• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zbyly vám po pečení cukroví v chladničce bílky? Připravte z nich tyto úžasné kokosky podle časopisu F.O.O.D. Stačí vyšlehat bílkový sníh, přidat do něj kokos, piškoty a na plech s pečicím papírem nastříkat pusinky. Po upečení spodní části namočit do čokolády a máte hotovo. S tímto receptem vám půjde práce od ruky.

Rohlíčky

Suroviny

50 porce
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 120
      g kokos
    • 3
      lžíce piškoty mleté
    • 60
      g čokoláda hořká

Postup přípravy receptu

1
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hutný lesklý sníh. Mísu sejměte z lázně, přidejte citronovou šťávu, kokos a piškoty, vše důkladně promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Hmotou naplňte cukrářský sáček se širší špičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte malé hromádky, tak 2–3 cm v průměru. Plech dejte do trouby předehřáté na 150 °C, po 5 minutách teplotu snižte na 100 °C a pečte ještě asi 10 minut. Kokosky by měly začít lehce zlátnout. Nechte je vychladnout a pak špachtlí opatrně odloupněte z pečicího papíru.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Čokoládu nalámejte do misky, tu položte na rendlík s vodou, tu přiveďte k varu a čokoládu rozpusťte. Ploché strany kokosek namáčejte v čokoládě, skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ztuhnout. Kokosky naskládejte do krabice a uložte v chladu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Tvarohové kokosky

Tvarohové kokosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Vánoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda Cukr krupice Kokos Piškoty Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

60
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se…
31
Těstoviny alla Norma
Těstoviny alla Norma
27
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
26
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
20
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
Kokosky s tvarohem
Kokosky s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact