balíček
dětské piškoty
strouhané namočené v rumu nebo v jiném aromatickém likéru
Náplň II.
150
g
máslo
80
g
moučkový cukr
1
lžíce
hnědý rum
1
lžíce
kakao
Poleva
čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
1
Bílky do husta ušleháme s několika zrníčky soli. Do hustého sněhu zašleháme cukr, několik minut ještě šleháme. Potom do oslazeného sněhu vařečkou lehce vmícháme kokosovou moučku. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme pomocí lžičky a jídelního nože ploché hromádky velikosti desetikoruny. Pečeme velmi zvolna nejlépe několik plechů najednou v horkovzdušné troubě při 80 °C. Použijeme-li elektrickou troubu, tak při teplotě 100 °C po jednom plechu. Usušené odlepujeme z papíru a necháme vychladit. Vychladlé slepujeme libovolnou náplní.
2
Můžeme použít kteroukoli z těchto dvou uvedených náplní nebo lze použít i polotovar např. polotovar Dr. Oetker vanilková náplň, kakaová nebo s příchutí vaječného koňaku.
3
Náplň 1): smícháme zavařeninu s piškoty, které jsme důkladně navlhčili rumem nebo jiným aromatickým likérem.
4
Náplň 2): utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme kakao a rum a dobře promícháme. Necháme chvíli vychladit v lednici a plníme laskonky.
5
Slepené pečivo po vrchní straně ozdobně počáráme čokoládovou polevou (čárky, spirálka od středu ke krajům apod.).