• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Napište svůj komentář k receptu

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g máslo (Nedoporučuji Heru apod.)
    • 250
      g kokosová moučka
    • 400
      g moučkový cukr
    • 6
      lžíce hnědý rum
  • Na dokončení
    • 10
      lžíce bílková poleva
    • 1
      lžíce pikantní marmeláda
    • 20
      ks párátka
    • 1
      lžíce čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vše v míse hňácám a hňácám, a - ač se z počátku zdá, že se to nikdy nemůže spojit - časem se to povede... Z hmoty na hříbečky oddělím asi 1/4, ke které přidám 2 - 3 lžíce kakaa, abych to obarvila nahnědo. Z bílé hmoty dělám kuličky o průměru cca 1 - 1,5 cm, které potom „špetkou“ - třemi prsty - připlacatím k válu, aby stály a nahoře se zúžily. Z hnědé hmoty menší kuličky, prstem do nich vmáčknu důlek. Doma jsme na ty bílé spodky hned namáčkli ty hlavičky a sušili to spolu. Ale potom se stávalo, že na míse se hříbeček rozpadl, což bylo škoda. Já tedy usuším zvlášť nožky a zvlášť hlavičky. Při zdobení perníčků kapnu do každého důlku trochu polevy a přilepím k nožce - když poleva trochu teče nevadí, je bílá jako ty nožičky. Díky neobvyklému tvaru je to na míse moc ozdobné.
2
**Poznámka:** hříbečky tvarujeme asi z poloviny dávky, z druhé poloviny děláme myšky, které ovšem na stůl přicházejí o Silvestrovské půlnoci aby nikdo nemohl tvrdit, že byl střízlivý a neviděl "bílé myšky". Myšičky vznikají z asi 4 cm dlouhých válečků, které se na jednom konci (čumáček) zužují a polovičky mandlí (přilepím bílou polevou, jinak mají ve zvyku vypadávat) představují uši. Do baculatějšího konce zapíchneme párátko širším koncem a to pak znázorňuje ocásek. Při slepování lineckého uděláme marmeládou myškám červená očka "jako korálky" a při zdobení perníčků doděláme čoko-polevou čumáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Kokosové tiramisu

Kokosové tiramisu

Kokosové ořechy s krémem

Kokosové ořechy s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • barus.v | 28. 11. 2012 14:00

    Alkohol, pokud vím, je těkavý. Takže za těch 10 dní, co cukroví čeká někde v krabici, určitě vyprchá a zůstane jen aroma. A vždycky jde rum nahradit trestí. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 12. 2011 21:47

    Lori - dělám to tak týden až deset dní před vánocemi, po usušení dám v krabici do studeného špajzu (mám tam skoror všechno cukroví, kromě čokolády, kterou mám v lednici) a tam to vydrží, dokud se to nesní. ale musím přiznat, že hříbečky jsou jedno z prvních cukroví, co zmizí.....

  • lori | 7. 12. 2011 17:00

    Jak dlouho dopředu je to dobré vyrábět? Vydrží? Jinak vypadají moc krásně. Děti budou nadšené.

  • Ladia
    Ladia | 24. 1. 2011 21:43

    Ale proč ne, akorát primárně bych to neřadila, jako recept určený pro děti. Naštěstí už to někdo opravil. K kategorii pro děti, bych čekala vyloženě dětské recepty a že těch omezení pro děti obzvláště do 3 let je hodně a ne to, co se jaksi jinak nevešlo ... a pro ty starší už zase nepotřebuju spešl řazení 8-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 1. 2011 06:54

    ...tak to já už jsem je vychoval :-D ,protože mladej má nepečené cukroví s příchutí rumu nejraději...

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 1. 2011 22:32

    Jo tááák... aha, tak tohle jsem tedy nikdy neřešila - pár lžiček rumu a je z toho tak 70 - 80 kousků hříbečků - to je v každým kapička, dvě.... (Nebo když se dělají i myšky, tak z celého množství vyjde tak 50 - 60 hříbečků a 15 - 20 myšek...). Asi tedy vychováváme alkoholiky - v kréu v úlech máme také rum, v čokládovým salámu nebo košíčkách také.... Jejda, to mne nikdy nenapadlo, beru to jako "ochucení" a ne "alkohol"... Fakt je, že holky se mnou na vánoce mlsají i vaječný koňak - a tam je toho Rumu přece jen víc.... Jejda , jejda, vychovávám malé alkoholiky ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 23. 1. 2011 21:51

    ...pro děti rum ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 1. 2011 21:42

    Ladi - copak zase????

  • Ladia
    Ladia | 22. 1. 2011 23:39

    A zas

  • Jaroslava Rišková | 13. 12. 2007 18:45

    tie myšky su skvele, urcite vyskúšam recept, len sa chcem opytat či to maslo tam nieje moc cítiť?

  • Simča Sládková | 24. 11. 2006 00:03

    Tino, většinou to holky uplácají a já to přes noc nechám na vále uschnout normálně v kuchyni. A druhý den to jde dát do krabičky. Zatím zvlášť hlavičky a zvlášť nožky. A až děláme s polevou, tak krabici podám, poslepujeme a po zaschnutí polevy (opět většinou přes noc) uložíme už hotové hříbky..

  • tina | 23. 11. 2006 16:28

    ahojky, vypadá to strašně roztomile, určitě to zkusím, ale chci se zeptat na to sušení - jak dlouho se to suší a kde ? moc díky

  • Simča Sládková | 10. 11. 2006 14:19

    Jojo, je to cukr moučka. A děti to bude fakt bavit! Naše holky se s tím vždycka vyblbnou....

  • Eva | 10. 11. 2006 12:44

    Prima recept, zabavím tím děti :-) Jen se ujistím: práškový cukr=cukr moučka? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Prosinec Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Čokoládová poleva Hnědý rum Kokosová moučka Máslo Moučkový cukr Párátka Pikantní marmeláda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Žravé řezy

Žravé řezy

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Trdelníky

Trdelníky

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

127
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
39
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
30
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kokosové cukroví s čokoládou
Kokosové cukroví s čokoládou
Kokosové cukroví tlačené strojkem
Kokosové cukroví tlačené strojkem
Kokosové dukátky (Anglie)
Kokosové dukátky (Anglie)
Kokosové kari s krůtími prsíčky
Kokosové kari s krůtími prsíčky
Kokosové kostky III.
Kokosové kostky III.
Kokosové košíčky
Kokosové košíčky
  • Recepty.cz
  • Kokosové hříbečky, kokosové myšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact