• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosové vánoční cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové vánoční cukroví

autor: ajne
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 62
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové vánoční cukroví
Kokosové vánoční cukroví
Kokosové vánoční cukroví
Kokosové vánoční cukroví
Kokosové vánoční cukroví
Kokosové vánoční cukroví
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g kokos
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Tento recept dělám každé Vánoce v dvojnásobném množství oproti receptu a pokaždé do tří králů je vymeteno. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. To uložíme do chladu do druhého dne ztuhnout. Druhý den necháme těsto lehce v pokojové teplotě povolit a výsledné kokosové sušenky tvarujeme pomocí strojku, případně lze těsto rozválet na cca půl centimetru vysokou placku a pomocí vykrajovátek vytvořit sušenky.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

2
Lépe menší, jsou celkem křehké. Těsto klademe na máslem vytřený plech a pečeme pár minut dozlatova na cca 175° - 200°C. Nejlépe péct cca týden před Vánoci, ale lze kdykoli, není to příliš časově náročné, sušenky jsou ihned křehké a v suchu a chladu vydrží skladované dlouho. Lze je i vzájemně slepit marmeládou či namočit do čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové kostky III.

Kokosové kostky III.

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Kokosové cukroví - vykrajované

Kokosové cukroví - vykrajované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 19. 12. 2016 21:20

    Právě upečeno - musím říct, že aby se těsto nerozpadalo, přidala jsem lžíci medu, a ještě dvě vejce ( celkem tedy 4), a těsto je luxusní :) Vykrajování jde krásně, a je strašně chuťově dobré , díky :)

  • Jarmila | 14. 12. 2014 17:27

    Těsto jsem vyválela a vykrajovala a to jde docela špatně.Těsto se nedá válet, musí se po malých kouskách a zdržuje to. Mlýnek nemám, tak nevím, jak by to šlo, ale vykrajování nedoporučuji. Chuťově dobré, jen trochu tužší, možná do Vánoc trochu změknou.

  • petra | 8. 12. 2014 16:01

    no bylo to dobrý 8-)

  • Niki V. | 22. 12. 2013 00:49

    Připadalo mně, že z jedné várky je toho až až, tak jsem do půlky těsta dala kakao a perníkové koření a s pomocí mlýnku vytvořila stříkaná kolečka - chutná to jako kakaové esíčka :-)

  • majka | 12. 12. 2012 11:30

    A jaký cukr se tam má dát,není napsáno?

  • Centime | 2. 12. 2012 10:48

    Dávala jsem místo obyčejného cukru třtinový a protože jsem neměla polohrubou mouku, tak jsem namíchala napůl hladkou a celozrnnou. Sušenky jsou chuťově výborné, díky celozrnné mouce jsou zatím trochu tvrdší, ale dobře drží pohromadě. Určitě ještě budu polévat čokoládou. Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kokos Máslo Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

33
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
30
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
23
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
22
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
21
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Těhotná moderátorka Ochotská: Opulentní odhalení pohlaví miminka!

Těhotná moderátorka Ochotská: Opulentní odhalení pohlaví miminka!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Kokosové tofu kuličky
Kokosové tofu kuličky
Kokosové tyčinky - strojkové cukroví
Kokosové tyčinky - strojkové cukroví
Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné
Kokosové tyčinky s čokoládou-tříbarevné
Kokosové vločky
Kokosové vločky
Kokosoví sněhuláčci
Kokosoví sněhuláčci
Kokosovo-ananasový dort
Kokosovo-ananasový dort
  • Recepty.cz
  • Kokosové vánoční cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact