čaji nebo kávě.
Pavlína Svitáková
|10. 5. 2006 12:20
No právě - jsem si v legraci rejpla:-))).
Jaroslava Oumarová
|10. 5. 2006 12:00
:-))))))) Pavlínko, já bych to nechala raději, jak to je. Už takhle je rebarbora skoro v každém z posledních receptů...
Pavlína Svitáková
|10. 5. 2006 11:53
Slibný recept a určitě bude fajn.Možná by buchta šla upéct i s rebarborou !!!:-)