• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g máslo (Nedoporučuji Heru apod.)
    • 250
      g kokosová moučka
    • 400
      g moučkový cukr
    • 6
      lžíce hnědý rum
  • Na dokončení
    • 10
      lžíce bílková poleva
    • 1
      lžíce pikantní marmeláda
    • 20
      ks párátka
    • 1
      lžíce čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vše v míse hňácám a hňácám, a - ač se z počátku zdá, že se to nikdy nemůže spojit - časem se to povede... Z hmoty na hříbečky oddělím asi 1/4, ke které přidám 2 - 3 lžíce kakaa, abych to obarvila nahnědo. Z bílé hmoty dělám kuličky o průměru cca 1 - 1,5 cm, které potom „špetkou“ - třemi prsty - připlacatím k válu, aby stály a nahoře se zúžily. Z hnědé hmoty menší kuličky, prstem do nich vmáčknu důlek. Doma jsme na ty bílé spodky hned namáčkli ty hlavičky a sušili to spolu. Ale potom se stávalo, že na míse se hříbeček rozpadl, což bylo škoda. Já tedy usuším zvlášť nožky a zvlášť hlavičky. Při zdobení perníčků kapnu do každého důlku trochu polevy a přilepím k nožce - když poleva trochu teče nevadí, je bílá jako ty nožičky. Díky neobvyklému tvaru je to na míse moc ozdobné.
2
**Poznámka:** hříbečky tvarujeme asi z poloviny dávky, z druhé poloviny děláme myšky, které ovšem na stůl přicházejí o Silvestrovské půlnoci aby nikdo nemohl tvrdit, že byl střízlivý a neviděl "bílé myšky". Myšičky vznikají z asi 4 cm dlouhých válečků, které se na jednom konci (čumáček) zužují a polovičky mandlí (přilepím bílou polevou, jinak mají ve zvyku vypadávat) představují uši. Do baculatějšího konce zapíchneme párátko širším koncem a to pak znázorňuje ocásek. Při slepování lineckého uděláme marmeládou myškám červená očka "jako korálky" a při zdobení perníčků doděláme čoko-polevou čumáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Kokosové tiramisu

Kokosové tiramisu

Kokosové ořechy s krémem

Kokosové ořechy s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barus.v | 28. 11. 2012 14:00

    Alkohol, pokud vím, je těkavý. Takže za těch 10 dní, co cukroví čeká někde v krabici, určitě vyprchá a zůstane jen aroma. A vždycky jde rum nahradit trestí. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 12. 2011 21:47

    Lori - dělám to tak týden až deset dní před vánocemi, po usušení dám v krabici do studeného špajzu (mám tam skoror všechno cukroví, kromě čokolády, kterou mám v lednici) a tam to vydrží, dokud se to nesní. ale musím přiznat, že hříbečky jsou jedno z prvních cukroví, co zmizí.....

  • lori | 7. 12. 2011 17:00

    Jak dlouho dopředu je to dobré vyrábět? Vydrží? Jinak vypadají moc krásně. Děti budou nadšené.

  • Ladia
    Ladia | 24. 1. 2011 21:43

    Ale proč ne, akorát primárně bych to neřadila, jako recept určený pro děti. Naštěstí už to někdo opravil. K kategorii pro děti, bych čekala vyloženě dětské recepty a že těch omezení pro děti obzvláště do 3 let je hodně a ne to, co se jaksi jinak nevešlo ... a pro ty starší už zase nepotřebuju spešl řazení 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 1. 2011 06:54

    ...tak to já už jsem je vychoval :-D ,protože mladej má nepečené cukroví s příchutí rumu nejraději...

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 1. 2011 22:32

    Jo tááák... aha, tak tohle jsem tedy nikdy neřešila - pár lžiček rumu a je z toho tak 70 - 80 kousků hříbečků - to je v každým kapička, dvě.... (Nebo když se dělají i myšky, tak z celého množství vyjde tak 50 - 60 hříbečků a 15 - 20 myšek...). Asi tedy vychováváme alkoholiky - v kréu v úlech máme také rum, v čokládovým salámu nebo košíčkách také.... Jejda, to mne nikdy nenapadlo, beru to jako "ochucení" a ne "alkohol"... Fakt je, že holky se mnou na vánoce mlsají i vaječný koňak - a tam je toho Rumu přece jen víc.... Jejda , jejda, vychovávám malé alkoholiky ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 21:51

    ...pro děti rum ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 1. 2011 21:42

    Ladi - copak zase????

  • Ladia
    Ladia | 22. 1. 2011 23:39

    A zas

  • Jaroslava Rišková | 13. 12. 2007 18:45

    tie myšky su skvele, urcite vyskúšam recept, len sa chcem opytat či to maslo tam nieje moc cítiť?

  • Simča Sládková | 24. 11. 2006 00:03

    Tino, většinou to holky uplácají a já to přes noc nechám na vále uschnout normálně v kuchyni. A druhý den to jde dát do krabičky. Zatím zvlášť hlavičky a zvlášť nožky. A až děláme s polevou, tak krabici podám, poslepujeme a po zaschnutí polevy (opět většinou přes noc) uložíme už hotové hříbky..

  • tina | 23. 11. 2006 16:28

    ahojky, vypadá to strašně roztomile, určitě to zkusím, ale chci se zeptat na to sušení - jak dlouho se to suší a kde ? moc díky

  • Simča Sládková | 10. 11. 2006 14:19

    Jojo, je to cukr moučka. A děti to bude fakt bavit! Naše holky se s tím vždycka vyblbnou....

  • Eva | 10. 11. 2006 12:44

    Prima recept, zabavím tím děti :-) Jen se ujistím: práškový cukr=cukr moučka? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Prosinec Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Čokoládová poleva Hnědý rum Kokosová moučka Máslo Moučkový cukr Párátka Pikantní marmeláda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

47
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Kuřecí srdíčka - pečená
Kuřecí srdíčka - pečená
31
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena
28
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Kokosové cukroví s čokoládou
Kokosové cukroví s čokoládou
Kokosové cukroví tlačené strojkem
Kokosové cukroví tlačené strojkem
Kokosové dukátky (Anglie)
Kokosové dukátky (Anglie)
Kokosové kari s krůtími prsíčky
Kokosové kari s krůtími prsíčky
Kokosové kostky III.
Kokosové kostky III.
Kokosové košíčky
Kokosové košíčky
  • Recepty.cz
  • Kokosové hříbečky, kokosové myšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact