• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zbyly vám po pečení cukroví v chladničce bílky? Připravte z nich tyto úžasné kokosky podle časopisu F.O.O.D. Stačí vyšlehat bílkový sníh, přidat do něj kokos, piškoty a na plech s pečicím papírem nastříkat pusinky. Po upečení spodní části namočit do čokolády a máte hotovo. S tímto receptem vám půjde práce od ruky.

Rohlíčky

Suroviny

50 porce
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 120
      g kokos
    • 3
      lžíce piškoty mleté
    • 60
      g čokoláda hořká

Postup přípravy receptu

1
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hutný lesklý sníh. Mísu sejměte z lázně, přidejte citronovou šťávu, kokos a piškoty, vše důkladně promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Hmotou naplňte cukrářský sáček se širší špičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte malé hromádky, tak 2–3 cm v průměru. Plech dejte do trouby předehřáté na 150 °C, po 5 minutách teplotu snižte na 100 °C a pečte ještě asi 10 minut. Kokosky by měly začít lehce zlátnout. Nechte je vychladnout a pak špachtlí opatrně odloupněte z pečicího papíru.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Čokoládu nalámejte do misky, tu položte na rendlík s vodou, tu přiveďte k varu a čokoládu rozpusťte. Ploché strany kokosek namáčejte v čokoládě, skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ztuhnout. Kokosky naskládejte do krabice a uložte v chladu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Tvarohové kokosky

Tvarohové kokosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Vánoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda Cukr krupice Kokos Piškoty Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

172
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
86
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
Kokosky s tvarohem
Kokosky s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact