• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zbyly vám po pečení cukroví v chladničce bílky? Připravte z nich tyto úžasné kokosky podle časopisu F.O.O.D. Stačí vyšlehat bílkový sníh, přidat do něj kokos, piškoty a na plech s pečicím papírem nastříkat pusinky. Po upečení spodní části namočit do čokolády a máte hotovo. S tímto receptem vám půjde práce od ruky.

Rohlíčky

Suroviny

50 porce
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 120
      g kokos
    • 3
      lžíce piškoty mleté
    • 60
      g čokoláda hořká

Postup přípravy receptu

1
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hutný lesklý sníh. Mísu sejměte z lázně, přidejte citronovou šťávu, kokos a piškoty, vše důkladně promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Hmotou naplňte cukrářský sáček se širší špičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte malé hromádky, tak 2–3 cm v průměru. Plech dejte do trouby předehřáté na 150 °C, po 5 minutách teplotu snižte na 100 °C a pečte ještě asi 10 minut. Kokosky by měly začít lehce zlátnout. Nechte je vychladnout a pak špachtlí opatrně odloupněte z pečicího papíru.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Čokoládu nalámejte do misky, tu položte na rendlík s vodou, tu přiveďte k varu a čokoládu rozpusťte. Ploché strany kokosek namáčejte v čokoládě, skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ztuhnout. Kokosky naskládejte do krabice a uložte v chladu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Tvarohové kokosky

Tvarohové kokosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Vánoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda Cukr krupice Kokos Piškoty Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Indiánky

Indiánky

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Tartaletky

Tartaletky

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

186
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
119
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
109
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Džínové šaty na podzim podle Evy Pavlové: Jakým trikem s nimi docílit štíhlejší siluety?

Džínové šaty na podzim podle Evy Pavlové: Jakým trikem s nimi docílit štíhlejší siluety?

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Další doporučené recepty:

Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
Kokosky se strouhankou
Kokosky se strouhankou
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact