Z mouky, cukrů, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Na tmavé těsto uděláme totéž, jen přidáme kakao a lžíci vody. Druhý den těsto opět v ruce propracujeme a přes strojek s tvořítkem děláme stejně dlouhé tyčinky, které přenášíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, pak necháme vychladit.
2
Zdobíme rozehřátou čokoládou (polevou). Odkládáme na plech s folií (alobalem). Necháme ztuhnout a uložíme v chladu. Děláme tyčinky světlé, tmavé a světletmavé :-). Na světletmavé dáváme do strojku střídavě světlé a tmavé těsto.
3
Tmavé tyčinky můžete zdobit bílou čokoládou.
4
Je to nenáročné cukroví, které není příliš sladké. Chuťově podobné Koka sušenkám (bez čokolády).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina H.
|5. 12. 2016 14:04
Jsou výborné, snadné a ještě teď mi voní ruce po kokosu a vanilce O:-) <3
Marie Valná
|10. 4. 2013 12:42
Milá Lenko. Cukroví peču na 160 - 170 stupňů a podle velikosti kousků tak 6 - 12 minutek, pečte je přibližně stejně a po prvním plechu už budete dobu vědět přesněji. Tyčinky se mi také líbí, hlavně nejsou s krémem nebo marmeládou, tu nemusíme, zato čokoládu ano.
Lenka
|10. 3. 2012 19:09
Na kolik stupnu a jak dlouho se to pece ? .... prosim