lžíce
kakao
na obarvení těsta, pokud chceme tmavé, cca
Postup přípravy receptu
1
Mouku smícháme s kokosem a cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet. Pak těsto opět propracujeme a přes masový strojek (mlýnek) s nasazeným tvořítkem vytlačujeme tyčinky, které nožem krájíme do požadované délky 4-6 cm. Tyčinky klademe na plech s pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova. Po upečení obalíme ještě teplé v moučkovém cukru a kdo nerad příliš sladké, stačí před servírováním jen posypat moučkovým cukrem.
2
Jestliže chceme tyčinky s kakaem, přidáme do těsta dle chuti 1-2 lžíce kakaa. Záleží na chuti každého.
Jednoduché a výborné. S krájením a obalováním mi pomáhala naše beruška a moc se jí to líbilo.
Gabča
|26. 11. 2016 22:39
Tak hotovo! Zkoušela jsem různé tvary, ale tyčinky jsou nejrychlejší i nejhezčí <3
Ivana Dostálová
|13. 11. 2016 13:24
Výborné čajové cukroví. Připomnělo mi to esíčka nebo derby sušenky, které mívala tetička vždy pro případ nečekané návštěvy v almaře. Samozřejmě s tím rozdílem, že domácí výroba je podstatně chutnější a asi i levnější. Pár kousků jsem neobalovala v cukru a pocákala je zbylou polevou z perníku. Děkuji, budu je brzy opakovat.