Jani, Vám tiež.
Zoro, to vůbec nebylo na vás. Hezký večer
Di, u Vás i u mňa je to normálne, ale skúste trocha pozorovať ľudí, a uvidíte, že to až také normálne u všetkých nie je. Preoč sa sai hovorí žltačke choroba špinavých rúk? Mňa debata o surových vajcia neirituje, len som sa pozastavila nad niektorými faktami. Jano, nemyslela som to ako osvetu o umývaní rúk, ako to niekto tak pochopil a dotklo sa ho to, ospravedlňujem sa. Chcela som len povedať, že sa nemá nič preháňať - ani strach zo salmonelózy, keď sú iné a horšie choroby, ktoré podceňujeme, hoci sa dá proti nim preventívne brániť. Fakt je, že takmer pri každom recepte so surovým vajcom sa objaví problém salmonelózy.
Pro paní Konvalinkovou:sice jsem to nezkoušela,ale toho cukru se mi zdá opravdu dost.Já dělám kokosové kuličky,kde je stejné množství másla,stejné množství cukru a stejné množství kokosu.A je to sladké ažaž.Tady možná tu sladkost srazí to kakao,ale i tak je to asi dost přeslazené.Když to tak počítám,tak v tomto receptu tvoří cukr víc jak polovinu hmotnosti všech surovin. Ale možná to tak někomu chutná.
Tak koukám, že se tady nic nezměnilo. Salamonela, syrové žloutky.. Kristova noho, stejně se tomu nikdo nevyhne. Dá se to chtit i z pepře, víte to? Nebo ho snad taky nepoužíváte? A jaká zase osvěta o mytí rukou!! Opravdu, vše, co jste si popovídaly holky, je o tom receptu, hlavně, že vím, že si mám v naši kulturní zemi umýt ruce!
Tento problém má úspěšně vyřešen již tisíce let židovská (nejen ortodoxní) kuchyně...
To je snad, paní Zoro, normální, že si lidé umyjí ruce před jídlem nebo po kontaktu s penězi. Stejně tak mi připadá naprosto přirozené, že si je umyji, když pracuji se syrovým masem stejně jako s čímkoliv jiným, přece je pak nebudu mít špinavé a zalepené, když jdu dělat něco jiného! Žijeme přece v kulturní zemi, nebo snad ne? A kdo by měl rád prošlé jogurty nebo cokoliv jiného?! Nevím, proč může někoho tak iritovat debata o tom, zda syrová vejce jíst či ne. Vždyť to je přece o zkušenostech, ne? A k tomu byly tyto stránky zřízeny, nebo se pletu?
Zkusila jsem,ale toho cukru se mě zdálo velice mnoho. A opravdu. Bylo to moc sladké. Přidávala jsem další kokosovou moučku, když došla , tak mleté ořechy... Zajímalo by mě, zda to někdo zkoušel a zda těch 360 g se mu nezdálo moc. Nebyla to chyba?
Tiež sa snažím vyhnúť surovým vajciam ak sa dá, ale fascinujú ma tie večné obavy zo salmonelózy, hoci taká žltačka je oveľa nebezpečnejšia. Zaujímalo by ma, koľko z týchto bojovníkov proti surovým vajciam si umyje doma ruky po kontakte s peniazmi (ideálny prenášač všetkých baktérií a bacilov), surovým mäsom ..., pred jedlom v reštaurácii... A koľkí si pri nákupe skontrolujú dátumy mliečnych výrobkov - kým si vyberiem desať jogurtov nakúpi aspoň päť ľudí... Pekné sviatky bez salmonelózy, chorôb a ostatných nepríjemností.
Terezko, já bych řekla, že daleko častěji než skutečná hrozba salmonelozy :-))) Jinak kdybychom se měli vyvarovat všeho, kde to hrozí, tak zřejmě zhynem bídně hlady :-)))
Salmonelóza vôbec nie je záležitosťou iba žĺtkov, nájdete ju hocikde, aj v čiernom korení a inde :))) Hej, a ešte je niekedy salmonelóza záležitoeťou rýpalkov :)))
Mám jen lehkou připomínku - salmoneoza je snad záležitostí pouze žloutků ne? Jinak děkuji za recept - vyzkouším.
100% souhlas s Magdou Budskou.
Nezlobte se, ale fakt už běžte s tou salmonelou někam. Kdo se bojí ať to nedělá. Hned jak je někde čerstvé vajíčko, tak musí někdo začít otravovat se salmoneou. Nutí vás to někdo dělat?
Recept vypadá úžasně, ale co ty syrové bílky a salmonela?
Kokosové kuličky nesmí chybět na vánočním stole. Je to taková romantika z dětství. Recept mám dobrý, ale určetě ten Váš vyzkouším.