Zpracujeme na vále těsto, rozválíme (tvar obdélník, čtverec) na asi 3 mm, potřeme bílkem, posypeme mletými ořechy, nakrájíme tyčinky (asi 1-2 cm x 4-5 cm záleží, jak velké ostatní cukroví pečete).
2
Opatrně přenášíme na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem. Používám lopatku na obracení např. palačinek. Vždy podeberu několik kusů a pomocí nože přesouvám na plech. Můžeme klást dost hustě a pečeme do mírného zrůžovění. Nechejte trochu vychladnout, při manipulaci by se lámaly. Čerstvé jsou tvrdší, ale rozleží se.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
trixie Oldmannová
|20. 12. 2008 14:55
S těstem se nepracovalo dobře, dala bych méně másla.. Ale jinak chuťově velmi dobré..
NMarta
|1. 12. 2006 10:39
Ano, bílek jen lehce rozkvedlejte vidličkou,aby se bílek netáhl.
Olča Fl.
|30. 11. 2006 20:24
Vánoce se blíží, tak začínám experimentovat. Prosím o doplňující informaci- potírat bílkem jenom rozkvedlaným, nebo udělat vrstvičku ze šlehaného?děkuji
NMarta
|9. 12. 2005 15:29
Rozválet na plechu jsem nikdy nezkoušela, tak opravdu nevím a neporadím.
Lidka Kábrtová
|9. 12. 2005 14:35
Co to rozválet přímo na plechu na pečičím papíru a pak jen trochu rozšoupat od sebe?