čokoládová poleva
ledové kaštany nebo čokoláda na vaření...
strouhaný kokos
krém
dle chuti - není nutný
moučkový cukr
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Hladkou mouku v míse smícháme s cukry a kokosem, přidáme změklé máslo a vejce. Vše vypracujeme v těsto, které necháme v chladnu přes noc proležet. Poté ho opět propracujeme a válíme z něj pláty silné cca 3 - 4 mm, ze kterých vykrajujeme různé tvary, které přendaváme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova.
2
Pokud máme rádi méně sladké cukroví, stačí po vychladnutí potírat kousky cukroví čokoládou nebo je v čokoládě z části máčet a před zaschnutím ještě posypat kokosem. Pokud máme rádi hodně sladké cukroví, můžeme ještě teplé kousky cukroví obalovat v moučkovém cukru a ukládat do krabičky. A v neposlední řadě můžeme kousky hotového cukroví slepovat máslovým nebo vařeným krémem, kdy vrchní díl dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie.