likér
kokosový, nebo vaječný, Malibu, případně rum
strouhaný kokos
na posypání
Postup přípravy receptu
1
Korpus na dortovou formu 22 cm: žloutky s cukry vyšleháme do pěny, vmícháme vodu s olejem, mouku s kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy nebo malého pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 15 minut, dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Korpus pak necháme zchladnout.
Během pečení a chladnutí korpusu, si dáme na cedník dobře okapat ananasový kompot. Studené mléko vyšleháme s pudinkovým krémem Olé, dle návodu. Do krému přimícháme na menší kousky pokrájený ananas, pár kousků si můžeme nechat na dozdobení.
3
Vychladlý korpus prokrojíme, řezné plochy pokapeme dle chuti likérem nebo rumem. Na spodní díl nandáme a rovnoměrně rozetřeme část náplně, zaklopíme druhým dílem korpusu, lehce přimáčkneme, nandáme zbylý krém, opět zarovnáme a posypeme kokosem.
Dort / řez můžeme servírovat prakticky ihned, protože korpus je lehký, navíc zvláčněný likérem, se šťavnatým krémem, ale samozřejmě mu chvilka v chladnu bude jen ku prospěchu.
Podle krásného obrázku jsem se rozhodl zkusit tento recept. Držel jsem se receptu, krok za krokem, ale zasekl jsem se ještě před tím, než jsem dal korpus do trouby. Podle postupu "žloutky s cukry vyšleháme do pěny, vmícháme vodu s mlékem, mouku s kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků" mléko byl asi omyl, takže jsem vše musel hodit do koše.... Kdyby autor opravil za olej, tak by to bylo hned lepší. Při druhém pokusu už se vše povedlo, nic méně, když jsem korpus vyndal z formy, tak jsem se nestačil divit. Korpus má na výšku necelý jeden centimetr. Výsledkem je tedy, buď špatný recept nebo vymyšlené obrázky = 1hvězda/5