• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosová bábovka s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Kokosová bábovka s čokoládou

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosová bábovka s čokoládou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g čokoláda na vaření nasekaná
    • 100
      g kokosová moučka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob) bramborový škrob
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku ze

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme hrubě sekanou čokoládu a kokosovou moučku. Mouku, Solamyl a prášek do pečiva smícháme a přidáváme do utřeného základu střídavě se sněhem z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěné a strouhankou nebo hrubou moukou vysypané formy, urovnáme a pečeme při 180 °C.
2
Po upečení pocukrujeme nebo poléváme čokoládovou polevou a sypeme kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosová hrníčková bábovka

Kokosová hrníčková bábovka

Kokosová bábovka

Kokosová bábovka

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ostružina Lesní | 5. 3. 2008 09:13

    bábovka mi přišla trochu suchá.

  • XY | 4. 3. 2008 16:51

    S čokoládou je moc dobrá, někdy místo ní přidávám balíček bonbonů studentská směs

  • Heda | 3. 3. 2008 15:15

    Přidala jsem dle rady jablíčko jen škoda že na mne moc nezůstatlo. Heda

  • Hani | 3. 3. 2008 12:09

    Kokosovou bábovku jsem pekla na neděli, aby bylo nějaké dobré hamáníčko.Povedla se,byla bááječná.chutnala tak,že zbyly dva kousky .

  • Katy | 1. 3. 2008 21:23

    Kokosovou bábovku už dělám léta. Nikdy mě ale nenapadlo udělat jí s čokoládou. Chtěla jsem jí brzy zase upéct, tak to tentokrát zkusím právě s čokoládou :-)

  • Lubica | 20. 2. 2008 18:25

    Také moc dobrá a hezky vypadá, když se nakrojí

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Týna | 24. 11. 2007 11:42

    Chutnala,ale u nás zůstává nejoblíbenější bábovka tvarohová-je krásně mokrá.

  • Vepřeková | 18. 11. 2007 16:35

    fakt moc dobrá, dala jsem mléčnou čokoládu s ořechy, ale nebylo to na závadu spíš naopak

  • Renata Ondrušková | 18. 11. 2007 08:49

    výborná!!

  • RENATA ONDRUŠKOVÁ | 17. 11. 2007 20:46

    už ji mám v troubě-těším se na výsledek!!!

  • Alena | 20. 10. 2007 22:05

    Mooooc dobrá, trošku drobivější, ale chuti to nijak nevadilo.

  • Pavel Král | 17. 10. 2007 07:32

    opravdu užasně dobrá

  • Anonym | 14. 10. 2007 10:41

    Je to ňamina, přidala jsem rum i jablíčko, nahoru čokoládovou polevu. Zmizla hned!

  • Anonym | 11. 10. 2007 14:50

    Co se týká toho drobení,myslím,že to může být tukem,jaký jste použila.Rozhodně by to mělo být máslo,nebo aspoň hera.Jinak vynikající nápad!!Jana

  • Herma | 10. 10. 2007 20:41

    Krásně se povedla, dala jsem čokoládovou polevu, posypala kokosem, ozdobila svíčkami a byly narozeniny báječné

  • Květa S | 10. 10. 2007 19:58

    Výborné!

  • Jitka | 9. 10. 2007 16:00

    Rumu vždycky "podle chuti" :-))

  • V. Chaloupková | 5. 10. 2007 16:15

    Vláčná, rychlá, dobrá, co víc si přát

  • vlaďka | 3. 10. 2007 13:23

    dneska jí vyzkouším. A zkusím nedat tolik polohrubé mouky ale nastavit hladkou. O víkend mi maminka říkala že se moučníky pouze z polohrubé mouky strašně drobí

  • Martina S. | 2. 10. 2007 16:27

    Velmi rychle zmizela, byla moc dobrá. Ano, trošku se drobila, ale nikomu to nevadilo. Za jedna ...

  • Dagmar | 31. 7. 2007 12:28

    Tam nepatří mléko nebo olej?

  • Ivana Nováčková | 8. 7. 2007 22:00

    Výborný recept, vyzkoušeno s přídavkem rumu a opravdu se bábovka nedrobila. vymazanou formu jsem vysypala kokosem a bábovka se vyklopila jedna báseň. Dávám společně se synem za 1 a s potěšením přidávám mezi "stálice" do mé sbírky moučníků. Navíc to v kuchyni vonělo jako o Vánocích 8-)

  • Denisa K. | 4. 7. 2007 16:42

    Bábovka byla chuťově dobrá.... ale velmi se drobila.... :o/

  • Pemajana | 2. 7. 2007 13:09

    Skvělý, přímo famózní kousek !!! Samozřejmě dávám za jedna :-)

  • Marie Němcová | 27. 6. 2007 11:50

    Včera jsem hned vyzkoušela. Výborná!! Dávám 1.Manžel si na ní už pochutnával v noci.Já ochutnala dnes k snídani. Určitě budu dělat často.

  • Zuzana Šindlerová | 25. 6. 2007 12:35

    Vynikající bábovka, dcera si namrčela k narozkám kromě dortu i bábovku, jen jsem ubrala cukr a toho rumu jsem dala celou "stamprli", je vláčná, mokrá, fakt výborná.

  • Anonym | 23. 6. 2007 20:15

    prosím anonym z 20.6-kolik toho rumu??díky k.

  • Anonym | 20. 6. 2007 15:04

    Já do všeho pečeného přidávám rum, pak není nic suché a navíc působí jakok kypřidlo. Rum to je radost, rum to je pečení :-))

  • Anonym | 19. 6. 2007 09:42

    Chuťove veľmi dobrá,len neviem prečo sa mi veľmi drobila.Neviem,či to môže byť tým,že som dala omylom miesto 1/2 prášku do pečiva celý.

  • Zita Matejkova | 18. 6. 2007 23:45

    Paní Romano plně s Vámi souhlasím,bábovka super a jinak no comment.

  • romana tlaskalova | 18. 6. 2007 14:20

    bábovka byla super a nad vaší diskusí o kokosu jsem se fakt báječně pobavila.Připomínalo mi to Hurvínkovo"Já jedl u Žofky a né užovky.

  • Mila Foglova | 17. 6. 2007 14:43

    casto vysypavam misto moukou nebo strouhankou kokosem - kokosovou mouckou nebo strouhanym - formu na peceni, je to vynikajici, zkuste to :)

  • Jarka O. | 14. 6. 2007 14:04

    Hrubý kokos jde dobře zjemnit v mixéru nebo cutru.

  • Vlasta | 13. 6. 2007 07:01

    Děkuji za tip a rady, včera jsem pekla a byla vynikající!

  • Alis | 12. 6. 2007 22:55

    Moc dobrá bábovka, dávám strouhaný kokos, někdy je na něm napsáno kokosová moučka, někdy kokos strouhaný, myslím, že je to podle výrobce nebo podle jemnosti mletí, je to určitě jedno

  • Daniella O. | 12. 6. 2007 16:36

    Vlasto, delam podobnou babovku a kokos pouzivam jenom strouhany, protoze kokosovou moucku take nemam sanci nikde sehnat. Davam pouze mene cukru, protoze kokos uz je prislazeny. Navic je nastrouhany trochu hrube,takze je v babovce dost vyrazny, ale uz jsem si zvykla, takze mi to ani nevadi. Je vlacna a pokazde sla krasne vyklopit. Drzim palce, at se povede.

  • Jarka O. | 12. 6. 2007 13:27

    Vlasto, já jsem dosud měla dojem, že kokosová moučka a strouhaný kokos je jedno a totéž, jen jiný název :-)

  • Šárka Tkáčová | 12. 6. 2007 12:54

    Paní Vlasto.O naivitě nebyla vůbec řeč, a ani by mě nenapadlo si to o Vás pomyslet.Je vidět,že i dobře míněná rada je nanic.Netušila jsem , v jaké zemi žijete,jaké suroviny jsou Vám dostupné,jaká jste kuchařka a kolik máte let.Kokosové kostky jsou běžně v obchodech. Reagovala jsem jen na Váši dotaz: " Můžu použít místo kokosové moučky kokos?" Tak další zkušenost pro mě,dobře mi tak....

  • Vlasta | 12. 6. 2007 09:48

    Nejsem tak naivní, abych do bábovky cpala celý kokos nebo kostky. Samozřejmě jsem měla na mysli stouhaný kokos:)

  • Gábina H | 12. 6. 2007 08:32

    Vlasto, tady se myslí kokosová moučka = normální strouhaný kokos

  • Šárka Tkáčová | 12. 6. 2007 07:51

    Vlasti,kokosová moučka částečně nahrazuje v těstě mouku,tak jako např.ořechy,kakao, apod.Nevím , jestli se v případě přidání kokosu celého(kostek nebo plátků , nevím,co si mám představit pod pojmem celý kokos),nezmění konzistence bábovky jako takové,jestli mi rozumíte.

  • Hana Lorencová | 11. 6. 2007 20:29

    Paní Vlasto, bábovku jsem pekla s kokosovou moučkou, je výborná. Ale pokud budete dávat celý kokos, nevím jak se vám to vleze do formy.

  • Vlasta | 11. 6. 2007 13:52

    Můžu použít místo kokosové moučky kokos?

  • Anonym | 10. 6. 2007 17:12

    moc dobrá bábovka, přidala jsem místo čokolády bylíček milánské směsi

  • K.D. | 28. 5. 2007 16:28

    Moc se mi povedla, díky za recept

  • Ivana | 11. 9. 2006 08:40

    Vynikající, druhý den ještě lepší.

  • Zapletalka | 2. 9. 2006 22:01

    Hana má pravdu skvělá chuť

  • Hana Lorencová | 2. 9. 2006 18:21

    Tak tohle je naprosto skvělý recept, jestli je tak výborná i druhý den, když se naleží, se mi zjistit nepodařilo, byla doslova sežrána okamžitě.

  • Fleur | 16. 6. 2006 18:33

    Dnes jsem ji dělala, je dobrá, voňavá, vypadá i vláčná, uvidím co udělá do zítra jestli se nesní

  • XY | 15. 6. 2006 16:28

    Zase jedna dobrá bábovka, fakt doporučuji

  • Emča | 28. 3. 2006 19:19

    Vláčná, dobrá

  • Magdina | 28. 3. 2006 09:20

    Včera jsem bábovku upekla a moc mi chutná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kokosová moučka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
41
Palačinky
Palačinky
30
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Vondráčková a Plekanec v křížku: Spor kvůli dětem

Vondráčková a Plekanec v křížku: Spor kvůli dětem

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Patrasová je v Bohnicích a Felix je nervózní: Dáda plánuje útěk z léčebny!

Patrasová je v Bohnicích a Felix je nervózní: Dáda plánuje útěk z léčebny!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Kokosová bábovka s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact