Rychlé cukroví z bílků, které budete milovat. Tyhle kokosky jsou časově nenáročné a hlavně ihned měkké!
RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!
Zkusila jsem a jsou skvělé! Pekla jsem je na doporučení z komentáře níže, na 160 cca 7 minutek a dopekla to horkovzduchem na 150. Opravdu pecka
Kokosky dělám již po druhé... nevydržely jak byly dobrý Určitě nedávat celé vejce. Dávám jen vyšlehané bílky spolu zasleham postupně cukr a do této hmoty přidám kokos a lžičkami dělám kopečky na pečící papír a jsou prudce jedlé
těsto jsem dělala přesně podle toho jak jsou ingredience uvedené vůbec nedrží pohromadě a sype se ...
Tak se nepovedlo. Tak jednoduchy recept, ze snad ani nejde to udělat spatne. Je to rozpadajici se sucha drť.
mám dotaz,v receptu se píše 2 vejce.je to myšleno vejce celé nebo jen bílky?potřebuju se zbavit jen bílků :-D
Kokosky jsou skvělé.. je potřeba těsto opravdu OPRAVDU důůůkladně prohníst rukama aby se vše spojilo, potom je vyloučeno že se roztečou. Pekla jsem na 160°C cca 7 minut a pak 3 minuty na 150°C s horkovzduchem a jsou hezčí než z obchodu <3 <3
Dekuji za recept kokosky jsou vyborne :-*
prosím půžu dát tu hmotu do zdobícího pytlíku??
jaká je doba pečení a na kolik stupńů děkuji :-*
Velmi rychlé a výborné :-)
Perfektní a velmi rychlé :-)
super.dnes jsem je pekl. je lepší menší. z dávky tak 30 ks
A neroztekly se vám? díky
Ahoj pekl někdo teď "čerstvě" ? zkousela jsem loni dle jinyho receptu a nevyšlo to .Prosím info na kolik stupn pekl, popř.zda si recept pozměnil, a jak byl úspěšný díky moc, :-*
Přidala jsem k nim panáčka rumu, pekla na 150 stupňů a jsou krásně měkoučký a výtečný
Dobrý den, tyto raz dva kokosky jsem pekla již dvakrát a jsou výborné ;-)
Mám to stejné :-( tečou potvory. V receptu se nepíše na kolik stupňů, tak jsem dělala pozvolna cca 110 , ale druhé várce přidám aspoň 150! :-|
kokosky jsou na chuť výborné, ale roztekly se mi po plechu a použitelné (na Vánoce) jsou tak 4:-(... Tuší někdo kde je chyba prosím?
Super recept, kokosky jsou i druhý den měkké, žádné tvrdé tenisáky. Použila jsem jen bílky místo celých vajec, pekla na 160°C cca 15 minut v horkovzdušné troubě. Rozhodně doporučuji.
Tak jsem to právě vyzkoušela.... Super recept.
Tak jsem to vyzkoušela.... a je to SUPER recept... díky autorce (ovi).
dobry den,chtela jsem se zeptat na kolik stupnu a kolik minut cca. dekuji
Tutto perfetto. . Lahůdka. June již nepecu. Rychle a skvěle. Tip. Stejne složení a město kokosu mléte Lískove oříšky také mohou dobre. :-P :-)
jo použij celá vejce dnes jsem to pekla a ještě pro vylepšení do poslední dávky dala kandované ovoce ..výpadá to skvěle i chutnáneb o j se
Zdravím, mám použít opravdu celá vejce? Děkuji
Zdravím, chystám se dnes dělat tyhle báječné kokosky, jen se chci zeptat zda mám použít celá vejce a jestli je mám šlehat než přidám kokos s cukrem.. Dííky :-)
ahoj, velmy dobré, rychlé, nadýchané :-D <:-)
Nadýchanější jsou, když z bílků ušleháte snih, zbylé sur. smícháte a pak zlehka promícháte se sněhem. :-))
Tak ted skousim poprvé tenhle recept O:-) uvidím co manželka na to řekne =-O :-P
Letos sem dělala už podruhé ;-) Přidávám foto. Jsou skvělé a hlavně rychlé
Letos sem dělala už podruhé ;-) Přidávám fot. Jsou skvělé a hlavně rychlé
výborný <:-)
Super recept, rychlé a chutné :-) . Vhodné pro bezlepkovou dietu!
Pokud je máte tvrdé, dejte je na dva dni do mrázáku, pak je nechte pozvolna rozmrazit
Mockrát děkuji za tip.Nenáročné na čas,výborné,vláčné,prostě nej ;-)
Taky jsem vyzkoušela, dala dohromady radu z jiného receptu - že stačí jen bílky, což se u pečení jiného cukroví hodí - a opravdu dokonalé a lahodné, měkké - chutnají mi snad ze všeho cukroví nejvíc. A co je nejlepší na tomto receptu, že je bezlepkový - mám pocit, že mě bezlepková dieta časem nemine (zatím jen alergie, ale mám i dispozici k celiakii)... takže aspon na něco se budu těšit :-)!
Dělám taky, jsou skvělé, místo vajec klidně můžete dát jen bílky-když teď zbydou z lineckých těst, vánočky atd. Krásné vánoce všem :-)
Muzu se zeptat na kolik priblizne stupnu , 150 staci ? dekujiii :-)
Rychlé, výborné....prostě super :-)
Výborné... :-) Měkké, rychlé...paráda... :-[
povedly se, super!
já je měla tvrdé jak kámen :-(
Letos poprvé vyzkoušeno a kokosky dopadly skvěle. Maminka se natrápila s klasickými - šlehanými ve vodní lázni a já je měla během 30 minut kompletně hotové a výsledek úplně stejný... Možná jsou ty moje ještě lepší 8-) Dávám obrovskou jedničku a recept řadím mezi oblíbené Vánoční cukroví!!!
Tyto kokosky dělám a jsou vynikající...silviku, to že se Ti to zdálo být sypké, se může stát, záleží na velkosti vajíček, přeci jen mezi S a L nebo domácími je velký rozdíl, takže bych tam prdla ještě jedno a mělo by to být dobré :-)
Už při míchání se mi zdálo,že je tam přísad moc,měla jsem to sypké.Takže by to asi chtělo míň ingrediencí na váhu nebo o vajíčko víc.Přesto jsem doufala,že když je tu tolik pozitivních komentářů,že to dopadne dobře.Tvarovat jsem to musela mokrou rukou,aby to drželo.Během pečení se mi asi 2 rozsypali.Po upečení jsem je nechala vystydnout a tedy utuhli.Musím říct,že je to sice dobré,ale znám kokosky jinak.Nevim,co jsem udělala špatně.
výýborné, díky :-P
Moc jsem tomu nevěřila. Byla jsem zvyklá dělat kokosky postaru a vyšlehávat vše v lázni. Jenže letos jsem nějak nestíhala. Tak jsem vyzkoušela tyhle a opravdu super. Jen jsem přidala 1/2 prdopeče, aby to hezky vyběhlo. A ejhle, času na přípravu desetina, efekt stejný. Už je moji hladovci spořádali a chtějí další :-)
Kolik jich tak je z jedné dávky?
Tento recept som už piekol viac krát a vždy všetkým chutili.Nemajú chybu :-)
Jsou rychlé a bezvadné diky :-D
A na kolik stupnu do pece ? =DDD
Asi si něco udělala špatně ja je pekla je mi 13 a všichni od nas z rodiny říkají že jsou výborné :-)
Myslíte že by cukr šel nahradit medem?
jsou užasné. doporučuju delat kuličky. dávám za 1 !!!!!!!! ;-) <3 :-)) 8-) :-[ :-P
Dnes jsem je upekla a jsou skvělé,stačí i 100g cukru a jsou sladké dost,přidala jsem 2 lžíce rumu a 3 lžíce bílého jogurtu.Trochu je to pracnější,ale s namočenýma rukama se dají dobře tvarovat kuličky.Pekla jsem je na 150 tak 25-30 minut.
:-) :-$ :-! O:-)
Super recept, jen jsem tam jestě přidala asi dvě lžičky solamilu a naplnila užasnou marmeládou od mého taťky a namočila v čoko a je to pecka, musím je schovat, ať vydrží do vánoc:-D
Nic horšího sem ještě nepekla opravdu si tento recept strčte do ........
akurat som ích dorobila,su úžastne.Musela som ích rychlo schovat do špajze lebo by nič neostalo.Nabuduce spravím urcite duplovanu dávku :-)
Dobrý den, nedává se pouze snníh ze dvou bílků a žloutky nikoliv? A také trochu kapek citronu? Ztratila jsem recepty při stěhování, tak hledám nové. Děkuji.
přidal jsem trochu rumu a byly moc jsou taky moc dobry:-))
presne tak na tomdle se neda nic zkazit a vzdy jsem kokosky mela v pohode tak nevim kde je chyba akorat jak jsem psala ted nize tak tam obcas dam vajicko na vic pac zalezi jak jsou velky ale tak kdyz vidim ze to u sebe nedrzi pridam vajicko a taky zalezi jak jste to tvarovala ja si vzdy vytvaruji v ruce kulicky a i diky tomu poznam zda drzej prii sobe a nebo tam prave datjeste to vajicko sice pak mam ruce ulepeny ale stim se pocita
ja to delam podle receptu jak je tu akorat obcas o vajicko na vic zalezi jak jsou ty vajicka velky a ok cou jen bilky nevim ale je to jak s kvetakovyma placickama vsude je ze se dotoho dava snich ale ja tam vzdy prdnu cely vajicka a je to taky v pohode ...
Namlela jsem ovesné vločky, dala místo cca 1/3 kokosu a dobré. Doufám, že i zdravější. Těsto musí být hodně vláčné.
Sofie, myslím, že jste měla tužší, sušší těsto, možná jste měla menší vejce. Zkuste příště přidat maličko mléka nebo dát větší vejce ;-)
Nevím proč, ale kokosky mi hrozně ztvrdly. Měla jsem je v uzavřené plastové krabičce s ubrouskem, vždycky jsem vyndala jen tolik, kolik jsem jich potřebovala na talíř s cukrovím, ale hrozně rychle se z nich stal kámen. Kde jsem udělala chybu?
Jsou suprové !! Mám ráda mazlavé kokosky a tyto to úplně splňují. Hmota se mi zdála moc suchá tak jsem do ní přidala tři víčka mléka . Byly výborné . Je mi 15 a můj bratr a mamča mi řekli , že si mysleli , že jsem je udělala z kupované směsy :-)) to mě urazilo :-)) Dělala jsem je v elektrické troubě na 145 stupňů na horní příčce. Až když zhnědly tak jsem je nechala na střední příčce trochu dopéct . A ještě jednou byly VÝBORNÉ !!!
me se ty kokosky uplne roztekly na pekaci,jako je z toho hromada zapeceneho cukru. jsem sice zacinajici pekarka ale na tomhle se neda nic zkazit! nevim proc to nevyslo ale priste zkusim ten s bilky, snad to bude drzet lip. stastne a vesele!
a neměly by se dávat pouze bílky? jaký je pak rozdíl když se dají celá vejce? díky!
Mohu doporučit jsou vynikající, na plech je dávám pomocí malé zmzlinovačky, navlhčené vodou, spodky pak namáčím v čokoládové polevě, foto přiloženo :-)
Já dávám celá vejce, plech jsem potřela jenom ramou :-) (potřebuji je zítra a nějak jsem zapomněla koupit pečicí papír...) a jdou dolů z plechu bez problémů. Minulý rok jsem je taky zkoušela a jsou moc dobré. Suché mi vůbec nepřipadají, jen je třeba všechno dobře promísit (já jsem všechno smíchala dohromady a rukama prostě pořádně prohnětla) a pak je hmota mazlavá a vláčná dost a kokosky výborné. Super recept!!!
Pekla jsem je loni a peču je i letos, jsou výborné a jednoduché 8-)
lepší je péct na pergamen.papíru
dát na pečící papír
Chci se zeptat.. Mám dát celé vejce nebo jen bílek ? prosím prosím
do krabičky ke kokoskám přidejte rozkrojené jablko a uvidíte jak vám krásně změknou <3
kokosky dávejte na papír na pečení pak se vám krásně sloupnou a nikdy se nepřilepí 8-)
vysypat pomasteny plech strouhankou
dneska jsm upekla a perfektni, jednoduchy a rychly, akorat sem potrela plech sadlem a ted je nemuzu dostat z plechu, nevite jak na to? ;-)
Tak jsem je taky upekla.Zdaji se mi dost suche a malo sladke.Bylo by dobre napsat ze hmota ma byt takova mazlavejsi a vlacna, nebot ja jsem tam dala 3vejce, a i tak jsem mela pocit,ze by to 4 vejce jeste sneslo.Nedala jsem celou davku kokosu.Zkousela jssem to s orechy a to mi chutnalo.Takze dala bych znamku 3. 8-)
Ahoj, na tyto kokosky se všechny ingredience jen smíchají (žádné šlehání bílků) a pak už jen tvarujete kokosky - ručně nebo tady můžeš kouknout, jak je dělá paní do formičky: http://ekucharka.net/kokosky
Tak já jsem zkusila, kokosky jsem pekla 35 minut na 150 v el. troubě, udělala jsem totiž obrovské kuličky, takže mají asi 5 cm v průměru po tom, co se dopekly Každopádně jsou měkoučké. Je fakt, že jsem měla bílek vyšlehaný s moučkovým cukrem na zdobení perníků a potřebovala jsem zbytek sdělat, tak jsem přidala jen jedno vejce a kokos a výsledek je skvělý! Děkuju za tip
Dobrý den, kokosky jsem hned po přečtení receptu vyzkoušela - zaujal mě svou neuvěřitelnou jednoduchostí. A nezklamal!Přidala jsem 2 lžíce tvarohu a kokosky perfektní!Pekla jsem asi na 140C cca 20 min.(el.trouba).Ještě uvidím, co těch pár, co jsem zachránila, udělá po čase skladování. Čerstvé jsou ale super!Nejjednodušší cukroví, co znám. Díky! :-))
O:-) dobry den zkoušela jsem kokosky už několikrat nikdy se nepovedli dobře bylo mi řečeno že nejprv ušlehat bílky a pak postupně a pomalu přimíchame ostatni ingredience nejprv krasne byly nafoukle ale jen co otevřu dvírka tak lehnou můžete mi prosím někdo napst na imeil spravny postup děkuji kubrtova.ruzena@email.cz
skvělé pekla jsem je 10min na 100° v elektrické troubě
;-) ...vyzkoušejte kokosky se strouhankou a ani nemusíte bílky vyšlehávat ve vodní lázni,mám to vyzkoušené,jsou měkké hned a dlouho-pokud jsou v igelitu nebo plastové krabičce... ;-) :-)
Postupovala jsem podle receptu a nevyšly mi kokosky, ale betonky, které nezměkly ani po 14 dnech."Kokosky jako z cukrárny" jsou lepší nejen chuťově, ale ještě se mi nestalo, že by se nepovedly.
také jsem přidala trochu tvarohu a ...božííííí!!!!
kdysi jsem děla kokosky přesně podle receptu - dala jsem 20 dkg kososu a dopadlo to hrozně - suché a drobivé. Teď jsem to zkusila dát sáček - 12,5 dkg kokosu a super. Takže mohu taky doporučit.
Všera jsem je zkusila a dopadly dobře. Jsou měkké, rodině chutnají. Pekla jsem na 150 stupňů, ale jak dlouho, to nevím, zapomněla jsem to stopnout. Pekla jsem je zkrátka dorůžova. Díky za recept, určitě je občas zopakuji.
jsou super,dělám je každý týden,dávám za 1
Vyzkoušela jsem s vlašskými ořechy místo kokosu a jsou snad ještě lepší. Nedá se odolat.
Hmm,Vazne skvele.S prihlednutim na maximalni jednoduchost a vysledni produkt davam jedna.Uvidime, jak se budou kokosky tvarit po tydnu skladovani v chladu))))
Včera jsem poprvé dělala kokosky a vybrala tento recept vypadající jednoduše a taky že ano. Byly výborné, měkké, prostě mňam. Hlavně jsou rychlé a velmi jednoduché:-) Tímto u nás doma kupovaným kokoskám odzvonilo. Moc děkuji za recept.
Snadné, rychlé a dobré! Tomu říkám vánoční pečení! :-))
Tak a je to hotové. I mně se to povedlo. Recept mohu doporučit. Dal jsem tam dvě lžíce tvarohu, jak doporučila jedna pisatelka přede mnou. Pekl jsem to na 170°C 27min. Výsledek: měkké, chutné, prostě super. Díky za recept.
Zdravím všechny kuchařky, dostal jsem chuť na kokosky a tak jsem si řek, že si je místo koupení v obchodě udělám. Otevřu internet a hned jsem narazil na tento recept. Nikdy jsem nic takového nedělal, ale vypadá to jednoduše, tak se do toho pustím a zkusím udělat manželce překvápko. Jsem zvědav jak to dopadne. Určitě dám vědět. Pečení zdar:-)
Dík moc za super recept, jiné kokosky už neděláme ,jsou skvělé!!!
Jsou výborné. Nikdy jsem žádné kokosky nepekla, tak jsem měla trochu strach. Ale zbytečně ;o) Jsou opravdu super!
Musím se přidat k chvále. Vždy jsem měla z kokosek strach a proto jsem je nikdy nedělala. Při letošním pečení mi to nedalo a hledala jsem inspiraci v nových receptech. Tyto kokosky jsou opravdu jednoduché a hlavně výborné. Zaslouží si velkou jedničku.
Vánoce za dveřmi a já pořád nikde ani kousek cukroví. Tohle vypadalo báječně jednoduše a taky že ano! A výborné, mohu se jen připojit k pochvalným komentářům a doporučit ostatním vyzkoušení. Dávám jedničku - i s pomyslnou hvězdičkou
pro paju s... jo jo, suroviny obcas prekvapi, ale horsi je, ze jak se mi o vanocich strasne styska po cechach, tak nemuzu prestat pect! manzel mi nadava, ze kvuli me pribere, nastesti americanky skoro nepecou (i testo si hodne kupujou hotovy), tak toho hodne rozdam
My už taky jiné nepečeme, jsou super, hotové hned a zvládnou je lehce i moje dcery. A ještě se nám nestalo, že by se nepovedly ;-)
jano h,pokud se člověk nevzdá a někdy je to těžký,tak se vše podaří!Nemáte to tam za vodou lehké se surovinami.Tím že jsou jiné i třeba kvalitou, je to o to složitější,ale zase je to pro člověka výzva.Může experimentovat a zkoušet.Když nic jiného,taj je to alespoň zábava a legrace ne?:-))
Já,jelikož vim,jak to tu někdy chodí ,neberu hodnocení jako jediné kriterium k tomu udělat si vlastní obrázek,jak jídlo může dopadnout.Já jsem s těmito kokoskami velice spokojená a hodnotit 5 je přehnané,jenom proto, že mi nechutná, nebo že se mi to nepovedlo.Jinak dělávám kokosky i ze salka a kokosu poměr tak si půl na půl.Jsou měkčí než tyto,ale chuťově jsou jiné a salko já moc ne.Takže tento fofr recept je bezva.Jano,dík za recept !:-)
jani h.: já si z toho vůbec nic nedělám,jen tady na receptech funguji spoustu let a vím,kterým receptům se dává jaké hodnocení a proč a ikdyž mi pokrm nechutná a je vyloženě podle našich chuťových buněk nepřijatelný,tak nebudu ho hodnotit známkou 5,protože chápu,že to spoustu lidem může připadat jako "božské žrádýlko" a my si jen prostě nepochutnali...Nebudu hodnotrit negativně,jíst se to dalo a postup a vše bylo vpořádku..To je vlastně celé...Jsem ráda,že kokosky se ujaly,navíc,jak jsem psala,není to ůj recept,ale od kámošky,takže já jsem ráda komu se daří a jak je tady psáno,je i spousta jiných receptů na kokosky,tak ať si každý najde ten svůj,ten pro něj nejchutnější.o))))))))) A jinak díky moc..o))
pani Kutacova, nic si z toho nedelejte, osobne mam podezreni (podlozene vlastni zkusenosti), ze mozna pani Stipkova kokosky dostatecne nepropekla (pecou se totiz jinak nez klasicke kokosky) to je v nich pak znat ten zloutek, no, mozna se pletu... kazdopadne diky moc za recept, nam vsem chutnaly
vynikajuce. dolezita je vsak doba a teplota pri peceni. osvedcilo sa mi ich piect pri 200 stupnoch pokial neznhedli spicky. potom ich treba hned vybrat, inak su tvrde.
kokolsky podle tohoto receptu jsem dělala již několikrát a jsou moc dobrý.
Kokosky jsou dobré a rychlé. Dělala jsem je jen z bílků, místo celého vejce. a tvarovala jsem je v namočené formičce na ořechy. Jsou všechny stejně malé ;o) a jde to rychle
Paní Štípková,je to pořád stejná písnička.Tak jako u všech receptů.kdy každý má např.o pravé bramboračce a její chuti zcela rozdílnou představu než ostatní a myslí si,že takto bramboračka nikdy nemůže být dobrá,tak si myslím,že tyto kokosky třeba nám chutnají jako kokosky a nijak jinak.Moje maminka šlehá vpáře bílky s cukrem,pak přidává kokos a chuť je téměř nerozeznatelná od těch mých.To je jen můj názor a hodnotit hned 5 je možná k tomuto receptu nefér.Já se na Vás nezlobím,jen jsempocítila potřebu se vyjásdřit :o)
Nezlobte se na mě,ale kokosky to zdaleka nepřipomíná,vůní možná ano,ale chuťově hrozné,už nikdy více
Takových receptů více a je ze mě vyhlášená pekařka... .. rychlé, dobře se s tím pracuje, použila jsem odměrku k sunaru a mám 50 kokosových "iglů" a můj malej tady řve ŇAM,ŇAM a tahá mě k plechu, ať mu ještě dám ochutnat..ta JEDNODUCHOST je SUPER , díky za recept
Doporučuju dát rovnou 3 vejce a já ještě přidávala trochu bílku, aby to bylo "patlavější" a vytvarovávala jsem to pomocí tvořítka na kroketky ze zeleniny. Z papíru to šlo samo, jen to tam sedělo.
tak musim poreferovat, jak jsem dopadla... kokos jsem dala do robota, moc se mu to nelibilo, trochu se prehral, trochu i zasmrdel, ale nevyhoreli jsme... pekla jsem na 340F asi 20 minut a parada... a pouzila jsem tentokrat jiny typ peciciho papiru a sly i krasne sundat, takze dalsi vitezstvi nad americkymi surovinami
Ja ziju v Usa ,pouzila jsem organicky kokos ,ktery byl zase naopak vysuseny- tak asi proto jsou kokosty tvrdy. Jinak tuk se da sehnat - Vegetable shortening - nejlepsi je Crisco je jenom ta neznamejsi znacka (maji i vlastni web - crisco.com) Najdete to v regale ,kde maji oleje apod. Drozdi maji zase v chladnicce u masla apod,nekdy se musi pohledat.Asi ale zalezi od statu. Na FL Publix drozdi ma 100% a Wagmens na severu taky.
pro paju s... myslim, ze je ten kokos proste jenom hodne preslazeny a tim je takovy ulepeny a vlhky... jo, je to tady nekdy kucharsky "divoky zapad" s moukou je taky nekdy veselo, kvasnice jenom suseny, ale zatim jsem zvitezila vzdycky pro Soru... presne takovyho robotka taky mam, presne jak pises, na orisky a tak, ale myslela jsem, ze by mi to ani ten nebral, nekdy je ten kokos uplne nacucany cukrem... a kdyz je 100% tuk, tak tam vrazim maslo a zadrzim dech a zatim to fungovalo, nebo kdyz je v receptu sadlo, davam crisco all-vegetable shortening, taky zatim dobry...
Pro Janu- Taky bydlim v USA a kokos davam ne do mixeru ale do robotu s nozem na sekani. Nasouva se do stredu nadoby a sekam v nem i na jemno orisky.A do test ubiram cukr. Ale uz jsem sehnala v Publixu i neslazeny.Jak to resis se 100% tukem? Co je tady 100% tuk, nevis?
jano h,koukám jak blázen na ten váš kokos.No asi je to nějaký polotovar či co.Tak v tom případě bych koupila normál kokosový ořech,otevřela jej,vydlabala dužinu kolem skořápky a nechala trochu proschnout.Pak nastrouhat nebo umixovat.:-)Těžko radit,když máte jiné suroviny.Držím palce.:-)
pajo s, diky za tip on je ten americky kokos nejen hruby, ale taky vyhradne a silne slazeny a tim padem takovy hodne lepkavy, takze bohuzel mixer by mi to asi nebral, ale nevadi, urcite ve finale zvitezim!
Výborný!!!!Ještě jsem je naplnila mandlí a polila čokoládou.Nemají chybu!
Jano,ten kokos bych, jestli je hrubý,projela mixerem.Já je pekla na pečícím papíru a úplně v pohodě.Zkuste silikonovou či teflonovou podložku,na té by se to mělo péci také bez problémů.:-)
zkusila jsem je, je to opravdu rychlovka, jsou fajn, jenom mam taky ten problem s americkym kokosem, je daleko hrubsi a tak z toho byla spis takova klubicka, priste ho budu muset nasekat na drobno... a jeste bych se rada zeptala, jak docilit toho, aby se kokosky beznadejne neprilepily k podkladu? uz jsem zkousela pecici papir (tragedie), primo na plech (frustrace) a na alobal jsem nemela odvahu... tak prosim, jak na to?
Ivo,jako pojidlo jsou použity vejce.Já je pekla při 170°C,záleží na troubě.A žádný tuk se nevyloučil.Ta troška z kokosu je nepostřehnutelná.Dělala jsem kopečky odměrkou na kávu.Nejprve jsou tvrdé,ale za den změknou.:-)
Ivo, ja si myslím, že si mal nízku teplotu pri pečení, pri 100°C sa sušia skôr snehové kokosky, kde zamiešaš kokos do snehu, ale toto sú kokosky tuhšej konzistencie, tak treba aj vyššiu teplotu - povedala by som 130°C - 150°C.
právě jsem dopekl jestli se tomu tak dá řict ingredience byly rycle ale v trobě plavalo něco v kokosovocukrnatém tuku a hrudka něčeho co vzdáleně připomíná to co to mělo být pekl jsem při 100stupních asi tam má být nějaké pojidlo že by strouhanka?
Perfektní recept.Jsou chutné a velice rychlé.Dík !!!!:-)
Velice jednoduchy a rychly recept. Prave jsem dopekla ,akorad kokosky jsou ponekud suche. Asi to bylo kokosem - ziju v usa a spatne se mi shani kokos,ten co jsem pouzila byl hodne suchy. Myslite ,ze kdyz je napr. ponorim napul do cokolady ,tak se to trosku zvlacni?
hodnotím za jedna,jsou super,aby nebyly tak suchý,trochu jsem kapla do hmoty mléko a nadávala jsem tolik toho kokosu,dala jsem 160g.a dobrý,měkký a štavnatý,mnam!celkem jsem jich měla 48 kousků!
Práve som dopiekla, takúto rýchlosť pri práci som nezažila.............. Dávam 1.
Rada pro ty kterým příjdou jakékoliv kokosky suché - na várku stačí 1-3 lžice tvarohu - jsou křupavé navrchu a měkké uvnitř.
Včera jsem dělala. Už jsem je dělala i vloni a chutnaly. Manžel ale teď říkal,že jsou suché. Jsou měkké to ano,nejsou vysušené pečením. Nevím jestli to není kokosem,že není asi tak šťavnatý. Tak nevím jak to vylepšit,jestli ještě zvlhnou?
Také se přidávám! Jednoduché, rychlé. Kokosky jsem tvarovala lžičkou a pak rukou na plechu p všech stranách zmáčkla, aby se nerozpadaly. Když jsem si namočila ruku, šlo to ještě lépe. Díky
Díky za dobrý tip, taky je hned vyzkouším
Tak tyhle kokosky jsou výborné. Rychlé a jednoduché i pro mě :-) A jen se po nich práší. Ještě budu muset do vánoc přidělávat několik várek.. Budu je muset schovat a vybalit až 23.12.. :-)
taky dělám tento recept dlouhá léta.Ale vajíčka vyšlehám s cukrem ve vodní páře do pěny, pak sundám chvílišlehám a přidám kokos a dělám hrudky.Ale někdy i bez toho šlehání a rovnouvše zamíchám.
Ja delam i s nasrouhanymi vlasaky,a namaji chybu. Jsou trochu mastnejsi,ale vytvarovat lzickou jdou. :¨)
Jdu na to.Doufám,že se dílo povede!!
Zkusila jsem je jen z poloviční dávky a byla to velká chyby. Jsou opravdu senzační. Při dělání hromádek jsem si lehce navlhčila prsty.
Hned po upečení byly měkké, ale teď jsou senzačně křupající:-). Ale rozhodně je to super jednoduchý recept.
Opravdu jednoduché, rychlé a hlavně-výborné!!!Můj manžel,který miluje kokosky,tyto ocenil jako nejlepší.Doporučuji
Taky jsem upekla a jsou fakt výborné.
Opravdu vynikající,neodolala jsem a udělala další dávku.Skvělý recept-jednoduchý a rychlý.Moc dííík
Právě jsem je dopekla. Vypadaji parádně a chutnají úžasně. Nejvíc oceňuju jednoduchost a rychlost. Díky.
Fakt super recept.Jednoduchý,rychlý a kokosky jsou moc dobré.Dělala jsem je ze tří dávek.Chutnají i manželovi a ten kokos nemusí.takže chválím recept.
Dělala jsem již loni,jen jsem chtěla napsat, že když se dají na toto množství dvě vejce té menší velikosti,tak jsou kokosky takové sušší,ale když jsou vejce menší, já dávám tří a jsou výborné.Rozdíl jednoho vejce je v chuti a vzhledu veliký. To jen jestli mohu poradit.
Moc dobrý,jednoduchý,musím upéct znova.Děkuji za recept
dneska sem se pustila do těchto kokosek a je to fakt parada,jednoduche bez šlehani bilku,pusim pochvalit jednoduchost.Jedna davka je ale malo,dělala jsem je ze dvou davek.Takže davam za jedna.
Pro paní Evu Kopalovou: kokosky se nemusí nechat uležet, jsou měkké a měkké také vydrží delší dobu, pokud jsou dobře schované:-)). Já je peču asi tak 2-3 dny před vánoci.
Tady tyhle nevim,ale mamka je taky uz delala dříve a na vánoce byly dobré.Teda pokud něco zbylo:-)Já podle tohoto receptu pekla uz dnes a poprvé,tak taky nevím.Ráno jednu várku a ted jsem dopekla další.Dala jsem všem ochutnat a bylo po nich.
Jak dlouho dopředu se to může dělat? Jsou měkké a tvrdnou nebo se rozleží, měknou?
Petulo měla jsem to na 120 st.,ale zdálo se mi to málo,tak jsem tomu přidala na 150-170 st.Ale pořád jsem na to koukala a hlídala,at to nepřipálím.
Super recept!!!!!!!Zrovna jsem dopekla a perfektní.Jen je toho málo a musim toho udělat jěště aspon ze tří dávek.Jak chutná,tak se hold nedá nic dělat.
chci tento recept vyzkoušet na letošní vánoce, akorát se chci zeptat na kolik nastavit troubu a zhruba jak dlouho
Taky dělávám tento recept mám ho sice napsaný,že se šlehá vajíčko s cukrem ve vodní páře až do běla a pak se vmíchá kokos,ale většinou to nedělám. Mám je velmi ráda a jsou krásné žluté a na tácku vypadají super.
dělala jsem je v loni na vánoce a jsou moc dobtrý všem moc chutnali.tento rok je budu dělat zas ale aspoň ze tří dávek.
Tak nemohu jinak,než pochválit,kokosky se dělaly krásně ,jsou moc dobré,na vánoce je rozhodně zařadím
Bezvadný recept,díky za něj! Dnes jsem tyhle kokosky 'zopákla',jen s drobnou obměnou-přidala jsem do hmoty nahrubo nasekanou čoko.na vaření a dovnitř každé kokosky jsem zabalila trošku rybíz.džemu.Džem během pečení vůbec nevytékal,takže kokosky nejen skvěle chutnají,ale i pěkně vypadají.Tož mám z toho radost a chuťové buňky ostatních ji mají taky:c) Pěkný víkend!V.
Jsou výborné, jen se po nich zaprášilo. 1*
Dekuji moc za recept, na vanoje jsem jich upekla ze 2 kg kokosu a nezbyla ani jedina. Kokosky tvaruji "parizskym vykrajovatkem" - jedna jako druha, jako z cukrarny.
si velice skusena kucharka hned si to jdu delat dik za recept
tak z toho jsem se pekne dosral fuuuuuuuuj
Jano, díky za recept je velice dobrý.Zkoušela jsem a pak ještě znovu dávku.Výborná, měkká dobrota a jednoduché zpracování.Už budu dělat natrvalo-fakt super.Moc chválím Vás i recept a hodnotím za 1- ani jinak nejde.
Je to rychlé,nenáročné, výborné. Dělala jsem již několikrát a vždy se povedly.Dávám je do trouby 150 stupňů teplé - většinou jako "dodatek"po upečení nějaké jiné dobroty.Doporučuji.
Marťásku zkus to na 180 stupňů a tři vajíčka a určitě to půjde dobře. Mě se povedly a měly úspěch :-)
zdravím a podělím se o moji vychytávku- kokosky jsem dělala tak, že jsem "napěchovala" čajovou lžičku a vyklopila ji - po upečení jsem slepovala kakaovým krémem k lineckým hvězdičkám a přidala půlku nesoleného buráčku jako hlavičku - vznikly krásné želvičky (babička má takové starodávné šišaté formičky, takže želvičky měly opravdu zatočený ocásek i nožičky)
Nedalo mi to a udělala jsem druhý pokus. Poprvé byla hmota drobivá,po upečení byly kokosky tvrdé a drolily se. Po druhé se s hmotou krásně pracovalo a je to výborný a hlavně měkoučký!!!Dávám velikou jedničku! Jedna malá rada: hmota by měla být "mokrá" aby se dosáhlo vynikajícího výsledku!!Asi budu přidělávat.
Mě se povedly, jsou moc dobré a hlavně jednoduché:-) Dvě vajíčky mi stačily.
Jsem cukrářka a zkoušela jsme tento recept doma včera. Byla jsem prvně zapatlaná až za uši a nevěřila jsme že s toho něco vinde ale byla jsme velice překvapená. Kokosky se povedli a jsouvelmu chutné tento recept je skvělí. Dávám 1*
Jednoduché, rychlé, výborné. Dávám za jedna. Tvarovala jsem je pomocí lžičky a pak z nich dělala kuličky, pekla jsem je na pečícím papíře 25 minut na 150 st do růžova až jdou lehce sundat. A opravdu se vyplatí dělat rovnou dvojnásobnou dávku. Díky za recept.
Martino, já je měla loni taky zespodu připečené, i když jsem je pekla uprostřed trouby.Mě chutnaly, ale syn prohlásil, že jelepší jsou stejně od babičky, kde se šlehá sníh v páře.
Já nevím jak ostatní,ale já musela přidat ještě jedno vejce,asi byly menší,nebo co.Jinak jsem je namačkala do víčka od lékovky,vyklepla,a vznikly krásné kulaté tvary,vypadají jako velké bonbony,krásně zlaté.
Když jsem je dělala jen na zkoušku,tak byly úúúplně superní, moji chlapíci je spořádali opravdu raz dva,ale jak jsem je dělala podruhé,tak jsem se asi moc snažila a jsou dost tvrdé,takové , no nějakou chvilku musí v té puse být,aby se rozplynuly,tak nevím,kde je chyba
Pekla jsem pred tydnem, dopadly krasne. Jsou moc dobre a mekke. Namocila jsem jim vrsky v cokolade a mam co delat aby do vanoc nezmizely. S testem jsem nemela problem, 2 vajicka v pohode stacila. Mozna zalezi na velikosti vajec.
Holky , já tedy nevím , dala jsem dvě vajíčka , dost velká , myslím , že by to sneslo i tři . . . Ale špatně se mi pekly , i když jsem je dala do trouby dost vysoko , měla jsem dost tmavé spodky - světe div se , ale nešlo to sundávat ani z papíru na pečení :-(( Jinak tvar držely krásně a jsou i měkké , asi musím nějak vychytat tu teplotu př pečení . . .
já je měla a pořád mám tvrdé a zdá se mi,že se z nich ten kokos i drobí...nebylo by třeba přidat třeba ještě vejce? Ta hmota by měla být drobivá, nebo spíše taková mazlavá...já to měla takové drobivější a musela jsem to hodně mačkat, aby z toho vznikl nějaký tvar..
Dnes jsem vyzkoušela a dávám 1*. Když jsem je formovala, tak jsem byla značně skeptická, že z tohohle se mi nemůže nic povést, ale na plechu už to vypadalo naprosto jinak a když zrůžověly, tak jsou jak od cukráře. Mám radost, že jsem našla takový jednoduchý recept, který určitě zařadím do svého receptáře. Kokosky jsou měkké, přitom růžové. Neskutečné.
Kokosky byly skutečně rychle hotové, pekla jsem je pozvolna do zrůžovění. Ztvrdly a nešly sundat z plechu. Věřím, že je to dobrý recept, ale kde jsem udělala chybu, když je tady každý vychvaluje?
Pořád jsem četla samou chválu, až mě to donutilo vyzkoušet. Udělala jsem z 1/2 dávky kdyby náhodou to nebylo tak dobré jak se píše, ale už se chystám upéct alespoň z dvojité dávky a předem vím, že to bude málo. Dávám velikou 1 a hodně **************
Snadné,dobré,pekla jsem při 120 st. 50 min.
Jsem opravdu moc ráda,že Vám kokosky chutnají.Už jsem taky napekla a hned z trojité dávky,jinak bych za týden mohla začít péct znovu..:o))
Strašně moc děkuju paní Janě za tento recept!! Jsem spíše kuchařka začátečník, udělala jsem kokosky dle tohoto receptu a byly vynikající!! Manžel jen slintal a u všech známých jsem měla obrovský úspěch. Udělala jsem přesně podle receptu a byly krásně měkké a zalťoučké. Ještě jednou DÍKY!
Recept mě velice zaujal, ale zdá se mi divné ,že se tam dávají celá vejce.Nerada bych to popletla.Já jsem je vždy dělala pouze z bílků.
Děkuju Jarmile za návod. Já totiž peču tzv. Sicilské bezé - je to vlastně ořechová "kokoska", do které přidávám kávu a trochu kakaa. A čím víc let je peču, tím placatější placky sbírám z plechu. V sobotu jsem udělala dle tohoto postupu, akorát jsem vejce šlehala s cukrem v mixéru a pak přidala ořechy. Povedly se mi nádherné vysoké "ořechosky". Ty pak přilepím na linecké kolečko a ponořím do čokolády. Děkuju moc.
Nevíte někdo,jak dlouho jste je asi měli v troubě? Mě se zdá, že tam byli jen chvilku a jsou tedy tvrdší. Vy jste je měli měkké hned? Možná mám menší vejce, jinak nevím. Hmota byla celkem suchá a tak jsem to musela vždy hodně mačkat, aby z toho byl nějaký tvar...dejte vědět, díky...
Anonymekla jsem na 150...ale jak dlouho v troubě byly nevím...prostě do zrůžovění :-)
Tak jsem dneska taky vyzkoušela, a jsou opravdu moc dobré, a také u nás rychle mizí. Musím upéct ještě jednou. Díky.
Loni jsem tento recept zkoušela poprvý a povedly se za 1. Proto je peču i letos a už se těším až ochutnáme. Zase dávám za 1. Je to naprosto perfektní recept-rychlý, levný,snadný a chutný.
Ivana C.: Klidně místo kokosu dejte ořechy a určitě budete mile překvapená. Dělám je sice klasicky jen z bílků nad párou - jak s kokosem, tak druhou dávku z vlašáků a právě tyto "kokosky" vedou.
Tip: kokosky se dobře tvarují takovým tím vykrajovátkem na melounové kuličky, namočila jsem vykrajovátko do cukru, nabrala hmotu a vyklopila na plech. Je jedna jako druhá, krásné kopečky:-))
Opět píšu, že chválím tento recept, vždy z těsta vytvořím váleček a nakrájím na stejné kousky, které navlhčenýma rukama vyšoulám do kuličky.Při pečení dostanou klasický tvar kokosek, jak je známe.Pekla jsem je už vícekrát, nikdy se mi je nepodařilo spočítat, kolik jich je z jedné dávky, protože po vytažení z trouby, zmizí neuvěřitelnou rychlostí.Vynikající.
Hanka: a nakolik jste pekla?
Dnes jsem kokosky zkusila a rozhodně nelitovala,myslím že udělám ještě z jedné dávky.Jsou výborné,měkké,jednoduché...prostě báječné :-)
Prosím o radu: co kdybych místo kokosu použila strouhané lískáče nebo vlašáky? Bude to držet tvar, nebo se to rozjede? Děkuju za odpověď.
Dělala jsem je z dvojité dávky,jsou fakt moc dobré.
Výborné,dělala jsem včera z jeden a půl dávky a musím ještě přidělat,určitě nevydrží dlouho .) moc díky za recept
Taky na kokosky nešlehám sníh, jen zamíchám bílky s cukrem a kokosem a přidám trošku citrónové šťávy. Dělám tyto: 150 g mletého kokosu, 150 g krupicového cukru, 3 bílky.
Dnes jsem je na zkoušku pekla. Jsou fakt moc dobré a jednoduché. Aby byly stejně velké, tak jsem použila formičku na malé ořechy, Splnilo to svůj účel. Je jedna jako druhá.
Pokud se vám "normální" kokosky roztekly a byly tvrdé, tak jste je pekla při vysoké teplotě, musí se jen sušit. Na rozdíl od těchto: je v nich celé vejce, tak snesou i střední teplotu.
Ahoj.Hledám si nové recepty na pečení.Kokosky mě moc zaujaly a hned se do nich vrhnu. Kokosky se šlehaným sněhem se mi nikdy nepovedly. Vždycky se roztekly nebo byly tvrdé. Tak jsem zvědavá-
dobry den dneska jsem pekla a musim pochvalit tak jednoduche a hlavne dobre kokosky a taky delala jsem je vykrajovackou na ovoce a muzu rici super moc dekuji za radu mela jsem je vsechny stejne a vypadali opravdu moc dobre davam velkou jednicku
Tak kokosky jsem nikdy nedělala, vždy je pouze jedla a vůbec jsem netušila, že je lze tak jednodušše vyrobit.. Jsem začátečnice, ale tento recept byl opravdu jednoduchý i pro mě a navíc výsledek byl úžasný!!!! Díky moc, dávám velikou jedničku!!!:-)
Poprve jsem zkusila upéct kokosky.Vybrala jsem tento recept,protože se mi zdá nejjednodušší.Byly opravdu hotové raz dva a také tak rychle snědeny.Chválím.
Tyhle kokosky dělám podle tohoto receptu už poněkolikáté a vždy slaví úspěch.Poradila jsem je všem mým kamarádkám.Jsou bezvadné, a hlavně rychlé.Děkuji zase znova
Namáčela jsem do hrníčku se studenou vodou. Ta dávka, co jsem upekla, byla měkoučká a snědla se na posezení. Tak jsem pekla večer znovu. Ale protože jsem při tom koukala na televizi, tak jsem je pekla pomalu a jsou i dneska tvrdé. No, rozkrojené jablko to do zítřka spraví ale já jen raguji na to, že v původním receptu je že pečeme pomalu. Já mám s horkovzduchem zkušenost, že raději na střední teplotu a 8 min.l
Helo, škoda, že se neznámkujou i nápady:-)) Jen ještě otázečka: do čeho jste namáčela, do vody nebo do cukru?
Tak dnes jsem znovu pekla a dostala jsem bezva nápad. Zamíchanou hmotu jsem na plech nanášela vykrajovačem na jadřince (také se používá k vykrajování kuliček nebo kroket - je to taková kulatá skoro lžička o průměru 3 cm s dírkou ve dně). Vždy jsem vykrajovač namočila, nabrala těsto, vyklepla ho na plech. Z této dávky je 54 ks a nandat je na plech mi netrvalo ani 3 min. Všechny byly stejně veliké a krásně hlaďoučké, po upečení jak na výstavu.
Všechno šlo hladce a snadno. Jsou skvělé čerstvé, to jsem těžko odolávala, abych je nesnědla všechny. Dávám za 1.
SUPER! Včera jsem je kuchtila. Hromádky mi šly udělat skvěle. Jediný problém je, že jsem je musela schovat, abych je hned neslupla.
Tak jsem je konečně vyzkoušela, jsou úžasné, jen se po nich zaprášilo.
prave je pecu, ale jsem docela zvedava, jak budou vypadat, protoze mi prislo, ze neco chybi, protoze to "testo" vypada ponekud vlacne a zadne hromadky mi vyrobit nesly..
Tak jsem dnes vyzkoušela tyto kokosky a jsou opravdu jednoduché a velmi dobré.Dávam za 1.Pekla jsem je na 150 stupňů 25 minut .
Ještě včera bylo hodnocení 1,18 a dnes?Někdo ohodnotil 5 a nenapsal ani čárku.Zajímavé řeššení...
Ježiš, konečně recept, který zvládnu i já :-) Ivano, děkuji za radu jak péct - mám taky horkovzdušnou troubu a nerada bych je hned připekla. Musím pro kokos :-)
Včera jsem je dělala. Zkoušela jsem novou troubu. Pekla jsem na 160° (horkovzdušná) asi 15min - hlídala jsem to. Jsou moc dobré. A nejsou tvrdé, ani dnes. Nechala jsem je v plastové dózičce v kuchyni.
Perfektny recept!!!
No to jsem to vymňoukla, asi jsem to opravdu blbě napsala. Moc se všem omlouvám. Né, že by ten můj recept byl tak pracnej, ale není to tak rychlé.Kokosky4 bílky, 25 dkg moučkového cukru, 12 dkg kokosu,dkg strouhanky. V páře ušleháme bílky s cukrem, až je to horké, přidáme kokos, opět za stálého míchání nahříáváme až je hmota horká. Pak odstavíme přidáme strouhanku a na plech s pečícím papírem děláme malé kopečky, necháme 2 hodiny odpočinout a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Nevím kde jsem udělala chybu,ale s těstem se mi špatně pracovalo drobilo se a nedrželo moc u sebe.Nevím,možná je to normální když se vše jen smíchá dohromady.Prosím o radu....
neznám lepší recept,a hlavně je rychlý,bezva
Nepovažuji se za Ty,co"nic neumí",ale dělám tento velice jednoduchý recept na kokosky právě proto,že je rychlý a v naší rodině se po kokoskách jen zapráší.Jinak je fakt,že to musí zvládnout i začátečník,ale ani o něm bych nenapsala,že nic neumí:o)
Milá paní Evo, byli bychom velice rádi, kdyby jste se s námi podělila o vaše bezva kokosky. Stačí uveřejnit recept, popřípadě poslat fotografii a my vyzkoušíme a zhodnotíme. To co je pracnější, složitější, neznamená vždy - lepší. V jednoduchosti je totiž síla.
Teď jsem si přečetla, co jsem prve napsala a aby nedošlo k omylu. Kokosky z tohoto receptu je nejlepší péct asi 8 min. při 180. To já moje kokosky suším hodinu.
A ještě pro p. Evu: když máte mnohem lepší recept, tak sem s ním! I když je pracnější, my už to nějak zvládnem.Třeba i my ostatní uznáme, že jsou lepší, vždyť o tom tenhle web je!
No,no,no... Pani Evo, to jsou ale silná slova. To že je recept jednoduchý, nemusí být jen pro ty co nic neumí! Mě třeba tyhle kokosky moc chutnaly a to jsem v naší rodině na kokosky expert, peču je na vánoce pro všechny ze 40 i více bílků (dělám klasiku 5 bílků, 20 dkg cukr písek a 20 dkg kokosu). Musí se ale opravdu sušit i více než hodinu a po upečení musí zůstat bílé jako sníh. Už jsem v životě něco upekla a a proto tady vyhledávám spíše neobvyklé a zajímavé recepty. A to určitě tyhle kokosky jsou.
Tak jsem vyzkoušela kokosky, ale nic moc. Tento recept je pro ty začínající, co nic neumí, protože je jednoduchý. Já se vrrátím k pracnějším kokoskám, které dělám už leta, ty jsou mnohem lepší.
moc mi nezachutnali!!skusim j jeste jinak
Fantasticke kokosky! Upiekla som a ostali mi dva kusky! /minuli sa ihned, dobry tip na vianocne pecivo, mozno trosicku menej cukru, pridala som kapku citrona, vyborny recept
Klára Madejová: Kokosky se musi pect pri nizke teplote a asi 150 °C. V termosce je vyssi teplota. A pecou se do ruzova.
dobré a poradím jiné.....3bílky,7dkg cukru mouč.,7dkg kokosu,když bude téct nebojte se přidat kokos jinak se musí jen sušit tak na 100 víc ne!!!
Tak jsem je dneska upekla tatínkovi k svátku, zatím je ochutnal jenom manžel a hrozně mu chutnají. Doufám tedy, žy nějaké zbydou ještě na zítra. Díky za recept.
Lucyška:těsto je trochu lepivé.
MÁ SE TEDA LEPIT TO TĚSTO ČI NE?DÍKY ZA ODPOVĚD!
ahojky, tak teď pojídám ty suprový kokosky u PC...čekám malou a milou návštěvu, tak jsem potřebovala něco rychlého, bezpracného a výborného, a tyhle kokosky všechny mé požadavky splnily na 100 procent.Díky
ahojky, musim pochvalit, bylo to super, testo se mi "lepilo" na prsty,takze by se asi lepit melo:-) udelala jsem hnedle dvojitou davku a jsou super, akorat priste si je asi neudelam tak sladke, mozna dam min cukru,velice me prekvapilo,ze to testo drzelo pohromade, mela jsem strach pri tak velikem mnozstvi kokosu,ze to nebude drzet a drzelo:-) dekuji a je to super..
Nepovedly!!! Pomozte dobří lidé a poraďte:- Nevím jaké konzistence má být těsto (lepit se na vařečku či nikoliv?)- Peču vše ve staré remosce. Kokosky se nejdříve rozplizly, pak jim zčernaly špičky a nakonec i okraje. Uvnitř však stále nebyly hotové. Bohužel u této remosky nelze regulovat teplotu jinak než vypnutím nebo zapnutím. Poradíte mi prosím???
Moc dobré, snadné a rychlé ;-) Určitě vyzkoušejte. Neměla jsem moučkový cukr, dala jsem krystal a nevadilo to.
Dost sladké, klidně bych dala méně cukru, ale jinak dobré, rychlé a jednoduché. Dokáže upéct opravdu každý. ;-)
I já jsem to dokázal, fakt dobré a jednoduché.
nechutnal nám to!!!!!!!ale kdyby se tam dalo třeba méně kokosu tak by to bylo aso lepší.takže tyto kokosky se mi neosvědčeli
Taky jsem je dnes vyzkousela a davam za 1. V brzke dobe je budu delat urcite znovu, ale nejmene z trojite davky. Je to mnamka.;-]]]
Je to velmi chutné a rychlé. Moc chválím!!
Tak jsme je o Velikonocoích s dcerou udělaly a to hned dvakrát po sobě. Chutnaly úplně všem i návštěvám. Jsou moc dobré a opravdu rychlé a bezpracné. Děkuji za recept a doporučuji.
moc dobré.rychlé.jen jich je docela málo.jinak ale velmi chválím.
ja kokosky dělám podobně,s tím rozdílem,ze místo celých vajec využiju bílky,co zbyly z pečení jiných druhů cukroví...a taky když dojde kokos,udělám hmotu se strouhanými lískovými oříšky...taky dobré!:-)....zkusím s celými vejci
Lído,zkuste dát kokosky do plastové dózy,k nim dát rozkrojené jablko,pořádně uzavřete a nechte tak 1-2 dny ve špajzu.To dělám i s perníčky a obyčejnými kokoskami a vždy změknou.
Moc dobré!
Helenko Š. to je teda bezva nápad.Nám totiž ty kokosky vůbec nechutnaly,jako když jíme syrový kokos.Prostě je ho tam moc. Ale tahle kombinace s těstem a marmeládou -nějakou pikantnější,že?,když se to rozprostře na celý plech,musí být jedinečná.To fakt vyzkouším.Dík za tip.
Vynikající! Zkusila jsem i změnu: na plech jem rozválela linecké těsto, potřela marmeládou a navrch rozprostřela tohle vynikající těsto na kokosky. Zkuste, stojí za to.
Nevím kde jsem udělala chybu, ale když jsem kokosky vyndala, byly měkoučké a do rána ztvrdly a to jsem udělala z dvojité dávky. Nevím co s nimi. Mám dotaz na Janu Tesařovou jestli by pomohl ten pudinkový krém a třeba by trochu nezměkly?Děkuji a jestli někdo ví co by pomohlo tak napište.
Kokosky jsem vyzkoušela a nemají chybu. Přívlastek "raz dva", je opravdu pravdivý. Příště jedna dávka pro naši rodinu opravdu stačit nebude. Přinesla jsem ochutnat i do práce a již pečou všichni, no prostě chválím na jedničku.
teď jsem je dopekla a jsou výborné
doporučuji hrubší kokos.z jemného kokosu to není "ono".
Exkluzivní,výborné.
Výborné, velice rychlé a chutné.
Nemůžu jinak než chválit! Výborné!
Díky za skvělý recept rychlý a jednoduchý ....kokosky může celá rodina
Jsou opravdu skvělé.Dělala jsem je ve středu, teď jsem si jednu dávala, abych mohla napsat, že jsou opravdu krásně měkké a drží tvar. Řekla bych, že ten tvar drží až moc, dávala jsem je na plech jako kuličky stím, že se trochu roztečou, ale jako kuličky jsem je i vytáhla, takže příště trochu musím víc tvarovat do kokosek.
Perfektní! Jednoduchý recept a přitom krásně vypadají. Přilepila jsem je pudinkovým krémem na linecká kolečka a mí chlapi se jen olizovali. Dávám 1!
Kokosky sú výborné. Piekla som ich pri 180 °Cv el. rúre 8 minút. Plech som potrela olejom,vyberali sa bez problémov.
Co je to při nízké teplotě a jak dlouho? děkujiMagda
Dávají se vejce celá,sníh se nešlehá.:o)
dá se celé vejse? sních se nedělá? díky
anonyme, já jsem dala na plech pečící papír a odlepily se dobře. pečící papír používím při pečení dost často, je to skvělý pomocník. Vyzkoušejte.
zkusila jsem je a chutove jsou super, ale nechtely se mi odlepit od plechu, nevite nekdo proc ? pekla jsem mozna na moc velke teplote ? Mam podmazat? chci je udelat pro navstevu. predem dekuji.
jednuduché, rychlé a výborné
Taky chválím:-)) SUPR!!
Jsou opravdu moc dobré
Nešlehá se nic,přidají se jen celá vajíčka,promíchá a žádný lepenec z toho není.Jsou moc dobré.
Dobrý den, ráda bych se zeptala,zda se mají vajíčka s cukrem ušlehat, při pouhém smíchání bych se bála,že vznikne lepenec, děkuji za radu
Ja doporucuji je delat rovnou z trojte davky.Jsou opravdu vinikajici a neni mesic,dky bych je neupekla:I
kokosky jsou opravdu dobré, jen jsem je dělala z domácích vajíček, které mají hodně žlutý žloutek a mám (vlastně byly) zářivě žluté.
Mám velice rychlou horkovzdušnou troubu. Pekla jsem 10 minut na 150°C a byly akorát. Venku hnědé a uvntř měkké. Doporučuji všem!
kokosky jsou vynikající. děti se po nich mohou utlouct.
Kokosky byly výborné. Byly po celou dobu pěkně vláčné. Já je dávala na linecké kolečko, doprostřed pikantní marmeládu a okolo čokoládový krém a nalepit kokosku, kterou jsem před tím namočila do poloviny do čokolády.
Amálko, velký dík za radu, jablíčko funguje. Krásně změkly. Užívejte si Silvestra i všichni ostatní. Jana H.
Tak jsem dnes upekla třetí várku a ty jsou měkké. Opravdu to chce péct na vyšší stupeň a rychleji.Takže zdravím všechny kokosky. Jana H.
Dnes jsem kokosky také pekla, nejprve jednu dávku, byly moc dobré a měkoučké. Nyní již zadělávám na druhou dávku. Recept je vynikající, příští vánoce budu péci víc dávek. Děkuii.
Též posílám 1. Jsou dobré, jednoduché.
Kokosky jsem udělala v úterý, když jsem čekela na bráchu, až se vrátí z vánoční oslavy. Kokosky se povedly, vypadají skvěle, ale musela jsem je ihned schovat,neboť můj bratříček ujídá cukroví, které zůstane v kuchyni či na chodbě.Já jsem ochutnala až další den a fakt jsou skvělé. V úterý jsem je bohužel nemohla ochutnat, měla jsem ovocný den. Ale dávám za 1*.
Kokosky jsou vynikajici, tedka jsem je dodelala.. Jen jsem dala malicko mene kokosu, aby se nedrolilo testo, jak tady nekdo psal.. A je to fakt mnam - budu delat casteji, dekuji .
S tím jablíčkem to funguje u každého suchého cukroví - pracny, čajové pečivo nebo třeba lví tlamy.
musím říct že pí.Amálie má pravdu,opravdu jsem je pekla asi na 130 a když jsem je vytáhla tak byli měkké až potom mi ztvrdly!tak jsem k nim dala jablíčka snad změknou! díky za rady
Super,právě jsem dopekla a jsou vynikající.Díky za výborný recept.Druhou dávku musím udělat protože ta první bude za chvíli pryč.Přeji všem krásné vánoce.
Amálko dík, mě to neodradilo, zítra peču již třetí várku. Dnes jsem vzala do práce kolegyním a už psaly recept. Jim jsem vzala ty měkké a pochvalovaly. S těmi jablíčky to zkusím. Jana H.
Kokosky jsou opravdu skvělé a hlavně rychlé! Paní Jano H.máte pravdu,odzkoušela jsem si,že příliš dlouhá doba pečení na velmi nízkou teplotu způsobí,že kokosky ztvrdnou,ještě po vytáhnutí z trouby mohou být měkké,ale po zchladnutí ztvrdnou.Když jsem je pekla při vyšší teplotě ,kratěji a hlídala,tak byly i po zchládnutí měkouččké.Byly říkám úmyslně neboť také už nezbyly.JInak můžu poradit fintu,kterou mám také odzkoušenou a funguje,dejte k těm tvrdým na den dva kousky jablíčka a ony krásně natáhnou z nich vlhkost a změknou,funguje to stejně jako u perníčků
První várku jsem měla měkkou , ale druhou už tvrdou. Přemýšlela jsem jestli to není dobou pečení. Když se dá na vyšší teplotu a pečou kratší dobu, než na nízkou teplotu a pečou se déle. Nevím, ale myslím si , že by to mohlo dobou pečení být. Napiště svoje názory, prosím. Jana H. Nevadí mému Filípkovi třeba budou chutnat - čtyřnohému, místo piškotů.
výborné 1***
Manžel miluje kokosky a chtěl je dnes odpoledne jít koupit vedle do cukrárny. Naštěstí jsem dnes ráno pekla dva plechy podle tohoto receptu. Hádejte co? Manžel do cukrárny nešel a ještě mi přinesl vánoční kytku...
Dobrý den, doporučuju je dělat rovnou z dvojité dávky!!!! :-)
Taky jsem kokosky vyzkousela a perfektni.vyborne,rychle,proste parada.zitra udelam dalsi davku.super
Nusím se přidat s pochvalnými komentáři, kokosky jsou fakt SUPER
Vynikající,jednoduché,rychlé.Už míchám další dávku)
Kokosky jsou super, vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale tyhle jsou fakt super. Jen doufám, že je rodina do Vánoc nesežere:-) všem moc chutnají.
Já je mám vždycky uložené v plastové krabici od jogurtů a vždy jsou měkké.Bylo tady několik ohlasů,že jsou kokosky polosyrové nebo ztvrdnou,ale mě se toopravdu nestává a to jsem těch receptů vyzkoušela asi 5.Řekla jsem si,že s kokoskama končím a nechám si je koupit pro manžela v cukrárně.Tento recept je poslední co jsem vyzkoušela a nikdy nezklamal,proto jsem jej i tady vložila.Miluji kokos a jedna kokoska za den nikoho nezabije,proto je systematicky ujídám-každý den jednu a jsou pořád měkoučké a nedopečené mi opravdu nepřipadají.Jinak děkuji za tu fotečku.|Já je dělám podstatně menší ,ale vzhledově jsou nádherné:o)))
Opravdu velmi jednoduché, rychlé a navíc moc dobroučké, kokosky jsem dělala poprvé v životě a vhodnější recept jsem si zvolit nemohla, velké díky autorce Jinak co se týče pečení, máme plynovou troubu a na něco málo přes 100 stupňů se nám asi za 35-40 minut krásně vybarvily do růžova, na povrchu jsou křupavé a uvnitř měkké, opravdu moc dobré
Ty kokosky by tvrdé být neměly.Zkuste je dát do hodně studena a pak když je dáte do tepla do pokoj.teploty, měly by změknout. Když jsme se s manželem před lety nastěhovali do paneláku,do toho suchého vzduchu,všechno cukroví bylo tvrdé.Napustili jsme plnou vanu horké vody,vedle dali krabice s cukrovím,zavřeli dveře a napařovali.Funguje to,ale voda je dnes drahá,tak trošku neúsporné:-))Myslím,že ty kokosky se ještě rozleží.A když ne,tak si je vemte s sebou do sprchy a napařujte.:-))
Kokosky jsem dělala včera, jsou perfektní a krásně měkké. Jednoduché a rychlé. Mohu jen doporučit!!
dnes jsem upekla a mám je tvrdé?myslíte že by mohli změknout?kam je mám uložit? díky
Evi, napiš prosím ten starý recept. Já jsem dnes zkoušela další dva, jeden dokonce na Kokosky s přidaným tvarohem, ale pořád to není ONO podle mé představy. Tak třeba ten tvůj po babičce...?
Zrovna ted jsem je pekla,jsou vynikající.Je to jednoduchý recept,mohu jen doporučit!
Kokosky jsem dělala včera a jsou výborné jen se po nich zaprášilo.Těsto jsem nabírala na malou lžičku a vyválela v ruce na kuličku.Pekla jsem je tak na 180 asi 13 minut aby jen lehce zrůžověly...A jsou výborné i měkké!!!
Pro Ann. Na popisované kokosky křupavé a uvnitř měkké mám starý recept. Mně se podle něj nikdy nepovedou a tak mi je dělá maminka, které už bude 80. Bílky s kokosem se restují a já za všechna léta jsem ještě netrefila tu správnou hustotu. Kokoska není jen tak, ale recept mohu poskytnout.
nic moc to není
Všem z vás, kterým se nějak ne a ne zadařit si dovoluji doporučit kokosky které jsem vyzkoušela já. Recept jsem našla na těchto stránkách pod názvem Rychlé kokosky II..Je ze 12. 12., velice jednoduchý a kokosky jsou výborné. Dělala jsem minulý týden dvakrát a zatím jsou měkkoučké uvnitř a křupavé napovrchu :o)
Mám je v sáčku a jsou měké.
Ženský mám dotaz. Moc jsem je chválila, ale jsou tvrdé, změknou? Po upečení byly úžasné. ale dnes jsou jak beton, udělala jsem někde chybu? Prosím odpovezte. Dík. Jana H.
Podbný recept jsem posílala pod názvem Rychlé ořechovky.Dělaly se báječně.Zkuste je podle mne.Uvidíte,že nebudete zklamané.Lenča
HD, tak to máme asi jiný "vkus" než ostatní spokojené cukrářky. Taky jsem zkoušela Kokosky se strouhankou od pí Vencové, ty jsou chuťově lepší, ale zase moc sněhové, spíš jako pusinky. Zvenku křupavé, uvnitř měkké kokosky se mi nedaří a nedaří :-(.
Anno, ano mám stejnou zkušenost.Mně šly dělat sice dobře,vypadají velice pěkně,jsou měkké,ale co kokoska, to lžíce syrového kokosu v ústech.V tomto případě je opravdu rychlost a jednoduchost na úkor kvality.
Nevím jestli jsem udělala někde chybu, ale postupovala jsem přesně podle receptu... Hmota se drobila, vypadala jako posypka na koláč, kokosky se rozpadaly, špatně se tvořily. Po upečení nevypadají špatně, ale mají chuť sypkého syrového kokosu.
Děkuji Vám za tak pěkné hodnocení,dostala jsem se poprvé do Top receptů a mám velikou radost.Je to moc příjemný pocit a doufám,že prožijete příjemně vánoční svátky s nádherně voňavým cukrovíčkem na stole a s lidmi,bez kterých by jste si je nedovedli představit.:o))
Kokosky jsem dělala poprvé a už jiný recept zkoušet nebudu. Jsou jednoduché,výsledek super,zítra udělám ještě jeden plech.Děkuji za recept.
Jani, tak jsem dnes poslala fotku, ale jsou asi tak velké jako z obchodu. Nevím jestli mají takto vypadat. Napište, prosím. Já na moc titěrnou práci nejsem, mě tak ruky kladívko, ale to foto jen pro ilistraci. Jinak mě čeká třetí dávka, protože zeťák sežral-nemohu napsat snědl, půlku dávky a druhou si odvezli a dcera volala, že ji u mě zapomněli. Tak vidím, že do třetice .... Jana H.
Já jsem je tvarovala na pravé dlani třemi prstami levé ruky ,takové maličké homole.
Mohlo se stát,že jste koupila větší balení kokosu.já jsem nakupovala kkos ve více prodejnách a jedno balení mělo 200g a další dvě měly 250g.Jestli se to sype,tak bych určitě dodala ještě jedno vejce.Nebo jste měla opravdu malá vajíčka.
Děvčata prosím o pomoc,drží vám to pohromadě?Splácala jsem to dohromady a na plech mačkám menší hromádky ale nevím co to udělá,lžičkou to dávat nelze to se sype,ach jo asi jsem někde udělala chybu jen nevím kde o)))).
Super,rychlé,jednoduché,výborné.Zítra dělám znovu, protože se hned snědly.
Oprava pekla jsem je 30 minut
Pekla jsem hned z dvojité dávky v elektrické troubě na 150°C 7 minut. Hodnotím výborné.
Jééé,fotečka by byla moc fajn:o) Jsem ráda,že se daří:o))Díky
Děkuji Jano za recept.První várka kokosek podle jiného receptu se mi rozjela na neforemné placky.Tyhle jsou ivzhledově i chutově senzační.
Jo pekla jsem to si 35 minut na trochu za 100 stupňů v horkovzdušné troubě, naporpvé jsem se bála přidat. Jana H.
Milá jmenovkyně, i já se musím přidat k ostatním komentářům, výborné a povedly se. Vzhledem k tomu, že budu muset zítra upéct ještě z jedné dávky, doporučuji hned dělat z dvojité dávky . Věřím tomu, že rychle zmizí.Vypadají hezky, mohu udělat foto, Jano? No, já to vyfotím a pošlu. Dík a dávám 1****.Jana H.
Oli: peču všechno cukroví na peč.papíře-je to jednoduché,papír zůstává čistý a dá se použít několikrát a cukroví jde velice snadno sundat:o)
Marsí, a kde najdu ten recept na mrkvičkové cukroví?? Našla jsem jen Mrkvánky....??
Chci se jen zeptat, zda je lepší dávat kokosky na papír na pečení nebo stačí přímo na vymaštěný plech...? Poradí někdo? Nepřipečou se tak ? Díky za odpověď.J.
Holky: udělaly jste mi moc velkou radost svými komentáři.Já jsem dopadla Marsí stejně jako Vymusel jsem dnes upéct druhou várkua a vážně už se mi do další nechce.Přemýšlím,že hotové cukroví hodím někde k sousedce,jinak hrozí,že na Vánoce zbyde prdlajs:o)V ledničce se válejí ještě dvě těsta,které kříčí po zpracování a já nějak nenacházím sil jim to nějak ulehčit.Zítra je upeču:o)Mrkvičkové cukroví mě móóóc zajímá:o))
Jani, to vypadá dobře :-)
Jani a ještě jsem tady přidala recept na "Mrkvičkové cukroví" zkuste, je to rychlé a dobré...:o))
Tak jsem to Janko upekla...zhňácala jsem těstíčko a systémem patlámo, patlámo jsem u televize upatlala špičky....:o))) kokosky jsou měkké a chutnají výborně..jenže to budu muset zopáknout, páč jsem z toho měla jen jeden plech a dneska už byl nějak pofidorně pootevřený deklík krabice, takže tam toho asi už moc nezbylo....:o))) v každém případě dávám za 1!
Jano, uděluji Vám a Vaší kamarádce řád ,,Zlaté kokosky " ! Večer jsem je upekla, jsou opravdu velice snadné, rychlé a výborné. Jen jsem pekla na 150 st, na 130 se po 20min nic nedělo, ale to je právě tím, jak tady bylo už 100 x řečeno, že každá trouba peče jinak. Dávám samozřejmě za 1.
hledam recept na kokosky a tyhle letos určitě vyzkouším..Přeji všem hezké vánoce.M
Marsínko: hurá,že Vás vidím..o)))))) Určitě to vyzkoušejte,já totiž miluji cukroví,které je hned a nenastávají problémy během výroby těsta či pečení.Tohle je jedna z vychytávek mé bývalé kolegyně z práce,která musí dělat pro dceru bezlepkové cukroví(vůbec jí to nezávidím-je to robota).Jestli máte nějaký soukromý a dobrý tip na cukrovíčko,dejte prosím vědět..:o)
chci se jen zeptat, zda se tam dávají celá vejce , nebo jen bílek?? Předem díky za odpověď.
moje první cukroví a povedlo se Hurá!!!!
Janko..tak jsem zpátky a tohle dneska (jestli z toho počasí neusnu) určitě vyzkouším...a dám vědět, jak to dopadlo...hlavně, že se nemusí nic šlehat v páře....O)))))
Psáno je to tady víckrát,ale myslím,že nejvhodnější je to péct kolem 120-130°C.
Idem ich teraz skusit,vyzera to byt velmi jednoduche ale neviem pri akej teplote to mam piect.
Simono, ono to chce přečíst si komentáře, kde je uvedeno že se peče asi na 130°C, 20 minut
Jsou opravdu moc dobré a rychlé.Díky moc.
na kolik to mám tak péct?
jsou vážně výborný.Ted sme je dopekli.Jsou jednoduchý a vynikající.Konečně kokosky podle mých představ.Dávám za 1.Díky za recept
Jsou fakt super!!! Ještě nejsou vánoce a už mi je snědli tak to abych je upekla znovu. Doporučuji vždy dvojité dávky. Díky za recept
Od zadělávání většinou zbydou bílky,zkošela jste některá tyto kokosky jen z bílků a né z vajíček?
Jsou super, právě peču čtvrtý plech (udělala jsem dvojitou dávku) a už jich mám asi 10 v sobě :-)Opravdu jednoduchý a chutný recept
anonym: nemám horkovzdušnou troubu,ale myslím,že teplotu bych o něco snížila a hotové kokosky poznáte podle zrůžovělého povrchu.Peču je na peč.papíře a musí jít krásně sundat.Pokud nejsou hotové,jsou lepivé a nejdou dobře sundat z papíru.Doufám,že se podaří..:o)
Na kolik stupnu pect v horkovzdušné troubě? díky
Děkuji za tak pěkné ohodnocení,i já jsem strašně moc ráda,že se kokosky povedly a nebyly žádné problémy s přípravou ani s pečením.Nejsem ostřílená pekařka,ale vkládám zde pouze recepty,které jsem vyzkoušela a snad zachutnají i ostatním.
Tak jsem se nechala zlákat jednoduchostí receptu a musím říct, že jsou opravdu dobré, protože manžel s dcerou a naším psem (který snad není na maso tak, jak na sladké) na mě poulili oči (psí) a půl dávky je v tahu.Dávám jedna.
Taky jsem je už napekla.Myslím,že vydrží stejné až do Vánoc.Jinak je opravdu problém některé cukroví uchovat až do svátků.Některé je šíleně těkavé a je fakt,že už se mi několikrát stalo,že jsem pekla cukroví na několikrát:o)
Právě jsem dopekla tyhle kokosky a jsou vynikajícííí!Jen mám strach, jestli jsem je neudělala moc brzo a jestli mi neztrvdnou. Jak dopředu se mají péct?I když mám asi zbytečné obavy, protože mám pocit, že se kokosky vánoc nedožijí a budu dělat novou várku.
Peču je asi 20 minut na 130°C.Musí zrůžovět a pokud jsou ještě hodně lepivé,nechám je chvilku ještě sušit,vypnu troubu a nechám je v ní dojít.Mám el.troubu.:o)
kokosky mam vazne moc rada, ale jeste nikdy se mi nepovedly tak dobre, jako je maji ostatni... na kolik stupnu je pecete, treba je to tim..... diky
Já znám podobně rychlý recept - smíchej balíček kokosu s plechovkou salka a tvoř na plech hromádky a suš v troubě
Ne,nešlehají se.Byla jsem překvapená chutí těchto kokosek a takynám moc chutnaly polité čokoládovou polevou.
Jelikož je to podobný recept,jaký jsem vložila pod názvem "jednoduché kokosky",dovolím si odpovědět:nic se nešlehá,vše se jen smíchá dohromady.
věcnááááá !!Vajíčka se vyšlehají do pěny celá s cukrem a pak se vmíchá kokos ? nebo jak ?