Smícháme balíček kokosu s jedním kondenzovaným slazeným mlékem a pomocí dvou kávových lžiček dáváme na plech malé bochánky. Je dobré lžičky namáčet ve studené vodě, pak se "těsto" na lžičky nelepí. Pečeme v troubě tak na 120, dorůžova. Je to rychlovka a vsem chutnaly, neztvrdnou.
Super rychly recept, delavam kazdy rok, zub jeste nikomu nevypadl.
Sacek kokosu ma 200-250g, nevim presne, ale testo ma byt spis drobive, takze kdyz je ridke, prida se kokos. Hromadky davam na pecici papir.
Kokosky vydrzi, dokud se nesni, neztvrdnou, nezkazi se,... <3
Tento recept vypadá velmi dobře a jednoduše. Možná ho někdy vyzkouším. Zajímalo by mne ale k tomu toto:
Kolika gramové balení kokosu je na to třeba?
Nepřilepí se ty kokosky pečením k plechu?
Je třeba plech vymazat tukem a nebo vyložit papírem na pečení?
Jak dlouho přiblížně je ty kokosky možné skladovat než ztvrdnou nebo se nějak znehodnotí?
Pavla
|1. 12. 2014 19:12
Že se docela lepí na zuby :-\ Kdybych měla plomby, tak teď už určitě ne. :'(