ks
pudink bez vaření
Olé Créme, kokosový nebo smetanový
40
g
strouhaný kokos
150
g
moučkový cukr
dle chuti, cca
Poleva
150
g
čokoládové kaštany
60
g
máslo
kokos
strouhaný, lupínky nebo hoblinky na dozdobení
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Necháme zchladnout, pak korpus potřeme krémem.
2
Krém:
3
Tvaroh, jogurt (zakysanou smetanu) a smetanu ke šlehání osladíme a promícháme. Přisypeme kokos s kokosovým pudinkem bez vaření a dobře promícháme. Krémem potřeme vychladlý korpus.
4
Ve vodní lázni necháme rozpustit nalámané kaštany s máslem do hladké polevy, kterou pak rovnoměrně rozetřeme na kokosový krém a dáme do chladna proležet.
5
Krájíme ostrým nožem s jemnou pilkou, dozdobíme kokosem.
6
Korpus můžeme před potřením krémem pokapat rumem nebo kokosovým likérem.