• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kokosové laskonky slepované
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové laskonky slepované

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové laskonky slepované
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Laskonky
    • 4
      ks bílek
    • 300
      g cukr krupice
    • 200
      g kokosová moučka
  • Náplň I.
    • 1
      sklenice zavařenina meruňková
    • 1
      balíček dětské piškoty strouhané namočené v rumu nebo v jiném aromatickém likéru
  • Náplň II.
    • 150
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Bílky do husta ušleháme s několika zrníčky soli. Do hustého sněhu zašleháme cukr, několik minut ještě šleháme. Potom do oslazeného sněhu vařečkou lehce vmícháme kokosovou moučku. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme pomocí lžičky a jídelního nože ploché hromádky velikosti desetikoruny. Pečeme velmi zvolna nejlépe několik plechů najednou v horkovzdušné troubě při 80 °C. Použijeme-li elektrickou troubu, tak při teplotě 100 °C po jednom plechu. Usušené odlepujeme z papíru a necháme vychladit. Vychladlé slepujeme libovolnou náplní.
2
Můžeme použít kteroukoli z těchto dvou uvedených náplní nebo lze použít i polotovar např. polotovar Dr. Oetker vanilková náplň, kakaová nebo s příchutí vaječného koňaku.
3
Náplň 1): smícháme zavařeninu s piškoty, které jsme důkladně navlhčili rumem nebo jiným aromatickým likérem.
4
Náplň 2): utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme kakao a rum a dobře promícháme. Necháme chvíli vychladit v lednici a plníme laskonky.
5
Slepené pečivo po vrchní straně ozdobně počáráme čokoládovou polevou (čárky, spirálka od středu ke krajům apod.).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Laskonky III.

Laskonky III.

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • yvouch | 6. 11. 2010 12:40

    Stačí koupit za cca 70Kč šablonu na laskonky a máte jednu jako druhou :o)

  • hana Valentová | 17. 10. 2008 19:32

    to se vám to těsto rozjede, ne? pak bude každý ovál jiný a jak to chcete slepovat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Máslo Moučkový cukr Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

153
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
116
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
84
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
78
Dýňová tortila
Dýňová tortila
64
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nejluxusnější party ve Varech: Vdova Bartošková odhodila černou!

Nejluxusnější party ve Varech: Vdova Bartošková odhodila černou!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

  • Recepty.cz
  • Kokosové laskonky slepované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact