• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kokosky se strouhankou
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky se strouhankou

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 60
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky se strouhankou
Kokosky se strouhankou
Kokosky se strouhankou
Kokosky se strouhankou
Kokosky se strouhankou
Kokosky se strouhankou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 140
      g moučkový cukr
    • 20
      g strouhanka
    • 2
      ks bílek
    • 70
      g strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

1
Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu a lehce vmícháme kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou děláme malé hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme při mírné teplotě asi 20 minut.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky

Kokosky

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sennefer | 22. 12. 2013 13:06

    Moc děkuju za recept, kokosky jsou výborné. Řídila jsem se komentáři a dala méně cukru krupice (100g) a více kokosu (100g) a pekla 20 min. na 160°C a i když mám plynovou troubu, tak ze spodu nebyly vůbec spálené a byly hezky zbarvené. Navíc se mi vůbec nerozjely a jak jsem je dala na pečící papír, tak po upečení držely tvar. Z receptu jsem udělala 2 plechy, asi 40 ks středně velkých kokosek. Ještě jednou moc děkuji.

  • Muhammad | 14. 7. 2013 14:42

    Wait, I cannot fathom it being so stdwoghtfiraarr.

  • voka1981 | 21. 12. 2012 19:32

    Akorát jsem dopekla první plech a jsou dokonalé ;-) :-* .Voňavé a vláčné.Pokoušela jsem se je dělat i minulý rok z jiného receptua byly tvrdé :-( ,ale txyhle jsou MŇAMKA ;-) ;-) ;-)

  • Zuzka | 8. 12. 2012 14:18

    Tak nevím co je špatně.Jsou tvrdý a jako by moc vysušený.

  • RauM
    RauM | 10. 1. 2012 13:52

    výborné a vždy rychle zmizí nejen na vánoce

  • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 16:42

    Právě jsem je dodělala a jsou luxusní! Měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový :-) ..Dávám za jedna a tento recept doporučuju!! :-* (Bílky jsem jen vyšlehala s cukrem..bez vodní lázně)

  • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 16:40

    Právě jsem je doděla a jsou luxusní.. měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový:) Dávám za jedna a tenhle recept doporučuju!! (jo a bílky jsem jen vyšlehala..nedávala jsem je nad páru)

  • MartikK
    MartikK | 10. 3. 2011 13:03

    Vynikající cukroví, jen loňské vánoce jsem je měla nějaké moc sladké, asi příště uberu trošku cukru. Jinak jsou kokosky krásně křehké, na jazyku se přímo rozplývají.

  • míla | 6. 12. 2010 10:16

    Také jsem dopekla první várku, dá se říct, že dobrý ... akorát jsem chtěla aby měly medovou barvu a jsou trošku medovější, na tu druhou si opravdu mám pozor, jinak dobrý... rodina má ráda kokos tak snad bude spokojná jo a recept je " dost dobrý tj. za 1"

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 11:54

    ...množství kokosu se může lišit,bílek nemá vždy stejné množství ;-) ,ubírám či přisypávám dle hustoty hmoty ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 16:50

    1*-dělám každým rokem,jsou krásně měkké a stačí jen bílky našlehat do tuhého sněhu

  • Michala Sebkova | 15. 12. 2009 14:51

    Kokosky jsem delala poprve a opravdu se povedly, jsou vyborne. Chutnaji i memu priteli z Peru, ktery je chodi stale ochutnavat.:-)Az se bojim ze nebudu mit nic na Vanoce....Dekuji

  • jana h | 18. 10. 2009 18:46

    Delala jsem podle receptu, jsou moc dobre, ale musela jsem je z peciciho papiru odrezavat nozem, strasne se prilepily. Nevim, cim to je, stava se mi to s kokoskami skoro vzdycky, nemate prosim nekdo nejaky trik, jak tomu zabranit? Dekuji :)

  • Eva Skálová | 17. 3. 2009 07:12

    Robotem našlehám bílky s částí cukru, do hustého sněhu vmíchám zbytek cukru a nahřeju v mikrovlnce. Pak přidám ostatní. Je to jednodušší než ve vodní lázni.

  • Michaela Rau | 16. 1. 2009 11:42

    Dávám jedničku s hvězdičkou, byly výborné! A bylo jich "málo" :o)) Moc chutnaly i mimču v bříšku, díky výborný recept

  • Mabelka Mabelka | 17. 12. 2008 16:53

    Tak jsem právě dopekla, sice nejsou moc vzhledné (moje chyba), ale jinak výborné, dávám 1.

  • Veronika Frydrychová | 16. 12. 2008 08:37

    Pekla jsem a jsou výborné. Dávám 1

  • H. Hospodyňka | 14. 12. 2008 19:07

    Taky jsem je zrovna dopekla. Výborné! To polomáčení v čokoládě je dobrý nápad.

  • Veronika Frydrychová | 14. 12. 2008 12:52

    Moc dobré. Dávám za 1. Po vychladnutí polomáčím v čokoládě.

  • Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:52

    fenomenální! kokosky jsem dělala poprvé a nádherně se povedly,bohužel jsem se nestihla pochlubit,protože jsem je dělala týden před poutí a zmizely za dva dny...ale určitě budu opakovat nejen na vánoce

  • ema | 24. 12. 2007 12:43

    Janinko - na ty krémeše spolehlivý recept by byl??? Já je miluju ale ještě se mi nepovedly.

  • Kopečná | 22. 12. 2007 19:26

    Jednička tisíckrát podtržená

  • jesenka jesenka | 20. 12. 2007 20:06

    Kokosky jsou přímo famózní. Ještě se nedopekla první várka a už jsem dělala další. Jen jsem měla malé vajíčka, tak jsem dala tři bílky. Dávám za jedna :o)

  • Ivana Samcová | 15. 12. 2007 15:12

    Jsou výborné. Podle předchozích rad jsem přidala trochu citrónové kůry. Zkuste dát hrubý kokos. Je to s ním lepší než s klasickým strouhaným.

  • Janinka | 11. 6. 2007 18:29

    Tak jsem tuhle dělala krémeše, zbylo mi 6 bílků a tak jsem zkusila tenhle recept. Sice nejsou vánoce, ale i tak to je móóóc dobrý recept. Dělala jsem kokosky poprvé v životě a opravdu se povedly! Děkuji za receptík, dávám 1111 :-))

  • Anonym | 25. 3. 2007 09:20

    1

  • Eliška Hucová | 19. 2. 2007 15:43

    Ty pečeme každý rok a jsou fakt vynikající

  • Michaela Javorová | 21. 12. 2006 12:30

    Jsou jako sněhové foukánky, dávám jedničku dvakrát podtrženou. Na plech jsem je nastříkala a byla to rychlovka.

  • Maruš | 12. 12. 2006 21:39

    Dělala jsem kokosky bez šlehání v páře,podařily se,neroztekly se a jsou měkké.Použila jsem ale 140 g krupicového cukru,2 bílky,špetičku soli,75 g kokosu,15 g strouhanky a citr.kůru.Ušlehá se pevný sníh,pak se po lžících zašlehá 1/2 cukru dost dotuha a vše ostatní se zlehka vmíchá.Na papír na pečení se dělají lžičkou hromádky a ihned se dá do trouby.

  • Vlaďka Bártová | 12. 12. 2006 14:43

    Také jsem vyzkoušela kokosky, nešlo mi ale tvořit lžičkou hromádky, takže jsem je na lžičce prsty upěchovala a pouze to z ní "sundala", tak mám takové slzičky místo hromádek. Ale chutnají tak jak mají a vprostřed jsou měkké. Díky.

  • Iva | 11. 12. 2006 17:40

    Dělala jsem kokosky, ale staly se mi ze sněhu akorát drobky. Než jsem přidala strouhanku, všechno bylo v pořádku. Nemá tam být strouhanky méně? 20 g mi vyšlo na 2,5 lžíce. Co s tím?

  • Anonym | 9. 12. 2006 16:40

    Tak jsem je dodelala a jsou fakt mekoucke. Mozna bych priste dala o neco min cukru, jsou dost sladke, ale to ke kokoskam asi patri. Jinak jsem je pekla v horkovzduchu na 150 stupnu dokud nezruzoveli, asi tak 10 minut. Vsechno cuktrovi pecu tak 2-3 tydny pred vanoci, takze i kokosky a vzdycky jsou o vanocich akorat.

  • Alina | 9. 12. 2006 12:08

    Simono, mám je vyzkoušené a nejlépe nám chutnají upečené asi 10 dní před vánocemi

  • Simona Novotná | 8. 12. 2006 21:39

    Prosím vás, můžete mi poradit? Chci dělat kokosky na Vánoce, mám je udělat až těsně před, aby byly křupavé nebo je mohu udělat už teď a budou lepší vláčné? Díky za odpověď.

  • Krista | 8. 12. 2006 19:46

    Jsou dobré i s přidáním trošky citronové kůry, nejsou potom tak fádně sladké.

  • Anonym | 8. 12. 2006 08:54

    Na kolik stupňú to pečete?

  • Marcela | 7. 12. 2006 13:48

    Paní Vlasto, moc Vám děkuji za Vaše kuchařské příspěvky, peči již téměř výhradně podle Vás. I s tímto receptem jste mne nezklalama. Kokosky jsou tak dobré, že zmizely z pekáče ještě tentýž den. Tentokrát jsem je pečlivě uschovala. Dávám za 1*

  • Emila | 29. 11. 2006 17:26

    Peču od té doby co jsou tady uveřejněné, jsou výborné, peču z několika násobné dávky a jsou hned pryč

  • Lenka Pospíšilová | 29. 11. 2006 16:27

    tyto kokosky dělám již téměř 15 let-ve vodní lázni na hořáku šlehám bílky ručním šlehačem do ztuhnutí za postupného přidávání cukru.Pak přidám strouhanku a vyndám ušlehanou hmotu s rozmíchanou strouhankou z vodní lázně.Malou lžičkou dávám na plech vyložený pečicím papírem a peču ve střední troubě/mám obyč.plynovou-nic moc/ peču do růžova-hlídám je.Nechám vychladnout a ještě na plechu ozdobím čokoládovými "stříkanci".Kokosky musí být pořádně vyšlehané,jinak v troubě splasknou.Neměla jsem s nimi problém,pokud jsem dodržela tento postup.

  • Gabriela B | 24. 1. 2006 13:01

    Koněčně jsem je vyzkoušela. Pekla jsem rovnou z dvojité dávky. Strouhanku jsem smíchala napůl s piškotovými drobky, dala jsem méně cukru a více kokosu. Jsou opravdu dobré, krásně měkoučké. Dávám ze jedna.

  • Vanda Králová | 2. 1. 2006 21:11

    Kokosky jsou výborné. Vlastně nejlepší vánoční cukroví :o) .... Já jsem byla líná a udělala jsem jen sníh z bílků (s cukrem) a pak do toho zamíchala kokos a strouhanku, no a bylo toho málo, jak řiká Jana S., ale nic to nemění na tom, že i tak byly kokosky výborné a měkké (ale asi jsem je pekla jen tak 10 minut, možná 15 - jakmile začaly nahoře růžovět, už jsem je vyndavala, aby neztvrdly). Nicméně je to recept za 1 a já příště ušlehám bílky ve vodní lázni :o)

  • Vlasta | 20. 12. 2005 14:49

    Pro janu s. neměla jste nějaké extrémně malé bílky? Nebo neprošly varem? Tohle se mi nikdy nestalo, vždy šly krásně dávat na plech lžičkou

  • Magda | 20. 12. 2005 07:12

    Já taky dělala a velmi se povedly. Jsou už týden na balkoně v krabici a jsou krásně měkké. Počet nevím, ale je jich celkem dost.

  • jana s. | 19. 12. 2005 22:51

    nevim co jsem udelala spatne, ale hmota mi po pridani kokosu ztuhla a z tohoto mnozstvi mam asi tak 10 ks... takze nic moc.

  • Anonym | 19. 12. 2005 12:31

    Krásně měkoučké

  • Lenka | 18. 12. 2005 13:26

    Můžete mi poradit na kolik stupňu je mám péct, zkoušela jsem tento recept, ale moc se mi nepovedly.

  • DS | 13. 12. 2005 22:36

    Vodní lázeň: hrnec s vařící vodou a do něho dám mísu, ve které šlehám šlehačem bílky i cukr do zhoustnutí. Jsou vynikající. Stříkám pomocí stříkačky nebo pytlíku na plech, aby to mělo i hezký vzhled.

  • Alina | 13. 12. 2005 19:25

    Dělám to tak, že ušlehám sníh a pak ho na vodní lázni šlehám dál až je teplý a lesklý a pak pokračuji dle předlisu, také jsem sníh ušlehala a dala na chvíli do mikrovlnky zahřát a pak jsem šlehala dál až byl lesklý

  • Pavluša | 12. 12. 2005 21:04

    Vypadá to zajímavě,jen nevím jak šlehat ve vodní lázni..jako šlhačem?

  • Alina | 27. 11. 2005 19:27

    Výborné dělám i přes rok

  • Fleur | 19. 11. 2005 19:44

    Fakt doporučuji!

  • Marie Svobodová | 19. 11. 2005 14:44

    Kokosky jsem v sobotu udělala a v neděli už nebylo ani co ochutnat. Okamžitě zmizely. Udělám na vánoce.

  • Alis | 19. 11. 2005 10:05

    Fakt byly měkoučké, to můžu potvrdit, letos udělám opět

  • Daniela | 18. 11. 2005 10:37

    dávám je linecké kolečka, které potřu marmeládou. Je to opravdu výborné :o)

  • Věra | 9. 11. 2005 08:17

    Výborný recept jsou opravdu moc dobrý, dělám i mimo vánoce když se zadaří a zbydou bílky. Jsou lepší než kupované.

  • Berenika | 31. 10. 2005 20:39

    Výborné, dělqala jsem loni na Vánoce, byly pěkně měkoučké

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Strouhanka Strouhaný kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Marináda

Marináda

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

191
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
148
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
102
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
71
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
59
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
Kokosky s tvarohem
Kokosky s tvarohem
Kokosky v košíčcích
Kokosky v košíčcích
Kokosky ze Salka
Kokosky ze Salka
Kokosová bábovka
Kokosová bábovka
  • Recepty.cz
  • Kokosky se strouhankou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact