• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosové laskonky slepované
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové laskonky slepované

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové laskonky slepované
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Laskonky
    • 4
      ks bílek
    • 300
      g cukr krupice
    • 200
      g kokosová moučka
  • Náplň I.
    • 1
      sklenice zavařenina meruňková
    • 1
      balíček dětské piškoty strouhané namočené v rumu nebo v jiném aromatickém likéru
  • Náplň II.
    • 150
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Bílky do husta ušleháme s několika zrníčky soli. Do hustého sněhu zašleháme cukr, několik minut ještě šleháme. Potom do oslazeného sněhu vařečkou lehce vmícháme kokosovou moučku. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme pomocí lžičky a jídelního nože ploché hromádky velikosti desetikoruny. Pečeme velmi zvolna nejlépe několik plechů najednou v horkovzdušné troubě při 80 °C. Použijeme-li elektrickou troubu, tak při teplotě 100 °C po jednom plechu. Usušené odlepujeme z papíru a necháme vychladit. Vychladlé slepujeme libovolnou náplní.
2
Můžeme použít kteroukoli z těchto dvou uvedených náplní nebo lze použít i polotovar např. polotovar Dr. Oetker vanilková náplň, kakaová nebo s příchutí vaječného koňaku.
3
Náplň 1): smícháme zavařeninu s piškoty, které jsme důkladně navlhčili rumem nebo jiným aromatickým likérem.
4
Náplň 2): utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme kakao a rum a dobře promícháme. Necháme chvíli vychladit v lednici a plníme laskonky.
5
Slepené pečivo po vrchní straně ozdobně počáráme čokoládovou polevou (čárky, spirálka od středu ke krajům apod.).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Laskonky III.

Laskonky III.

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • yvouch | 6. 11. 2010 12:40

    Stačí koupit za cca 70Kč šablonu na laskonky a máte jednu jako druhou :o)

  • hana Valentová | 17. 10. 2008 19:32

    to se vám to těsto rozjede, ne? pak bude každý ovál jiný a jak to chcete slepovat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Máslo Moučkový cukr Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

69
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
64
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
62
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
58
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
42
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Kokosové laskonky slepované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact