Utřeme cukr, máslo a žloutky. Přidáme mleté přechy a mléko střídavě s moukou smíchanou s práškěm do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem a upečeme na 175 °C.
Všechny přísady na polevu rozpustíme ve vodní lázni, dobře promícháme, nevaříme! Studený korpus nakrájíme na malé kostky, které namáčíme v polevě a obalujeme v kokosu. Necháme uležet.
Taky máme moc rádi tyhle kostky. Mě se ale ta poleva vždy po chvíli namáčení zdrcne. V receptu mám ještě psáno 10 lžic vody - možná ta mi tam dělá neplechu??
Hana Jelínková
|17. 8. 2006 08:21
Něco takového pekla moje babička/receptů asi existuje víc/. Jako dítě jsem tomuto moučníku říkala "čertíci"
Mirka
|9. 8. 2006 14:20
Já je znám od babičky,která bohužel už nežije,dělají se na posvicení na Strakonicku.Mňam
Hana Lorencová
|9. 8. 2006 09:06
Já je dělám i v průběhu roku, větší.
cicolina
|9. 8. 2006 08:30
U nás je to také součástí vánočního cukroví - jen ty ořechy tam dávám nasekané.-)
Barbora Polakova
|8. 8. 2006 22:53
milujem tieto kokosove kocky, tiez ich robievam iba na vianoce
Jana z VM
|8. 8. 2006 11:07
Velice dobře znám. Výborné, především u nás vánoční, cukroví!