Tento recept dělám každé Vánoce v dvojnásobném množství oproti receptu a pokaždé do tří králů je vymeteno. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. To uložíme do chladu do druhého dne ztuhnout. Druhý den necháme těsto lehce v pokojové teplotě povolit a výsledné kokosové sušenky tvarujeme pomocí strojku, případně lze těsto rozválet na cca půl centimetru vysokou placku a pomocí vykrajovátek vytvořit sušenky.
Lépe menší, jsou celkem křehké. Těsto klademe na máslem vytřený plech a pečeme pár minut dozlatova na cca 175° - 200°C. Nejlépe péct cca týden před Vánoci, ale lze kdykoli, není to příliš časově náročné, sušenky jsou ihned křehké a v suchu a chladu vydrží skladované dlouho. Lze je i vzájemně slepit marmeládou či namočit do čokolády.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka
|19. 12. 2016 21:20
Právě upečeno - musím říct, že aby se těsto nerozpadalo, přidala jsem lžíci medu, a ještě dvě vejce ( celkem tedy 4), a těsto je luxusní Vykrajování jde krásně, a je strašně chuťově dobré , díky
Jarmila
|14. 12. 2014 17:27
Těsto jsem vyválela a vykrajovala a to jde docela špatně.Těsto se nedá válet, musí se po malých kouskách a zdržuje to. Mlýnek nemám, tak nevím, jak by to šlo, ale vykrajování nedoporučuji. Chuťově dobré, jen trochu tužší, možná do Vánoc trochu změknou.
Připadalo mně, že z jedné várky je toho až až, tak jsem do půlky těsta dala kakao a perníkové koření a s pomocí mlýnku vytvořila stříkaná kolečka - chutná to jako kakaové esíčka :-)
Dávala jsem místo obyčejného cukru třtinový a protože jsem neměla polohrubou mouku, tak jsem namíchala napůl hladkou a celozrnnou. Sušenky jsou chuťově výborné, díky celozrnné mouce jsou zatím trochu tvrdší, ale dobře drží pohromadě. Určitě ještě budu polévat čokoládou. Díky za recept.