• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosová bábovka s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Kokosová bábovka s čokoládou

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosová bábovka s čokoládou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g čokoláda na vaření nasekaná
    • 100
      g kokosová moučka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob) bramborový škrob
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku ze

Postup přípravy receptu

1
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme hrubě sekanou čokoládu a kokosovou moučku. Mouku, Solamyl a prášek do pečiva smícháme a přidáváme do utřeného základu střídavě se sněhem z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěné a strouhankou nebo hrubou moukou vysypané formy, urovnáme a pečeme při 180 °C.
2
Po upečení pocukrujeme nebo poléváme čokoládovou polevou a sypeme kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosová hrníčková bábovka

Kokosová hrníčková bábovka

Kokosová bábovka

Kokosová bábovka

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ostružina Lesní | 5. 3. 2008 09:13

    bábovka mi přišla trochu suchá.

  • XY | 4. 3. 2008 16:51

    S čokoládou je moc dobrá, někdy místo ní přidávám balíček bonbonů studentská směs

  • Heda | 3. 3. 2008 15:15

    Přidala jsem dle rady jablíčko jen škoda že na mne moc nezůstatlo. Heda

  • Hani | 3. 3. 2008 12:09

    Kokosovou bábovku jsem pekla na neděli, aby bylo nějaké dobré hamáníčko.Povedla se,byla bááječná.chutnala tak,že zbyly dva kousky .

  • Katy | 1. 3. 2008 21:23

    Kokosovou bábovku už dělám léta. Nikdy mě ale nenapadlo udělat jí s čokoládou. Chtěla jsem jí brzy zase upéct, tak to tentokrát zkusím právě s čokoládou :-)

  • Lubica | 20. 2. 2008 18:25

    Také moc dobrá a hezky vypadá, když se nakrojí

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Týna | 24. 11. 2007 11:42

    Chutnala,ale u nás zůstává nejoblíbenější bábovka tvarohová-je krásně mokrá.

  • Vepřeková | 18. 11. 2007 16:35

    fakt moc dobrá, dala jsem mléčnou čokoládu s ořechy, ale nebylo to na závadu spíš naopak

  • Renata Ondrušková | 18. 11. 2007 08:49

    výborná!!

  • RENATA ONDRUŠKOVÁ | 17. 11. 2007 20:46

    už ji mám v troubě-těším se na výsledek!!!

  • Alena | 20. 10. 2007 22:05

    Mooooc dobrá, trošku drobivější, ale chuti to nijak nevadilo.

  • Pavel Král | 17. 10. 2007 07:32

    opravdu užasně dobrá

  • Anonym | 14. 10. 2007 10:41

    Je to ňamina, přidala jsem rum i jablíčko, nahoru čokoládovou polevu. Zmizla hned!

  • Anonym | 11. 10. 2007 14:50

    Co se týká toho drobení,myslím,že to může být tukem,jaký jste použila.Rozhodně by to mělo být máslo,nebo aspoň hera.Jinak vynikající nápad!!Jana

  • Herma | 10. 10. 2007 20:41

    Krásně se povedla, dala jsem čokoládovou polevu, posypala kokosem, ozdobila svíčkami a byly narozeniny báječné

  • Květa S | 10. 10. 2007 19:58

    Výborné!

  • Jitka | 9. 10. 2007 16:00

    Rumu vždycky "podle chuti" :-))

  • V. Chaloupková | 5. 10. 2007 16:15

    Vláčná, rychlá, dobrá, co víc si přát

  • vlaďka | 3. 10. 2007 13:23

    dneska jí vyzkouším. A zkusím nedat tolik polohrubé mouky ale nastavit hladkou. O víkend mi maminka říkala že se moučníky pouze z polohrubé mouky strašně drobí

  • Martina S. | 2. 10. 2007 16:27

    Velmi rychle zmizela, byla moc dobrá. Ano, trošku se drobila, ale nikomu to nevadilo. Za jedna ...

  • Dagmar | 31. 7. 2007 12:28

    Tam nepatří mléko nebo olej?

  • Ivana Nováčková | 8. 7. 2007 22:00

    Výborný recept, vyzkoušeno s přídavkem rumu a opravdu se bábovka nedrobila. vymazanou formu jsem vysypala kokosem a bábovka se vyklopila jedna báseň. Dávám společně se synem za 1 a s potěšením přidávám mezi "stálice" do mé sbírky moučníků. Navíc to v kuchyni vonělo jako o Vánocích 8-)

  • Denisa K. | 4. 7. 2007 16:42

    Bábovka byla chuťově dobrá.... ale velmi se drobila.... :o/

  • Pemajana | 2. 7. 2007 13:09

    Skvělý, přímo famózní kousek !!! Samozřejmě dávám za jedna :-)

  • Marie Němcová | 27. 6. 2007 11:50

    Včera jsem hned vyzkoušela. Výborná!! Dávám 1.Manžel si na ní už pochutnával v noci.Já ochutnala dnes k snídani. Určitě budu dělat často.

  • Zuzana Šindlerová | 25. 6. 2007 12:35

    Vynikající bábovka, dcera si namrčela k narozkám kromě dortu i bábovku, jen jsem ubrala cukr a toho rumu jsem dala celou "stamprli", je vláčná, mokrá, fakt výborná.

  • Anonym | 23. 6. 2007 20:15

    prosím anonym z 20.6-kolik toho rumu??díky k.

  • Anonym | 20. 6. 2007 15:04

    Já do všeho pečeného přidávám rum, pak není nic suché a navíc působí jakok kypřidlo. Rum to je radost, rum to je pečení :-))

  • Anonym | 19. 6. 2007 09:42

    Chuťove veľmi dobrá,len neviem prečo sa mi veľmi drobila.Neviem,či to môže byť tým,že som dala omylom miesto 1/2 prášku do pečiva celý.

  • Zita Matejkova | 18. 6. 2007 23:45

    Paní Romano plně s Vámi souhlasím,bábovka super a jinak no comment.

  • romana tlaskalova | 18. 6. 2007 14:20

    bábovka byla super a nad vaší diskusí o kokosu jsem se fakt báječně pobavila.Připomínalo mi to Hurvínkovo"Já jedl u Žofky a né užovky.

  • Mila Foglova | 17. 6. 2007 14:43

    casto vysypavam misto moukou nebo strouhankou kokosem - kokosovou mouckou nebo strouhanym - formu na peceni, je to vynikajici, zkuste to :)

  • Jarka O. | 14. 6. 2007 14:04

    Hrubý kokos jde dobře zjemnit v mixéru nebo cutru.

  • Vlasta | 13. 6. 2007 07:01

    Děkuji za tip a rady, včera jsem pekla a byla vynikající!

  • Alis | 12. 6. 2007 22:55

    Moc dobrá bábovka, dávám strouhaný kokos, někdy je na něm napsáno kokosová moučka, někdy kokos strouhaný, myslím, že je to podle výrobce nebo podle jemnosti mletí, je to určitě jedno

  • Daniella O. | 12. 6. 2007 16:36

    Vlasto, delam podobnou babovku a kokos pouzivam jenom strouhany, protoze kokosovou moucku take nemam sanci nikde sehnat. Davam pouze mene cukru, protoze kokos uz je prislazeny. Navic je nastrouhany trochu hrube,takze je v babovce dost vyrazny, ale uz jsem si zvykla, takze mi to ani nevadi. Je vlacna a pokazde sla krasne vyklopit. Drzim palce, at se povede.

  • Jarka O. | 12. 6. 2007 13:27

    Vlasto, já jsem dosud měla dojem, že kokosová moučka a strouhaný kokos je jedno a totéž, jen jiný název :-)

  • Šárka Tkáčová | 12. 6. 2007 12:54

    Paní Vlasto.O naivitě nebyla vůbec řeč, a ani by mě nenapadlo si to o Vás pomyslet.Je vidět,že i dobře míněná rada je nanic.Netušila jsem , v jaké zemi žijete,jaké suroviny jsou Vám dostupné,jaká jste kuchařka a kolik máte let.Kokosové kostky jsou běžně v obchodech. Reagovala jsem jen na Váši dotaz: " Můžu použít místo kokosové moučky kokos?" Tak další zkušenost pro mě,dobře mi tak....

  • Vlasta | 12. 6. 2007 09:48

    Nejsem tak naivní, abych do bábovky cpala celý kokos nebo kostky. Samozřejmě jsem měla na mysli stouhaný kokos:)

  • Gábina H | 12. 6. 2007 08:32

    Vlasto, tady se myslí kokosová moučka = normální strouhaný kokos

  • Šárka Tkáčová | 12. 6. 2007 07:51

    Vlasti,kokosová moučka částečně nahrazuje v těstě mouku,tak jako např.ořechy,kakao, apod.Nevím , jestli se v případě přidání kokosu celého(kostek nebo plátků , nevím,co si mám představit pod pojmem celý kokos),nezmění konzistence bábovky jako takové,jestli mi rozumíte.

  • Hana Lorencová | 11. 6. 2007 20:29

    Paní Vlasto, bábovku jsem pekla s kokosovou moučkou, je výborná. Ale pokud budete dávat celý kokos, nevím jak se vám to vleze do formy.

  • Vlasta | 11. 6. 2007 13:52

    Můžu použít místo kokosové moučky kokos?

  • Anonym | 10. 6. 2007 17:12

    moc dobrá bábovka, přidala jsem místo čokolády bylíček milánské směsi

  • K.D. | 28. 5. 2007 16:28

    Moc se mi povedla, díky za recept

  • Ivana | 11. 9. 2006 08:40

    Vynikající, druhý den ještě lepší.

  • Zapletalka | 2. 9. 2006 22:01

    Hana má pravdu skvělá chuť

  • Hana Lorencová | 2. 9. 2006 18:21

    Tak tohle je naprosto skvělý recept, jestli je tak výborná i druhý den, když se naleží, se mi zjistit nepodařilo, byla doslova sežrána okamžitě.

  • Fleur | 16. 6. 2006 18:33

    Dnes jsem ji dělala, je dobrá, voňavá, vypadá i vláčná, uvidím co udělá do zítra jestli se nesní

  • XY | 15. 6. 2006 16:28

    Zase jedna dobrá bábovka, fakt doporučuji

  • Emča | 28. 3. 2006 19:19

    Vláčná, dobrá

  • Magdina | 28. 3. 2006 09:20

    Včera jsem bábovku upekla a moc mi chutná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Kokosová moučka Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Křehké jablkovo-tvarohové řezy
Křehké jablkovo…
28
Srbské rizoto
Srbské rizoto
27
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kokosová bábovka s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact