• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kokosky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zbyly vám po pečení cukroví v chladničce bílky? Připravte z nich tyto úžasné kokosky podle časopisu F.O.O.D. Stačí vyšlehat bílkový sníh, přidat do něj kokos, piškoty a na plech s pečicím papírem nastříkat pusinky. Po upečení spodní části namočit do čokolády a máte hotovo. S tímto receptem vám půjde práce od ruky.

Rohlíčky

Suroviny

50 porce
    • 3
      ks bílek
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 120
      g kokos
    • 3
      lžíce piškoty mleté
    • 60
      g čokoláda hořká

Postup přípravy receptu

1
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hutný lesklý sníh. Mísu sejměte z lázně, přidejte citronovou šťávu, kokos a piškoty, vše důkladně promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Hmotou naplňte cukrářský sáček se širší špičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte malé hromádky, tak 2–3 cm v průměru. Plech dejte do trouby předehřáté na 150 °C, po 5 minutách teplotu snižte na 100 °C a pečte ještě asi 10 minut. Kokosky by měly začít lehce zlátnout. Nechte je vychladnout a pak špachtlí opatrně odloupněte z pečicího papíru.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Čokoládu nalámejte do misky, tu položte na rendlík s vodou, tu přiveďte k varu a čokoládu rozpusťte. Ploché strany kokosek namáčejte v čokoládě, skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ztuhnout. Kokosky naskládejte do krabice a uložte v chladu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Tvarohové kokosky

Tvarohové kokosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Vánoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Čokoláda Cukr krupice Kokos Piškoty Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
14
Halali-smetanová omáčka po našem
Halali-smetanová omáčka…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Kokosky  - bílé
Kokosky - bílé
Kokosky II.
Kokosky II.
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky jako z cukrárny
Kokosky raz dva
Kokosky raz dva
Kokosky s marmeládou
Kokosky s marmeládou
Kokosky s tvarohem
Kokosky s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact