• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kokosové řezy V.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové řezy V.

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové řezy V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g kokos
    • 140
      g hladká mouka
    • 5
      ks bílek
  • I.poleva
    • 5
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
  • II.poleva
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Máslo a cukr utřeme, přidáme kokos a mouku a nakonec opatrně pevný sníh z bílků. Pečeme přibližně na 160 °C. Na vychladlé řezy dáme žloutkovou polevu, kterou připravíme řádným našleháním žloutků a cukru - až poleva mírně nabude a zesvětlá. Necháme ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozpustíme ingredience na 2. polevu a řezy s ní rovněž polijeme.
2
Tyto řezy dělávám na Velikonoce akorát s tou změnou, že vynechávám čokoládovou polevu. Na plechu si naznačím menší kostičky, do každé přilepím do žloutkové polevy ozdobnou cukrovou kytičku a poté, co řezy zcela zaschnou, dokrájím je. Velice efektní!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Estel | 26. 10. 2005 09:46

    Tak jsem taky pekla.I s kypřícím práškem(trošku),opravdu moc dobré a efektní,ale na můj vkus příšerně sladké!!!Ty dvě polevy jsou příliš,příště bych dělala buď méně sladké těsto nebo druhou polevu...

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 13:39

    Vidíte, tohle mě nenapadlo. Mám třeba recept na výborný suchárek ( také je zde), tam se dává rozpuštěné máslo, cukr, mouka a pouze sníh z bílků. Žádný kypř. prášek. Ale, upřímně řečeno, vidím radši, když je mezi ingrediencemi také kypřicí prášek. Ten to jistí a pouze se sněhem je výsledek nejistý.Také je možné, že tam, kde je hodně vajec, není už prášek tolik nutný.

  • Anonym | 26. 8. 2005 13:12

    Otazka pro pani Tichou - ze skusenosti od nas (na Balkane) vim , ze se prasek do peciva nedava jen do piskotu, tam kde je tuk uz se ma pridavat, jake s tim mate skusenosty vy?

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 12:47

    Tak to mi spad kámen ze srdce! Panika je asi nakažlivá. Už jsem chtěla běžet pro kokos a řezy opět upéct :-)))

  • Naďa | 26. 8. 2005 12:10

    Tak nakonec to dopadlo! Když jsem je nechala vychladnout a pomazala polevou,jakoby se i trochu zvedly.Vážně měly něco přes 1cm.Asi jsem předtím zpanikařila,protože to po vytažení z trouby moc nadvakrát nevypadalo,ale finální výrobek byl sqělý!O5 musím pí Tiché dát za 1!A díky za uklidnění,příště už nebudu takový plašan!

  • Airan Novakova | 26. 8. 2005 09:44

    Nebude to tim, ze tam chybi prasek do peciva? Ja ho do Agnes dala automaticky, az ted jsem si vsimla, ze v receptu chybi. Mne se to povedlo krasne, orisky jsem mela jemne namlete.

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 18:01

    Naďo, v jarních řezech Agnes jsou podobné suroviny v podobném poměru a povedly se. Věřím, že se povedou i tyto.

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 17:35

    Naďo, recept jsem kontrolovala a je tam všechno opravdu dobře. Ten postup je také dobře. Je pravda, že těsto je hodně husté, řekla bych až tuhé. S tím sněhem se musí opatrně. Jakoby ho do těsta lehounce zabalovat. Není tam kypř. prášek, tak musí stačit. Těsto se tudíž nelije ale rozetře na plech, ovšem ne snad vytlačuje. Upečená placka je nízká. Myslím něco přes 1cm. Na vychladlé těsto dejte tu polevu a uvidíte až to uschne a nakrájíte. Třeba se to povedlo, jen se to jeví jinak. Nemůžete čekat kyprost piškotu. Podívejte, kolik jen je tam kokosu. Je to moučník opravdu skrz naskrz kokosový. Dělala jsem ho už mockrát. Až to takhle uděláte, napište.

  • Naďa | 25. 8. 2005 17:09

    Proboha,poraďte-je v tom receptu vše,co tam být má? Právě jsem vyndala z trouby tyhle řezy a nějak se mi to nezdá! Už to těsto-i když jsem vyšlehala cukr s máslem,po přidání kokosu a mouky z toho vznikla hustá,přehustá hmota,do které jsem jen velmi těžko vpravila sníh! Na plech jsem to musela přímo vytlačovat,po upečení je z toho nízká a tuhá placka.Sice docela chutná,ale to je tak asi vše,co o tom můžu říct.....V postupu se nepíše nic o tom,jak by mělo těsto vypadat a jak to dostat na plech....Díky za radu-jinak se mi recepty pí Tiché velmi líbí a i se mi daří,tak nevím.Ještě jednou díky.

  • Anonym | 22. 8. 2005 10:40

    Tohle stoji taky za hrich:-))) Uz ted mi to pripada dostatecne "snobske" , skoro jako moucnik Agnes:-))))))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Kakao Kokos Máslo Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Dušičky na hrobech slavných: Havel v záplavě květin i zanedbaný Kaplický

Dušičky na hrobech slavných: Havel v záplavě květin i zanedbaný Kaplický

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Kokosové řezy V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact