• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g máslo (Nedoporučuji Heru apod.)
    • 250
      g kokosová moučka
    • 400
      g moučkový cukr
    • 6
      lžíce hnědý rum
  • Na dokončení
    • 10
      lžíce bílková poleva
    • 1
      lžíce pikantní marmeláda
    • 20
      ks párátka
    • 1
      lžíce čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vše v míse hňácám a hňácám, a - ač se z počátku zdá, že se to nikdy nemůže spojit - časem se to povede... Z hmoty na hříbečky oddělím asi 1/4, ke které přidám 2 - 3 lžíce kakaa, abych to obarvila nahnědo. Z bílé hmoty dělám kuličky o průměru cca 1 - 1,5 cm, které potom „špetkou“ - třemi prsty - připlacatím k válu, aby stály a nahoře se zúžily. Z hnědé hmoty menší kuličky, prstem do nich vmáčknu důlek. Doma jsme na ty bílé spodky hned namáčkli ty hlavičky a sušili to spolu. Ale potom se stávalo, že na míse se hříbeček rozpadl, což bylo škoda. Já tedy usuším zvlášť nožky a zvlášť hlavičky. Při zdobení perníčků kapnu do každého důlku trochu polevy a přilepím k nožce - když poleva trochu teče nevadí, je bílá jako ty nožičky. Díky neobvyklému tvaru je to na míse moc ozdobné.
2
**Poznámka:** hříbečky tvarujeme asi z poloviny dávky, z druhé poloviny děláme myšky, které ovšem na stůl přicházejí o Silvestrovské půlnoci aby nikdo nemohl tvrdit, že byl střízlivý a neviděl "bílé myšky". Myšičky vznikají z asi 4 cm dlouhých válečků, které se na jednom konci (čumáček) zužují a polovičky mandlí (přilepím bílou polevou, jinak mají ve zvyku vypadávat) představují uši. Do baculatějšího konce zapíchneme párátko širším koncem a to pak znázorňuje ocásek. Při slepování lineckého uděláme marmeládou myškám červená očka "jako korálky" a při zdobení perníčků doděláme čoko-polevou čumáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Kokosové tiramisu

Kokosové tiramisu

Kokosové ořechy s krémem

Kokosové ořechy s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barus.v | 28. 11. 2012 14:00

    Alkohol, pokud vím, je těkavý. Takže za těch 10 dní, co cukroví čeká někde v krabici, určitě vyprchá a zůstane jen aroma. A vždycky jde rum nahradit trestí. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 12. 2011 21:47

    Lori - dělám to tak týden až deset dní před vánocemi, po usušení dám v krabici do studeného špajzu (mám tam skoror všechno cukroví, kromě čokolády, kterou mám v lednici) a tam to vydrží, dokud se to nesní. ale musím přiznat, že hříbečky jsou jedno z prvních cukroví, co zmizí.....

  • lori | 7. 12. 2011 17:00

    Jak dlouho dopředu je to dobré vyrábět? Vydrží? Jinak vypadají moc krásně. Děti budou nadšené.

  • Ladia
    Ladia | 24. 1. 2011 21:43

    Ale proč ne, akorát primárně bych to neřadila, jako recept určený pro děti. Naštěstí už to někdo opravil. K kategorii pro děti, bych čekala vyloženě dětské recepty a že těch omezení pro děti obzvláště do 3 let je hodně a ne to, co se jaksi jinak nevešlo ... a pro ty starší už zase nepotřebuju spešl řazení 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 1. 2011 06:54

    ...tak to já už jsem je vychoval :-D ,protože mladej má nepečené cukroví s příchutí rumu nejraději...

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 1. 2011 22:32

    Jo tááák... aha, tak tohle jsem tedy nikdy neřešila - pár lžiček rumu a je z toho tak 70 - 80 kousků hříbečků - to je v každým kapička, dvě.... (Nebo když se dělají i myšky, tak z celého množství vyjde tak 50 - 60 hříbečků a 15 - 20 myšek...). Asi tedy vychováváme alkoholiky - v kréu v úlech máme také rum, v čokládovým salámu nebo košíčkách také.... Jejda, to mne nikdy nenapadlo, beru to jako "ochucení" a ne "alkohol"... Fakt je, že holky se mnou na vánoce mlsají i vaječný koňak - a tam je toho Rumu přece jen víc.... Jejda , jejda, vychovávám malé alkoholiky ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 21:51

    ...pro děti rum ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 1. 2011 21:42

    Ladi - copak zase????

  • Ladia
    Ladia | 22. 1. 2011 23:39

    A zas

  • Jaroslava Rišková | 13. 12. 2007 18:45

    tie myšky su skvele, urcite vyskúšam recept, len sa chcem opytat či to maslo tam nieje moc cítiť?

  • Simča Sládková | 24. 11. 2006 00:03

    Tino, většinou to holky uplácají a já to přes noc nechám na vále uschnout normálně v kuchyni. A druhý den to jde dát do krabičky. Zatím zvlášť hlavičky a zvlášť nožky. A až děláme s polevou, tak krabici podám, poslepujeme a po zaschnutí polevy (opět většinou přes noc) uložíme už hotové hříbky..

  • tina | 23. 11. 2006 16:28

    ahojky, vypadá to strašně roztomile, určitě to zkusím, ale chci se zeptat na to sušení - jak dlouho se to suší a kde ? moc díky

  • Simča Sládková | 10. 11. 2006 14:19

    Jojo, je to cukr moučka. A děti to bude fakt bavit! Naše holky se s tím vždycka vyblbnou....

  • Eva | 10. 11. 2006 12:44

    Prima recept, zabavím tím děti :-) Jen se ujistím: práškový cukr=cukr moučka? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Prosinec Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Čokoládová poleva Hnědý rum Kokosová moučka Máslo Moučkový cukr Párátka Pikantní marmeláda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

165 minut
Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka s…
12
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
11
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
11
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Kokosové cukroví s čokoládou
Kokosové cukroví s čokoládou
Kokosové cukroví tlačené strojkem
Kokosové cukroví tlačené strojkem
Kokosové dukátky (Anglie)
Kokosové dukátky (Anglie)
Kokosové kari s krůtími prsíčky
Kokosové kari s krůtími prsíčky
Kokosové kostky III.
Kokosové kostky III.
Kokosové košíčky
Kokosové košíčky
  • Recepty.cz
  • Kokosové hříbečky, kokosové myšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact