Zpracujeme na vále, v mikrotenu necháme odpočinout třeba i do dalšího dne. Pak strojkem (nejlépe přes hvězdičku) vytláčíme tvary (malé tyčinky nebo je tvarujeme na kroužky - věneček). Pečeme jako linecké, slabě do růžova. Ozdobit můžeme cik-cak čokoládovou polevou. Přes hvězdičku jsou to roztomilé "střapáčky" ozdobí talíř.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marsí
|28. 11. 2007 09:37
Jarko ta povidla určitě zkuste, já slepuji povidlama i linecké, má to výbornou chuť..:-))
Iva Malá
|27. 11. 2007 22:25
Jarko, asi jsme psaly stejně. Díky za info. Dělám ale z polohrubé mouky, z hladké jsem recept nikdy neměla. Taky můžu zkusit - na chuť. A vánoční cukroví obyčejně slepujeme rybízovou, meruňkovou nebo marmeládou z aronie. Jednak máme vlastní a asi taky z tradic. Je moc fajn, jak už reagujem na předvánoční přípravy pečení.Moc se mi tato kuchařka líbí a našla jsem si i nové typy.
Jarka L.
|27. 11. 2007 21:02
Ivo, stejný recept je zde uveřejněn od včerejška, nicméně slepit střapáčky pro změnu povidly vyzkouším.
Jarka L.
|27. 11. 2007 20:16
Úplně stejný recept je zde uveřejněn od včerejška a ten nápad slepit povidly není marný - zkusím.
Iva Malá
|27. 11. 2007 19:18
Souhlasím, dá se fantazii průchod a hned je zase trochu jiné.Také inovuji v drobnostech. Změna je život.
Tereza M.
|27. 11. 2007 17:02
Jestli mohu doporučit,dělám tyčky,které slepuji povidly nebo kvalitní nutelou a konce máčím v bílé,hořké nebo mléčné čokoládě!