Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které dáme dobře vychladit, když je teplé příliš se lepí. Těsto pak vmačkáme do košíčkových formiček. Jelikož je těsto dost tučné, nemusíme vymazávat a vysypávat formičky.
Z bílků a cukru umícháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme kokos. Kokosovou náplň pak rozdělíme do košíčků se syrovým těstem, přeneseme na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zvolna, dorůžova, asi 20 minut.
3
Ještě vlažné opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
Před podáváním je dobré pocukrovat kokosky moučkovým cukrem s vanilkou, jelikož jsou málo sladké (téměř dietní). Pokud máme raději sladší cukroví, doporučuji přidat alespoň cca 100 gramů moučkového cukru.
5
Pokud nahradíme v kokosové náplni cukr krupici za umělé sladidlo, můžeme kokosky podávat jako dia cukroví.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavlína Tréglová
|1. 2. 2016 20:25
Moc dobré, křehké a hlavně málo sladké. Dělám už poněkolikáté. Než bych cukr přidala, radši je pocukruji a taky líp vypadají.
mm
|13. 12. 2015 15:30
Dobrý den, recept jsem vyzkoušela, ale bohužel , nám nechutnal.. Těsto by chtělo aspoň trošku cukru.. Dělala jsem i s marmeládou, ale i tak mi přišlo, že mám v puse jen mouku :( Podotýkám, že nemám ráda přeslazené cukroví, ale toto bylo málo sladké i na mě..
Romana
|4. 11. 2015 17:07
Nejdřív jsem se chtěla ptát jestli do těsta opravdu nepatří cukr, ale když jsem přečetla komentáře, že jsou výborný, tak jsem se do nich dala i bez ptaní. Dala jsem i na doporučení Evy, která přidala džem (já ho dala pod kokosovou náplň), protože přítel radši sladší. Výsledek je senzační a brzy peču další. :-) Děkuji za recept.
Eva Kánská
|1. 12. 2014 17:03
Košíčky jsem dělala už minulý rok a zase se k ním vracím,protože nám velice chutnaly.Několik jsem doplnila i ždibečkem džemu a také byly vynikající.Vřele doporučuji.
Čmejlová
|27. 3. 2012 11:59
Zítra je budu péct manželovi znovu.Zkoušela jsem je prvně na svátky a moc mu chutnaly.Jsou málo sladké,ne jako klasické kokosky a tak může občas se svojí nemocí zahřešit.
majka
|29. 11. 2011 13:02
dnes jsmen je vyzkoušela - jsou moc dobré a pěkně se dělají
ideální recept na vánoce